Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

DET LJUSNAR SAKTA MEN SÄKERT

Av Anita - 21 januari 2010 17:42

  


Det är fler än jag som har drabbats av vintersyndromet. Flera av mina bloggkompisar känner sig liksom jag trötta och totalt tömd på energi. Allt man ska göra känns motigt och man får tvinga sig upp på morgonen.


Det är ju inte så konstigt. Det är brist på ljus, brist på sol, brist på motion och frisk luft men men nu finns hopp.


Det blir ljusare och ljusare för varje dag. Idag är första dagen jag kunde åka hem från jobbet och bara ha halvljuset på.


Tänkte att jag skulle plocka undan julgrejorna ikväll men jag känner mig som sagt helt utan arbetslust så det kanske blir att lägga mig i badkaret istället och läsa en tidning.


Jag kämpar ju fortfarande med mitt negativa och sura sinne och försöker leta febrilt efter glädjeämnen.

Idag har jag ju redan hittat ett och här kommer 2 till. Kinabror har ringt från Kina och pratat en stund och det är alltid trevligt.

Så ringde en kvinna som jag träffat genom jobbet och hon blev förvånad att jag skulle bli 62 år iår. Hon hade trott att jag var betydligt yngre. Det känns ju väldigt bra att någon tror det. För så är ju livet. När man är riktigt ung vill man se äldre ut och när man är äldre vill man se yngre ut. Lustiga prylar vi människor. Liksom aldrig nöjda med vår ålder.

Jag är glad för att det är lite snö och jag har klarat mig undan snöskottningen rätt bra den här vintern.


Dagens ord: Gör som jag. Ta dig samman och gör något onyttigt. Framför allt njut av det och skäms inte för det. Man måste inte alltid gno som en galning. 
ANNONS
 
storabh

storabh

21 januari 2010 21:25

Jag har inget badkar. Bara en kall djävla dusch!

http://storabh.wordpress.com

 
zaq

zaq

21 januari 2010 23:12

mm, sanna ord Skogsnuvan....
och jag har heller inget badkar, ingen eld heller att värma mig vid...
Men jag har en Margit :-D

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

22 januari 2010 03:55

Ja i år har verkligen januari - hittills - varit väl tung till och med för en skata med vingar. Vingklippt kanske man kan säga. Jag har till och med funderat om det är någon som har satt en "förbannelse" över oss. Kan det vara så :-) ?

Nej, skämt åsido ... januari är ju för det mesta den "värsta" månaden. Mörkt, kallt och man börjar tröttna på vintern och längtar efter våren och ljuset.

Jag försöker också febrilt att hitta "njutningsstunderna"

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

22 januari 2010 12:45

Var hittar du alla fina bilder som du lägger upp??
Två bra saker igår Anita...snart är du uppe i fem...
Kram å trevlig helg!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Sundinska

Sundinska

22 januari 2010 15:57

Dagarna blir längre. Det ljusnar tidigare och mörknar senare. All snö lyser upp lite mer, men vi har ändock haft det ganska grått och tråkigt här i Värmland. Under helgen skulle dock solen komma fram, det ser jag fram emot!

http://solagast.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

22 januari 2010 20:14

Vacker bild!
Idag har jag gjort något riktigt onytttigt:
bjudit mina arbetskamrater på semletårta!

Fast... när jag tänker efter... så var det nog inte så onyttigt ändå,
för de blev väldigt glada och uppiggade!

Nu är det äntligen helg och vi är lediga och får sova länge på morgnarna. Faktiskt ända tills det ljusnar!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se