Direktlänk till inlägg 8 december 2009

MYSTERIER, MAGI OCH JÄVLA TIMMERBILAR

Av Anita - 8 december 2009 16:38

                                 


Jag tror att vi människor behöver lite mysterier i den grå vardagen.

Jag tror att vi behöver sagorna och sångerna. Att vi behöver tomtarna och vättarna, änglarna och älvorna.  


Vi behöver det som inte kan förklaras och förstås.

Vetenskapsmännen och en del andra män fnyser och rynkar på näsan. Det som inte syns finns inte. Så alltså tror vi inte på alla signaler som far omkring från satteliter till tv-apparater och telefoner. Dom syns ju inte. Eller?


Eftersom jag inte vill bli stämplad som en smågalen, vidskeplig tokkärring så slutar vi nu och går över till det i högsta grad verkliga. 


Jag trodde att jag skulle fa sammabrott imorse. Julmaten från igår satt som en stur bulle i en bullrande mage och det var snösörja vå vägen.


Timmerbilarna kom farande som galningar och mitt hjärta dunkade av skräck.

Att köra 70 kan vara lämpligt i sådant här före men då får man nån galen lastbilschaufför som lägger sig bakom en och hetsar. Kallsvettig kom jag fram till jobbet och tackade försynen för att jag överlevt ännu en morgon.


Ska på läkarkoll imorgon, inte för min dataaxel utan för blodtryck och annat skit.

Som vanligt gruvar jag mig för att gå till doktorn brukar betyda att känner man sig frisk visar proverna att man är sjuk och känner man sig sjuk visar proverna att man är hur frisk som helst. Det är som att kasta tärning. Man kan lika gärna få en etta som en sexa.


Dagens ord får bli. Den som lever får se.

                                  

     

 
ANNONS
 
zaq

zaq

8 december 2009 17:06

Klart dom finns, jösses kvinna, int ä du toki't int!

http://zaq.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

8 december 2009 21:05

Ja, och vi som verkligen LEVER, vi fnissar tillsammans med småfolket över tokingarna som inte har fattat nå´t!
Håller en tumme (eller två om du tror det behövs) imorgon när du ska till farbror doktorn.

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

8 december 2009 21:58

Tankekraften Anita.....tankekraften....å vad gäller tomtar å annat "småknytt" så nog finns de alltid!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

8 december 2009 22:04

Jag har lite dåligt samvete - jag har inte gjort någon läkarkontroll sedan jag var gravid 1972. Det kanske börjar bli dags?
Hoppas du slipper timmerbilarna i morgon, så inte blodtrycket skenar iväg inför läkarbesöket.
Lycka till!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

8 december 2009 23:05

Jag har fått en liten aning om hur du har det varje dag där i bilen på väg till jobbet varje morgon.Att köra i snösörja, mörker och dimma med timmerbilar i baken eller i möte, med älgar i snåren ... Bara att köra tur och retur Borlänge har varit en mardröm. Det är ju så mööörkt, och slaskigt och så blir jag bländad av all mötande trafik så jag ingenting ser.

Och vad beträffar änglar ... visst finns dom. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
storabh

storabh

9 december 2009 09:09

Hoppas att det inte blir några tvåor i besiktningen. Den som har lever får se!

http://storabh.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

9 december 2009 15:48

Det går säkert bra hos läkaren. Håller tummarna för sexor över hela linjen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 13 dec 07:55

   Så är det lucia igen och här sitter jag med en kopp kaffe och en pepparkaka och tittar på de vackra flickorna och söta killarna som sjunger så vackert på tv. Hunden sitter och skakar i soffan och är rädd för katten som sitter under bordet och lu...

Av Anita - Tisdag 12 dec 18:55

Allt är bara vitt och grått och svart den här tiden. Nu måste det till en massa rött för att det ska kännas lite bättre.   Nu har jag i alla fall skottat en liten stig ner till vedboden så jag inte ska bli utan ved. öga    Höga snöhögar runt...

Av Anita - Lördag 9 dec 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast...

Av Anita - Torsdag 7 dec 08:13

  Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för...

Av Anita - Måndag 4 dec 10:02

  i Tänk vilken lycka. En hel dag utan snöskottning. En dag då solen faktiskt tittade fram en stund.   Jack och jag tog en långpromenad och det var skönt. Det var inte ens halt på vägen.   Jag plockade fram julbocken och plockade av den g...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se