Direktlänk till inlägg 8 december 2009

MYSTERIER, MAGI OCH JÄVLA TIMMERBILAR

Av Anita - 8 december 2009 16:38

                                 


Jag tror att vi människor behöver lite mysterier i den grå vardagen.

Jag tror att vi behöver sagorna och sångerna. Att vi behöver tomtarna och vättarna, änglarna och älvorna.  


Vi behöver det som inte kan förklaras och förstås.

Vetenskapsmännen och en del andra män fnyser och rynkar på näsan. Det som inte syns finns inte. Så alltså tror vi inte på alla signaler som far omkring från satteliter till tv-apparater och telefoner. Dom syns ju inte. Eller?


Eftersom jag inte vill bli stämplad som en smågalen, vidskeplig tokkärring så slutar vi nu och går över till det i högsta grad verkliga. 


Jag trodde att jag skulle fa sammabrott imorse. Julmaten från igår satt som en stur bulle i en bullrande mage och det var snösörja vå vägen.


Timmerbilarna kom farande som galningar och mitt hjärta dunkade av skräck.

Att köra 70 kan vara lämpligt i sådant här före men då får man nån galen lastbilschaufför som lägger sig bakom en och hetsar. Kallsvettig kom jag fram till jobbet och tackade försynen för att jag överlevt ännu en morgon.


Ska på läkarkoll imorgon, inte för min dataaxel utan för blodtryck och annat skit.

Som vanligt gruvar jag mig för att gå till doktorn brukar betyda att känner man sig frisk visar proverna att man är sjuk och känner man sig sjuk visar proverna att man är hur frisk som helst. Det är som att kasta tärning. Man kan lika gärna få en etta som en sexa.


Dagens ord får bli. Den som lever får se.

                                  

     

 
ANNONS
 
zaq

zaq

8 december 2009 17:06

Klart dom finns, jösses kvinna, int ä du toki't int!

http://zaq.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

8 december 2009 21:05

Ja, och vi som verkligen LEVER, vi fnissar tillsammans med småfolket över tokingarna som inte har fattat nå´t!
Håller en tumme (eller två om du tror det behövs) imorgon när du ska till farbror doktorn.

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

8 december 2009 21:58

Tankekraften Anita.....tankekraften....å vad gäller tomtar å annat "småknytt" så nog finns de alltid!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

8 december 2009 22:04

Jag har lite dåligt samvete - jag har inte gjort någon läkarkontroll sedan jag var gravid 1972. Det kanske börjar bli dags?
Hoppas du slipper timmerbilarna i morgon, så inte blodtrycket skenar iväg inför läkarbesöket.
Lycka till!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

8 december 2009 23:05

Jag har fått en liten aning om hur du har det varje dag där i bilen på väg till jobbet varje morgon.Att köra i snösörja, mörker och dimma med timmerbilar i baken eller i möte, med älgar i snåren ... Bara att köra tur och retur Borlänge har varit en mardröm. Det är ju så mööörkt, och slaskigt och så blir jag bländad av all mötande trafik så jag ingenting ser.

Och vad beträffar änglar ... visst finns dom. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
storabh

storabh

9 december 2009 09:09

Hoppas att det inte blir några tvåor i besiktningen. Den som har lever får se!

http://storabh.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

9 december 2009 15:48

Det går säkert bra hos läkaren. Håller tummarna för sexor över hela linjen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se