Direktlänk till inlägg 15 december 2009

KALLT SKA DET BLI OCKSÅ

Av Anita - 15 december 2009 20:38

  

Ja nu kan man minsann behöva en liten skyddsängen som tar hand om en.


Snö i två dagar nu. Snörök och dom förbannade timmerbilarna. Jag får snart nåt fel. När jag kom fram på jobbet fick jag läsa i tidningen att en timmerbil fått sladd på släpet och kört på en personbil med en 60-årig kvinna i. Det hade kunna vara jag.


När jag sa det till killarna så sa en av dom (på skoj skulle jag tro) att hon nog hade kört för sakta. Hade hon kört fortare hade hon inte mött lastbilen där så egentligen var det hennes fel.


Egentligen tror jag att många av dom här "vägens riddare" tycker att dom äger vägen och att vi andra småpluttar så hålla oss inne när det är snörök och dåligt före. Jag blir så förbannat less.


Min jobbarkompis tyckte att vi skulle gå ut och göra snöänglar men jag avböjde. Skulle aldrig falla mig in. Däremot ska jag med glädje göra sandänglar i mjuk sand om dom bara betalar resan till varmare länder.


Nu ska det bli svinkallt också på allt annat skit. Min motorvärmartimer funkade inte imorse igen fast jag satt dit en ny för ett par dagar sedan.


Jag är förkyld också. Näsan rinner som en droppande kran och jag har inte tid att bli förkyld just nu.


Det är i alla fall bästa att förbereda sig på en förfärlig vecka.

Det värsta jag vet är att komma hem till ett utkylt hus och inte ha någon ved inne. Dom har sagt 20 grader kallt och det betyder 25 hos mig eftersom det alltid är kallare här än någon annan stans i närheten. Frysa näsan av sig när man ska vingla ner till vedboden i mörkret.

Nej nu jävlar. Jag har ägnat en massa tid till att dra hem ved och fyllt farstukvisten så jag har nära till.


Till helgen kommer sonen hem och då blir det hans uppdrag att bära ved och elda. Så skönt att slippa det och komma hem till ett varmt hus.


Nu ska jag sluta gnälla och unna er snöälskare att rulla er i snön och njuta av vitheten ni som kan det. Ni gillar väl kyla också kan jag tro. Isbjörnar skulle ni ha blivit.


Jag har i alla fall slagit in julklappar ikväll. En hel hög och det är ett roligt göra. Det är inte klokt så mycket fina julklappspapper det finns.


Föresten vad tycker ni om min ullägel. Vore det något att försöka göra fler av och sälja när jag slutar jobba?


Nåja god natt med er. Jag kan inte komma på något dagens ord idag. Ge mig ett som passar. 



      



    

 
 
Herta

Herta

15 december 2009 21:39

Vilka fina paket. Vi skulle inte ha några men jag vet inte, lite småsaker, såna där man valt med omsorg är ju kul.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Sundinska

Sundinska

15 december 2009 21:44

Ängeln är jättefin, vore verkligen något att göra en extra förtjänst på! :)

http://solagast.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

15 december 2009 22:29

Och här försökte jag få lite medlidande när jag bekalgade mig över -6. Jag hörde på TV vad som vänta både er upp i norr och hur illa drabbade de är av snö och kyla i Spanien. Vad är det med vårt väder?

Det var en präktig julklappshög! Visst är det roligt att slå in sina julklappar själv, det gör jag alltid också. Även om de gör det finare i butiken och har vackra papper och kartonger, så är det lite mera känsla att göra det själv. Mina julklappar är på väg till Sicilien, hoppas de kommer fram i tid. Nu ska jag bara fixa något lite paket till maken. Han påstår att han inget vill ha, men han ska minsann inte slippa undan.

Kram och godnatt! /Ingrid

http://stenstugu.com

 
zaq

zaq

15 december 2009 23:46

Jättefin Ängel!
Har också lyckats ta mig helskinnad hem... klarade mig undan en som sket i lämna företrädesskylten :-( han hade mage att slänga sig på signalen oxå!!! var dubbelt sur då jag dessutom låg på huvudled!

Dagens ord: Kör efter väglaget så har du större chans att komma fram!

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

16 december 2009 08:23

Jag vill ha en ängel ... Jag beställer en på stört. Nu. Så fort du har tid, ork och lust ...
En sak är säker. Alla dina saker som du gör kommer att gå åt som smör i solsken. Sälj dom här ... via nätet också eller via din hemsida.
Vad roligt att din son kommer upp nu till helgen och stannar över julen, väl? Kommer hans sambo och lilla voffsingen med också så att Oskar får sällskap? Hälsa alla med kramar från mig med. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

16 december 2009 11:31

Håller med Skatan... tack för skickningen jag fick med Mats jättefina båda grejorna!
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sonen

16 december 2009 15:21

Nu kommer jag snart hem så då behöver du inte frysa, bära ved eller skotta snö på två veckor lilla mamma. Ps, du ska vara glad för timmerbilarna. Utan dom hade ingen haft nåt jobb där uppe.

 
Soldansare

Soldansare

16 december 2009 20:37

Trevlig son du har :) Kram på dig där i kylan och snön. Nu är det snö i mängd och kallt till och med här nere i gnällbältsregionerna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
kokosnoet

kokosnoet

18 december 2009 16:44

Jösses vad julklappar = )

http://kokosnoet.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards