Direktlänk till inlägg 18 december 2009

FRYSER

Av Anita - 18 december 2009 17:47

  


Tänk att det ska vara så lätt att vänja sig vid värme och så in i norden svårt att vänja sig vid kyla.  Jag fryser och det är hur ruggigt som helst. Inte nog med att det är 30 grader kallt ute, jag måste ut i kylan också.


I natt har jag haft flanellnattlinne efter farmor, flismorgonrock och dubbla täcken och uppe på det en varm katt men jag har ändå frusit. Ligga i natten och frysa och höra isen sjunga sin sorgsna sång är väl inte det trevligaste.


Kliva upp och huttra av köld, komma sig ut och motorvärmarsladden är som ett järnspett och hjulen på bilen känns fyrkantiga. En bit ner efter vägen står älgkon och jag tycker synd om henne. Andedräkten står som en sky runt mulen och att tugga på grenar måste vara hemskt. Tur att man inte är älg en sån här dag.


Nu har jag kommit hem och jag förmodar att ord är överflödiga. Det syns väl alltför tydligt hur jag känner mig.

11 grader inomhus, veden slut inne och katten Oskar är helsur och hittar på jävelskap för att han inte kan vara ute.


Jag måste försöka få värme i sonens rum för dom åker ju hela natten och det är så lagomt skönt att komma fram trött och frusen och lägga sig i ett iskallt rum.

I hans rum står torktumlaren och den blåser ju mycket varmluft så jag ska försöka starta den.


Nu är det lite svårt att se något positivt med dagen men jag ska försöka tänka till.

!. Förkylningen som var på gång har tydligen inte brutit ut.

2. Snälle Sven kom och hämtade mig och vi åkte till PappersBeda och åt julgröt och åt skinkmackor på lunchen.

3. Det har varit drägligt på jobbet jämfört med igår då det var minst sagt ett jäkla kaos hela dagen.

4. Sonen mfl är på väg hit och det är det roligaste.


Önskar bara att det inte skulle vara så kallt. Vet att vi har vinter nu ända till in i maj i värsta fall. Det där med 4 årstider är väl bra men det är lite ojämt fördelat. Varför ska det vara mest vinter för. Sommaren alltför kort. Våren högst en månad och så den jäkla vintern resten av året.


Dagens ord: Det som inte tar kål på en får en i alla fall att må riktigt dåligt.


                                      
ANNONS
 
Liliann

Liliann

18 december 2009 20:09

Ser onekligen lite väl kallt ut....
Kram och trevlig Helg

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
storabh

storabh

18 december 2009 20:41

Några dar kvar, sen vänder det!

http://storabh.wordpress.com

 
Herta

Herta

18 december 2009 22:12

Uh

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

18 december 2009 23:01

Hahaha, jag tyckte det där såg varmt ut jag.

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

19 december 2009 06:28

Oj ... vad lik sonen (din alltså) du är på bilden. Jättelik. Och kallt ser det ut och är. Det känns ända hit fast vi bara har hälften så kallt (-17). Kram! Håll om varandra när sonen och de andra kommer. Mycket, hårt och ofta. Det värmer på många sätt... Kramar från mig med.

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

19 december 2009 06:30

Åååh vad fint. Först nu såg jag de uppmuntrande blå (hoppets färg) blommorna här bredvid. Det finns hopp ... om vår och värme. Det finns hopp. Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
margit

margit

19 december 2009 14:19

Hej Anita! Hittat in i din blogg och läst både dagens kommentar...och "bläddrat" bakåt! Trevlig läsning!! Ja,jag förstår att du fryser! SÅ kallt ute och ENDAST 11 grader varmt INNE!! Stackars dej!! Förstår att det inte räcker både med pyjamas, dubbla täcken o ävenkatten..
Roligt för dej att få "långfrämmande"..ja, 100 mil det är ju "en bit" att åka....
Önskar dig värme och en finhelg med anhöriga som kommer hem på besök!!
Kramen!!/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

19 december 2009 14:39

Det värsta jag vet är att frysa och just nu fryser jag jämt både inne och ute. Och här har vi ändå bara - 15 grader ute. Varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se