Direktlänk till inlägg 23 december 2009

IMORGON JULAFTON

Av Anita - 23 december 2009 08:22

                         


Sista dagen innan julafton. Här i paradiset Fisksjön är det snöigt och kallt men vad gör det när sonen är hemma och eldar.


Jag har kokat en 20-literskokare med risgrynsgröt för idag är det dags att bjuda alla lastbilschaufförer på julgröt och mackor. Problemet är att man inte vet om det blir 8 st eller kanske 30. Snöar det är dom ju ute på vägarna. Känns som om det ska bli 30 för det är 20 grader kallt ute och ingen snö i sikte.


Julen hos mig går väl till som hos alla andra. Vi börjar med gröt och skinkmacka när vi kommer upp.


Sedan är det full fart med matlagningen, skala potatis och ägg och massa  annat som ska fixas.


Fara ner och sätta ljus på gravarna.

Mitt på dagen börjar det droppa in folk och då blir det väl lite glögg och lite fika o nötter och annat.


Alla ser på Kalle Anka utom jag som stökar med maten och klockan 4 äter vi julmaten och det brukar ju ta ett tag. Hur många vi är beror lite på. Så där 15 stycken tror jag det blir iår, grannen och lekkamraten med sin Leila kommer också annars är det bara släktingar.


Framöver kvällen blir det väl fika och då dyker det upp ytterligare 5 st. Det är DataFia med familj. Kanske kommer tomten också om vi varit snälla.


Min älsklingssysselsättning på julaftonen är att åka spark ner till den gamla fina kyrkan nere i byn. Det är mässa där klickan 11 på kvällen. Det är så fint att sitta där och lyssna på julmusiken vid levande ljus. Även om man inte är särskilt religiös är det en fin stund. Iår känns det som om det inte blir spark utan bil ner eftersom det är över 20 grader kallt. Som ni vet så är snön och kylan min värsta fiende.


Sen går luften liksom ur en och man funderar där man sitter med huset fullt med julklappspapper och disk. Var det bara så här. Så mycket jobb och nu är det liksom  slut.


Dock är det gott med en rejäl skinkmacka och en julmust i julenatten och som ni väl förstår ställer jag naturligtvis ut ett fat med gröt till tomten och troligen får han en macka också. Han har ju dock sett till mitt hus ett helt år och hindrat brand och vattenskador och vet allt vad som kunnat hänt .


  


Så från oss alla i paradiset Fisksjön till er alla runt omkring i landet en

                                    RIKTIGT GOD JUL

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

23 december 2009 09:06

Och vi skall också fira en fröjdefull jul. Har vi tänkt. Även om den blir annorlunda och bara ett par timmar med Sonen hos oss. Men ... nu skall här börja julhandlas och lagas och och och ... GOD JUL till alla i Fisksjön och särskilt till Skogsnuvan som har alla de sina (nätan) omkring sig. En varm JULKRAM därtill. KRAM!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

23 december 2009 09:42

God Jul!!!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

bono6703

23 december 2009 10:58

Hoppas du får en riktigt härlig Jul.
Massor med bamsekramar
Lena J

 
Soldansare

Soldansare

23 december 2009 12:29

Varmaste julhälsningar och hälsa tomten!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

23 december 2009 23:36

GOD JUL!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
billan

billan

24 december 2009 00:45

Önskar dig och de dina en riktigt God Jul!
Kram

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

24 december 2009 00:54

En riktigt GOD JUL önskar jag dig och Oscar! Hoppas att ni får en fin och trevlig helg i goda vänners lag!

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se