Direktlänk till inlägg 13 januari 2010

SOMMARDRÖMMAR SOMMARMINNEN

Av Anita - 13 januari 2010 17:32

  


Kylan ger sig inte men där är bara 20 grader idag.

Jag skulle ha plockat bort julgrejorna men julgranen barrar inte ett dugg så det får vara ett tag till.

Dagen har blivit 18 minuter längre nu men än märks det inte. Det är fortfarande svart när jag kommer hem.


Nu gäller det att inte tänka på nuet utan tänka på det som var och det som kommer.


    Mina tankar går till fladdrande blå fjärilar, solvarma jordgubbar och vallmo.


  


Vallmon som lyser nästan genomskinliga i sol-ljuset. Röda, rosa,cremefärgade. Lättodlade. Dom får mig att minnas en vid vallmoröd kjol jag dansade omkring i. Röd som en vallmoblomma snurrade jag runt runt i glädje.  Vallmo är glädje i vacker förpackning.

   


Sittande under björken och väntande på att åka på dans. Massor med vallmo lysande i solnedgången.

Vallmo får mig att minnan. Blomdoft. fågelkvitter, hammockens gnekande när man gungar med kaffekoppen i handen. Lukten av sommarblommor och kaffedoft.


Drömmer mig bort till årornas mjuka plaskande en stilla kväll ute på sjön, lommens vemodiga rop. Röklukten från bastun.

Nyrökt abborre på spisbrödmacka.


Att simma ut i månstrimman en härlig augustinatt. De ljusa nätterna och magiska stunderna.

Dagens ord får bli en diktstrof av Gustav Fröding som handlar om hoppet.

Ty fågeln flyger så glad mot sky och solen går upp var morgon ny

och björken om våren knoppas. Varför skulle då jag ej hoppas.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

13 januari 2010 20:33

Åh, mitt hjärta svider av längtan... Dina ord gick liksom rätt in, som jag längtar efter att sitta där och vänta i den ljumma vinden i klänningen och dansskorna på fötterna... -förväntansfull...

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

13 januari 2010 21:53

Ja, varför skulle då vi ej hoppas?

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Anette

14 januari 2010 08:01

Hej Anita! Funderar redan på om vi ska kunna ta semester till påsk.Verkar lite svårt men har absolut inte gett upp hoppet.Har tänkt mycket på dig o Liam. Han visar så tydligt att han gillar dig.Det liksom lyser om er båda när ni ses o det gör mig så varm om hjärtat! Ha en bra dag Kram Anette

 
Liliann

Liliann

14 januari 2010 19:59

Å vad härliga bilder känner värmen och dofterna, helt underbart!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
billan

billan

14 januari 2010 22:39

Tack för sommardrömmar......:)
Jag har inte heller fått ut granen än, får bli till helgen.
Må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

15 januari 2010 08:43

WOW!
Här fick jag en rejäl vitaminkick med sprakande sommarfärger!
Ja, nu har vi verkligen en härlig tid att se fram emot!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
mimio

mimio

15 januari 2010 11:26

Å herreguuu, vad du lockar med sinnlig njutning...
Vallmo är fantastiska,
bladen påminner mig om silkespappret man hade i skolan... Det prasslade mysigt och man knycklade små bollar och klistrade ihop vackra bilder av dem... Den översta bilden är alldeles förtjusande vacker... jag har tittat på den flera gånger nu!
Idag är det fredag, äntligen blir man fri igen. Härligt.
kram maria

http://mimio.blogg.se

 
Skatan

Skatan

15 januari 2010 15:41

Kom du ihåg din spådom för mig ... nu har mycket "slagit in". Kom att tänka på det när jag såg nässelfjärilarna här bakom och bredvid. För det är väl nässelfjärilar? Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Av Anita - Söndag 10 juni 22:12

När tandvärken hindar mig från att sova trots syrendoft och koltrastsång är det bara att kliva upp och diska och stöka fast klockan är tre på natten och det börjar ljusna.Sjön ligger blank och fin.   Bortsett från tandvärk så har det varit en fin...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se