Direktlänk till inlägg 11 januari 2010

LITE GLADARE

Av Anita - 11 januari 2010 18:06

Visst förstår jag om ni börjar bli less på mitt gnäll nu.

Idag ska jag vara rent förfärligt positiv.

Det är bara 6 grader kallt och genast känns livet lättare att leva.


Igår morse var det meningen att jag och DataFia skulle åka till Sundsvall och köpa grejen till vattnet men när jag vaknade och såg att det var 27 grader kallt kände jag att det var läge att ställa in. Eftersom jag är i en våg av elände just nu så ger jag mig sjutton på att bilen hade blivit stående. Jag lär mig att följa mina känslor.


Jag fick se att det kom en bil på gården och det var några killar från Sundsvall som kom för att fiska. Det var bara 8 grader i Sundsvall och här 27 grader. Stor förvåning. Dom ångrade sig och åkte tillbaka dom 13 mil som det är dit.


DataFia och jag for till Liden på plastpary. Då fick jag hälsa på lille gullLiam min favoritkille. Han fyller snart 2 år och är den gulligaste jag vet.


Nu ska ni få höra något roligt. Det är nog så att nu när det är vinter och Fisksjön har förvandlats från Paradiset till Kallhelvetet har jag inte förmågan att uppskatta den unika plats jag lever på.


Fiskarkillen från Sundsvall ringde och undrade om jag visste någonstans dom kunde bo om dom åkte hit för att fiska aborre.

Han påstod att Fisksjön var en av Sveriges bästa sjöar för aborrfiske. Han hade tydligen pratat med några tävlingsfiskare som brukar tävla här varje år och läst i någon fisketidning.


  

Där ser man. Jag hade inte en aning om det. Visst kan man få fisk och visst är abborre en väldigt god fisk men i alla fall.


Jag rekommenderade dom att ringa Håsjögården som är vandrarhem och väldigt bra att bo på och nära också. Så nu till helgen kommer ett helt gäng fiskare för att göra Fisksjön osäker. Hoppas bara att det inte blir för kallt.


  


Som man kan se så är mina bröder stolta för sina fångster och dom är inbitna fiskare, åtminstone två av dom.


Annars har jag haft ett långt samtal med min vän mister P som har flyttat ner i mörkaste trakten runt Jönköping och han sa att det var kallt där nere också.

Vi åt tillsammans varje lunch väldigt länge och varje måndag kom han och hälsade på och vi åt något gott tillsammans. Trevligt. Hörs som han har det bra med sin nya fru och sitt jobb och det känns ju bra.


Jag tror folk är galna med sitt giftande. 3 par av mina vänner som gift sig sista 3 åren. Som sagt Det hörs ju på namnet vad det är. Gift.


Avslutar dagen med ramsan jag lärt mig av farmor på tal om fiske:

Nappa nappa abborrslok annars är du inte klok. 

  

 
ANNONS
 
billan

billan

11 januari 2010 20:41

Va skönt att du känner dig lite gladare!
Rökt abborre är urgott. Kul med fiskegäster till helgen, då blir det nog fart på fiskarna:)
Även jag har testat det där "giftet" för många år sedan, det gick inte bra.......
Må så gott1

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

12 januari 2010 00:22

Skönt att det börjar bli lite varmare hos dig. Den kyla du haft ett tag är inte att stå ut med! Med lite tur blir det liv och rörelse i trakterna kring dig till helgen.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

12 januari 2010 17:15

Halloj!
Ja du var en av dem jag menade...de med glimten i ögat!
Din blogg är hur trevlig som helst att läsa, önskar jag kunde skriva så bra som du gör...
Å du, vem skulle inte gnälla med den kylan du har och vatten som fryser och bilar som jäklas???? man får allt vara j...ligt postiv för att inte göra det...
Varma kramar
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

12 januari 2010 19:38

Stekt aborrfilé är bland det godaste som finns! Ibland, men bara ibland, har de färsk abborre i fiskdisken på Konsum och då får man passa på.
Se nu till att få lite av fångsten som tack för tipset om boende!

Kylan ja... igår när jag kom ut och förtjust drog in ett djupt andetag "Aaahhh! Mildväder!" och sedan kollade på termometern så visade den -9,4...
Men vackert är det ute!

Förmodligen blir det småningom sommar, det brukar ju bli det varje år!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

12 januari 2010 21:59

Vilka maffiga abborrar! Jag glömmer aldrig första gången jag fick en abborre och skulle ta hand om den. Jag försökte fjälla den och det gick inte bra alls, men jag har lärt mig nu.
Vår äldste son bruka fiska abborre när de är på Åland och häromåret hade han en hel kylväska full med djupfrusna abborrfiléer när de kom hem. Vi fick några stycken och det var jättegott.

Hoppas nu att inte kylan vid Fisksjön sätter käppar i hjulet för de som kommer och ska fiska.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

13 januari 2010 21:58

... och blir det fullt på vandrarhemmet (i sommar menar jag förstås) kan du säkert ordna logi i stugan nere vid sjön ... då är ju du fri "som en fågel" och kan väl ha vandrarhem och tjäna en extrahacka och kanske till och med få en fisk på köpet.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

sofie

22 januari 2010 23:36

kan du skicka korten på pappa och göte

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Av Anita - Fredag 7 juni 21:38

När svalorna flyger lågt blir det regn och i eftermiddags nuddade dom nästan vattenytan.   När det blir åska blir värmen liksom tjock och tryckande. Eftersom hunden Jack och jag var nere vid sjön och plaskade lite i vattnet. Vi såg de svarta mol...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se