Direktlänk till inlägg 11 januari 2010

LITE GLADARE

Av Anita - 11 januari 2010 18:06

Visst förstår jag om ni börjar bli less på mitt gnäll nu.

Idag ska jag vara rent förfärligt positiv.

Det är bara 6 grader kallt och genast känns livet lättare att leva.


Igår morse var det meningen att jag och DataFia skulle åka till Sundsvall och köpa grejen till vattnet men när jag vaknade och såg att det var 27 grader kallt kände jag att det var läge att ställa in. Eftersom jag är i en våg av elände just nu så ger jag mig sjutton på att bilen hade blivit stående. Jag lär mig att följa mina känslor.


Jag fick se att det kom en bil på gården och det var några killar från Sundsvall som kom för att fiska. Det var bara 8 grader i Sundsvall och här 27 grader. Stor förvåning. Dom ångrade sig och åkte tillbaka dom 13 mil som det är dit.


DataFia och jag for till Liden på plastpary. Då fick jag hälsa på lille gullLiam min favoritkille. Han fyller snart 2 år och är den gulligaste jag vet.


Nu ska ni få höra något roligt. Det är nog så att nu när det är vinter och Fisksjön har förvandlats från Paradiset till Kallhelvetet har jag inte förmågan att uppskatta den unika plats jag lever på.


Fiskarkillen från Sundsvall ringde och undrade om jag visste någonstans dom kunde bo om dom åkte hit för att fiska aborre.

Han påstod att Fisksjön var en av Sveriges bästa sjöar för aborrfiske. Han hade tydligen pratat med några tävlingsfiskare som brukar tävla här varje år och läst i någon fisketidning.


  

Där ser man. Jag hade inte en aning om det. Visst kan man få fisk och visst är abborre en väldigt god fisk men i alla fall.


Jag rekommenderade dom att ringa Håsjögården som är vandrarhem och väldigt bra att bo på och nära också. Så nu till helgen kommer ett helt gäng fiskare för att göra Fisksjön osäker. Hoppas bara att det inte blir för kallt.


  


Som man kan se så är mina bröder stolta för sina fångster och dom är inbitna fiskare, åtminstone två av dom.


Annars har jag haft ett långt samtal med min vän mister P som har flyttat ner i mörkaste trakten runt Jönköping och han sa att det var kallt där nere också.

Vi åt tillsammans varje lunch väldigt länge och varje måndag kom han och hälsade på och vi åt något gott tillsammans. Trevligt. Hörs som han har det bra med sin nya fru och sitt jobb och det känns ju bra.


Jag tror folk är galna med sitt giftande. 3 par av mina vänner som gift sig sista 3 åren. Som sagt Det hörs ju på namnet vad det är. Gift.


Avslutar dagen med ramsan jag lärt mig av farmor på tal om fiske:

Nappa nappa abborrslok annars är du inte klok. 

  

 
ANNONS
 
billan

billan

11 januari 2010 20:41

Va skönt att du känner dig lite gladare!
Rökt abborre är urgott. Kul med fiskegäster till helgen, då blir det nog fart på fiskarna:)
Även jag har testat det där "giftet" för många år sedan, det gick inte bra.......
Må så gott1

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

12 januari 2010 00:22

Skönt att det börjar bli lite varmare hos dig. Den kyla du haft ett tag är inte att stå ut med! Med lite tur blir det liv och rörelse i trakterna kring dig till helgen.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

12 januari 2010 17:15

Halloj!
Ja du var en av dem jag menade...de med glimten i ögat!
Din blogg är hur trevlig som helst att läsa, önskar jag kunde skriva så bra som du gör...
Å du, vem skulle inte gnälla med den kylan du har och vatten som fryser och bilar som jäklas???? man får allt vara j...ligt postiv för att inte göra det...
Varma kramar
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

12 januari 2010 19:38

Stekt aborrfilé är bland det godaste som finns! Ibland, men bara ibland, har de färsk abborre i fiskdisken på Konsum och då får man passa på.
Se nu till att få lite av fångsten som tack för tipset om boende!

Kylan ja... igår när jag kom ut och förtjust drog in ett djupt andetag "Aaahhh! Mildväder!" och sedan kollade på termometern så visade den -9,4...
Men vackert är det ute!

Förmodligen blir det småningom sommar, det brukar ju bli det varje år!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

12 januari 2010 21:59

Vilka maffiga abborrar! Jag glömmer aldrig första gången jag fick en abborre och skulle ta hand om den. Jag försökte fjälla den och det gick inte bra alls, men jag har lärt mig nu.
Vår äldste son bruka fiska abborre när de är på Åland och häromåret hade han en hel kylväska full med djupfrusna abborrfiléer när de kom hem. Vi fick några stycken och det var jättegott.

Hoppas nu att inte kylan vid Fisksjön sätter käppar i hjulet för de som kommer och ska fiska.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

13 januari 2010 21:58

... och blir det fullt på vandrarhemmet (i sommar menar jag förstås) kan du säkert ordna logi i stugan nere vid sjön ... då är ju du fri "som en fågel" och kan väl ha vandrarhem och tjäna en extrahacka och kanske till och med få en fisk på köpet.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

sofie

22 januari 2010 23:36

kan du skicka korten på pappa och göte

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se