Direktlänk till inlägg 25 december 2009

ENDAST JAG OCH TOMTEN ÄR VAKEN

Av Anita - 25 december 2009 00:54

Så sitter jag här mitt i natten alldeles för mig själv och äter en skinkmacka och dricker julmust. Utanför faller stora snöflingor och jag satt ut gröt och skinkmacka till tomten.


Ja. då var det över. Det var inte mer än så här. Jag har spelat huvudrollen i julaftonens stora spel och inte blev det helt lyckat heller.


Ibland går det inte så lätt och tyvärr blev det en sån här dag, varken änglar eller tomtar var med mig.


Höger pekfinger har ett stort skärsår. Det blir att ha gummihandskar när man ska diska och skala potatis och gudarna ska veta att jag har gjort både ock  idag, hela dagen lång känns det som.


Broder B o jag var ner på gravarna och skulle tända ljus. Då skar jag mig på ljuslyktan så även vänster hand blev skadad.


Nu trillade dom in alla hungriga vänner och släktingar och 3 hundar. Båda bröderna med tomteluvor på som vanligt. Jag tror mig om att vara en rätt lugn person men jag drabbades av lite panik när jag råkade tappa ner en flaska med glögg i köksgolvet så glasbitarna for omkring och ni vet ju hur kletigt det blir av glögg.


  


Vilken massa disk det blir av 15 personer och jag känner mig inte särskilt snygg i förkläde och operationshandskar på men vad gör man?


Inte blir det bättre av att vasken fastnade igen och jag fick rensa avlopp mitt i alltihopa.

Disk och matrester överallt och visst är det jobbigt med julmat. Plocka tillbaka och få in det i ett alldeles för litet kylskåp. Ja ni vet. Alla har samma problem.


Hundarna fick köttbullar och prinskorv och för dom var jag nog populärare än tomten till och med.


Så var det då dags för tomten att dyka upp.

Det är jobbigt att vara tomte. Komma in påpälsad från kylan, in i värmen och läsa julrim och dela ut paket.. Hua, så  mycket paket det är. Lille Liam var i alla fall inte rädd för tomten och hjälpte till att bära ut paket med ett stort leende i sitt söta lilla ansikte.


Paniken infann sig när alla paket var öppnade och golvet översvämmat av papper och tomma lådor och saker överallt.


Så var det dags för efterrätt och kaffe och mitt i alltihopa kom mer folk. DataFia med familj. Ännu mer disk.


Kvällen avslutades med besök i vår söta lilla kyrka.

  

Vackert och vilsamt. En ung flicka sjöng vackrare än en ängel. Det är något visst med den här gudstjänsten. De levande ljusen och den nästan magiska känslan och klangen från klockan som ljudit för oss alla i bygden ända sedan 1300-talet.


    

 När jag kommer hem kastar jag  en blick på disken som är kvar men låter den stå för trots allt finns den kvar imorgon om inte tomtarna har förbarmat sig.


Sätter mig ner och andas ut och känner att benen värker. Håller jag på att bli gammal eller vad är det?


Så kom du magiska julenatt med dina stora snöflingor och dina tomtar.

Både tomtarna och jag är trötta efter den här dagen och imorgon ska jag sova länge, länge.

Dagens ord får bli: Kul med julafton men skönt när det är över.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

25 december 2009 05:34

Verkar vara ett avloppsår...
Hoppas du fått sova om dig! kram

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

25 december 2009 08:04

Oj oj oj ... Ännu en Överraskningsjul. Jag har just skrivit att det blir aldrig som man tänkt sig de här jularna. Bra och dåligt inträffar som ändrar julen år från år medan matens ingredienser, julklapparna, disken ... består.
Hade du inga hjälpsamma julhänder i din närhet utan fick göra allt jobbet själv med gummihandskar och skärsår både här och där?

Den där stunden i den(jag vet ju) otroligt vackra lilla kyrkan måste ha varit underskön på många sätt. Vilan, sången, och rummet och ljusen.

Hoppas du kan sova länge länge och så önskar jag dig förstås en Bättre Fortsättning på julen ... Det är ju några dagar kvar. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

25 december 2009 12:17

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig.....vi hade dock en härligt lat dag med inte så mycket "överraskningar" men så är vi ju inte så många som samlas heller....God fortsättning....och
Kramar till Dig

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Bittan

Bittan

25 december 2009 16:37

Ja man vet aldrig vad som dyker upp. Härhemma var det betydligt lugnare...och i år var det faktiskt jätteskönt. Idag är det juldagen och vi slappar, ja förstås lunch och middag men det kan plockas fram. Ikväll är det ungdomarnas hemvändarkväll och vi åker och hälsar på mannens syster med familj. Det är skönt med inte för mycket inbokat.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Bittan

Bittan

25 december 2009 16:37

Glömde säga God fortsättning!

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Znogge

Znogge

25 december 2009 17:04

Hoppas händerna< sna

http://znogge.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se