Direktlänk till inlägg 8 december 2009

MYSTERIER, MAGI OCH JÄVLA TIMMERBILAR

Av Anita - 8 december 2009 16:38

                                 


Jag tror att vi människor behöver lite mysterier i den grå vardagen.

Jag tror att vi behöver sagorna och sångerna. Att vi behöver tomtarna och vättarna, änglarna och älvorna.  


Vi behöver det som inte kan förklaras och förstås.

Vetenskapsmännen och en del andra män fnyser och rynkar på näsan. Det som inte syns finns inte. Så alltså tror vi inte på alla signaler som far omkring från satteliter till tv-apparater och telefoner. Dom syns ju inte. Eller?


Eftersom jag inte vill bli stämplad som en smågalen, vidskeplig tokkärring så slutar vi nu och går över till det i högsta grad verkliga. 


Jag trodde att jag skulle fa sammabrott imorse. Julmaten från igår satt som en stur bulle i en bullrande mage och det var snösörja vå vägen.


Timmerbilarna kom farande som galningar och mitt hjärta dunkade av skräck.

Att köra 70 kan vara lämpligt i sådant här före men då får man nån galen lastbilschaufför som lägger sig bakom en och hetsar. Kallsvettig kom jag fram till jobbet och tackade försynen för att jag överlevt ännu en morgon.


Ska på läkarkoll imorgon, inte för min dataaxel utan för blodtryck och annat skit.

Som vanligt gruvar jag mig för att gå till doktorn brukar betyda att känner man sig frisk visar proverna att man är sjuk och känner man sig sjuk visar proverna att man är hur frisk som helst. Det är som att kasta tärning. Man kan lika gärna få en etta som en sexa.


Dagens ord får bli. Den som lever får se.

                                  

     

 
ANNONS
 
zaq

zaq

8 december 2009 17:06

Klart dom finns, jösses kvinna, int ä du toki't int!

http://zaq.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

8 december 2009 21:05

Ja, och vi som verkligen LEVER, vi fnissar tillsammans med småfolket över tokingarna som inte har fattat nå´t!
Håller en tumme (eller två om du tror det behövs) imorgon när du ska till farbror doktorn.

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

8 december 2009 21:58

Tankekraften Anita.....tankekraften....å vad gäller tomtar å annat "småknytt" så nog finns de alltid!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

8 december 2009 22:04

Jag har lite dåligt samvete - jag har inte gjort någon läkarkontroll sedan jag var gravid 1972. Det kanske börjar bli dags?
Hoppas du slipper timmerbilarna i morgon, så inte blodtrycket skenar iväg inför läkarbesöket.
Lycka till!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

8 december 2009 23:05

Jag har fått en liten aning om hur du har det varje dag där i bilen på väg till jobbet varje morgon.Att köra i snösörja, mörker och dimma med timmerbilar i baken eller i möte, med älgar i snåren ... Bara att köra tur och retur Borlänge har varit en mardröm. Det är ju så mööörkt, och slaskigt och så blir jag bländad av all mötande trafik så jag ingenting ser.

Och vad beträffar änglar ... visst finns dom. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
storabh

storabh

9 december 2009 09:09

Hoppas att det inte blir några tvåor i besiktningen. Den som har lever får se!

http://storabh.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

9 december 2009 15:48

Det går säkert bra hos läkaren. Håller tummarna för sexor över hela linjen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 21 mars 12:48

Det är det där med timmerbilar! Dom får min mage dra ihop sig av skräck. Förr eller senare måste jag ge mig iväg ner mot byn för att jobba. Väntade på att timmerbilen skulle komma så jag kunde ge mig iväg men jag lessnade till slut och tog en pro...

Av Anita - Måndag 19 mars 08:36

Igår satt jag här vid min skärm och skrev ett långt inlägg om helgen och vad som hänt och så blev det totaltstopp och allt raderades bort. Det var fel på mobilmottagningen och likaså mobiltelefonerna och så har det varit ett helt dygn och jag har tot...

Av Anita - Torsdag 15 mars 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen. Första talgoxekvitter från björken. Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket. Visserligen kallt på morgonen men s...

Av Anita - Måndag 12 mars 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig. Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.   Väntade på att TuppOla och SofePropp sku...

Av Anita - Lördag 10 mars 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade. Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl. Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på ho...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se