Direktlänk till inlägg 13 januari 2010

SOMMARDRÖMMAR SOMMARMINNEN

Av Anita - 13 januari 2010 17:32

  


Kylan ger sig inte men där är bara 20 grader idag.

Jag skulle ha plockat bort julgrejorna men julgranen barrar inte ett dugg så det får vara ett tag till.

Dagen har blivit 18 minuter längre nu men än märks det inte. Det är fortfarande svart när jag kommer hem.


Nu gäller det att inte tänka på nuet utan tänka på det som var och det som kommer.


    Mina tankar går till fladdrande blå fjärilar, solvarma jordgubbar och vallmo.


  


Vallmon som lyser nästan genomskinliga i sol-ljuset. Röda, rosa,cremefärgade. Lättodlade. Dom får mig att minnas en vid vallmoröd kjol jag dansade omkring i. Röd som en vallmoblomma snurrade jag runt runt i glädje.  Vallmo är glädje i vacker förpackning.

   


Sittande under björken och väntande på att åka på dans. Massor med vallmo lysande i solnedgången.

Vallmo får mig att minnan. Blomdoft. fågelkvitter, hammockens gnekande när man gungar med kaffekoppen i handen. Lukten av sommarblommor och kaffedoft.


Drömmer mig bort till årornas mjuka plaskande en stilla kväll ute på sjön, lommens vemodiga rop. Röklukten från bastun.

Nyrökt abborre på spisbrödmacka.


Att simma ut i månstrimman en härlig augustinatt. De ljusa nätterna och magiska stunderna.

Dagens ord får bli en diktstrof av Gustav Fröding som handlar om hoppet.

Ty fågeln flyger så glad mot sky och solen går upp var morgon ny

och björken om våren knoppas. Varför skulle då jag ej hoppas.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

13 januari 2010 20:33

Åh, mitt hjärta svider av längtan... Dina ord gick liksom rätt in, som jag längtar efter att sitta där och vänta i den ljumma vinden i klänningen och dansskorna på fötterna... -förväntansfull...

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

13 januari 2010 21:53

Ja, varför skulle då vi ej hoppas?

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Anette

14 januari 2010 08:01

Hej Anita! Funderar redan på om vi ska kunna ta semester till påsk.Verkar lite svårt men har absolut inte gett upp hoppet.Har tänkt mycket på dig o Liam. Han visar så tydligt att han gillar dig.Det liksom lyser om er båda när ni ses o det gör mig så varm om hjärtat! Ha en bra dag Kram Anette

 
Liliann

Liliann

14 januari 2010 19:59

Å vad härliga bilder känner värmen och dofterna, helt underbart!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
billan

billan

14 januari 2010 22:39

Tack för sommardrömmar......:)
Jag har inte heller fått ut granen än, får bli till helgen.
Må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

15 januari 2010 08:43

WOW!
Här fick jag en rejäl vitaminkick med sprakande sommarfärger!
Ja, nu har vi verkligen en härlig tid att se fram emot!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
mimio

mimio

15 januari 2010 11:26

Å herreguuu, vad du lockar med sinnlig njutning...
Vallmo är fantastiska,
bladen påminner mig om silkespappret man hade i skolan... Det prasslade mysigt och man knycklade små bollar och klistrade ihop vackra bilder av dem... Den översta bilden är alldeles förtjusande vacker... jag har tittat på den flera gånger nu!
Idag är det fredag, äntligen blir man fri igen. Härligt.
kram maria

http://mimio.blogg.se

 
Skatan

Skatan

15 januari 2010 15:41

Kom du ihåg din spådom för mig ... nu har mycket "slagit in". Kom att tänka på det när jag såg nässelfjärilarna här bakom och bredvid. För det är väl nässelfjärilar? Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se