Direktlänk till inlägg 27 januari 2010

KÖRT FAST

Av Anita - 27 januari 2010 12:27

 

Nu har jag kört fast inte med bilen men mentalt. Fast som det toksnöar hela dagen lär jag väl köra fast med bilen också innan det är klart.


Jag har börjat förbereda för min pension. Ta ut ålderspension i förväg är ingen lek ska ni veta.


Jag har läst massor med papper och broschyrer och varit på möte med facket.

Mötet med facket gjorde mig ännu mer förvirrad även om jag anser mig vara normalbegåvad.


För en gång skull var det enklast att få ansökan och information från Försäkringskassan. Snabbt och enkelt.


Så började jag med att maila till SPV och fick reda på att jag inte kunde ta ut den pensionen före 65. Klart och enkelt svar och snabbt.


Så började klatret.

ITP 2 och ITPK

Alecta var inblandat och jag mailade och fick svar att det var sekretess och jag skulle gå in på hemsidan. För att kunna komma in där skulle jag ha E-legitimation.

Den kunde man skaffa på flera olika sätt. Tittade på Telia och det skulle kosta 600 kr.

Tittade på Swedbank och där skulle det funka men då skulle det laddas ner ett program och det funkade inte på min dator.


Nå då gick jag till nästa ställe där det fanns pensionspengar. Skandia. Mail. Svar att det var sekretess och att jag skulle ringa. Jaha, du har plats 103 i kön. Jag kan inte sitta hela dagen i telefonkö.


3-dje stället Länsförsäkringar. Skickade mail och därifrån har jag inte ens fått ett svar.


Då gick luften ur mig och jag for ihop som en pangad ballong och jag slog ihop min pensionspärm och hoppas att jag kan få mer ork någon annan dag eller att jag ska komma på andra sätt att få mina ansökningsblanketter.


Tur att det är ett tag innan jag slutar. Om  någon har ett gott råd att ge mig så tackar jag för det. Det måste väl finnas fler som tagit ut pension före 65. 


Det har ju faktiskt varit fint väder nu i över en vecka så man har fått andats ut och känna livet börja strömma genom kroppen igen. Man har kunnat gå ut och få lite luft i lungorna utan att luften svider som eld i lungorna.


Säg den som får vara glad länge. Nu vräker snön ner så det är väl dags för snöskottning och elände igen. Sedan ska det bli 20 grader kallt igen sägs det. Hoppas att väderlekstjänsten har fel igen.


Dagens ord: Optimisten ser en möjlighet i varje problem. Pessimistren ser ett problem i varje möjlighet. Hoppas att jag en dag blir en optimist.


 
ANNONS
 
mimio

mimio

27 januari 2010 13:30

Det där med E-leg känner jag igen! Ett eländes elände o kringelkrångel utan dess like! Det är knappt det går att få det att funka. Man måste vara beskaffad med en ängels tålamod... plats 103 i kön ,,, hahaha helt sjukt!
Av alla obegripligheter kring pensionen blir man döds-tröööött! Det enda jag fattar är att pengarna inte kommer att räcka! En jä-la karusell är det hela, fy fan jag mår illa och vill hoppa av!
Kram från Maria
ps det är snöstorm här idag!!!

http://mimio.blogg.se

 
storabh

storabh

27 januari 2010 13:34

Skickar ett mail!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingen bild

Therese

27 januari 2010 17:07

Hejsan,

Jag skulle gärna vilja att du mailade mig dina kontaktuppgifter så ser vi till att hjälpa dig att logga in på Alectas privatkontor med ett e-legitimation så du kan komma åt dina pensionsuppgifter. Min mail är therese.johansson@alecta.se.

//Therese

 
kokosnoet

kokosnoet

27 januari 2010 18:44

Åh vilket krångel..förstår att det tar orken ur kroppen..åsså all snön på det då..
Hoppas det ordnar sig snart så att du får ordning på allt..

Hoppas trots allt att du kunnat njuta av en bra onsdagskväll i alla fall..

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

27 januari 2010 19:07

Ser här ovan att hjälp är på väg!
Vi har också fått mer snö. Typiskt att det ska komma just nu när skidspåren var så perfekta...
Men de kan väl bli det igen, förhoppningsvis! *optimist, javisst!*

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

27 januari 2010 19:17

Här är det snöstorm. Ja, man kan ju tappa orken för mindre. Tänker på din "pappersexercis". Häng i.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

27 januari 2010 20:04

Hoppas du får hjälp per mail, man kan ju bli galen för mindre. Det är väl bara för att man inte ska orka ta ut dom där extra åren medans man är någorlunda pigg, man skall väl harva på där tills man stupar och inte har behov av några pensionspengar. Jag irriterar mig också på alla år man avsatt pengar till ATP och sedan var dom puts väck när systemet gjordes om, morrrrr....

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

28 januari 2010 00:19

Fy sjutton ... eller starkare uttryckt fy faaan ... vilken sörja! Nu ser jag att hjälp är på väg både från Stora B och Alecta. Hoppas verkligen att de kan hjälpa dig. Jag har skjutit allt det där framför mig men jag vet ungefär vad jag har att vänta :-(

Men med vädret kan ju ingen hjälpa dig ... Äntligen förstår jag ... till och med inser ... vilket helvete du måste ha nu när även jag fått känna på och "tampas" med all snö som vräker ner ... Plogar dom dina vägar till jobbet? Om inte ... hur kommer du dit?
Tänker på dig så här mitt i natten och hoppas verkligen att snön slutar snöa och att det inte blir minus 20 grader igen.

Värmande kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
skogsnuvan

skogsnuvan

28 januari 2010 07:37

Till Skatan: Vägen från landsvägen och upp till Fisksjön var oplogad igår när jag skulle hem. Som tur var fanns två spår efter en fyrhjulsdriven bil annars hade jag inte tagit mig hem. Det är bara att gasa och kör man fast får man backa och ta omtag gång på gång. Igår skottade jag i 3 timmar för att få upp gårdsplanen så att det gick att vända bilen och ta mig ut. Faaan faaan

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
zaq

zaq

28 januari 2010 10:13

Ser ut som att det kan bli nåågot tuppfjät framåt vad gäller pensionseländet, och hoppas det ger sig med snön. Även här är det mycket snö, vet inte ens om vi får upp ytterdörren idag, det har drevat så... D-son får ta den smällen och vi tar oss ju inte ut genom "fängelsegluggarna" heller, så då gäller det att ringa en "livlina" för trots att fastighetsägaren, tilllika hyresvärden befinner sig i husets källare, -så tror jag aldrig det skulle falla honom in att skotta fram ytterdörren...
Igårkväll var här rena röran, men tillslut ordnade det sig med skyfflar och som du säger -att ha driv på hjulen och när det snurrar, hellre backa och ta om istället för att gräva ned sig...
Styrkekram...

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Länsförsäkringar

28 januari 2010 13:05

Hej,
Läste i att du inte fått svar på ditt mail från Länsförsäkringar, det låter inte bra. Maila mig dina uppgifter så ska jag hjälpa dig.
helena.eriksson@lfz.se
Med vänlig hälsning
Helena Eriksson Länsförsäkringar Jämtland

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 14 jan 22:08


  Fredagen den 13:de sägs ju vara otursdag. 20:da Knut ska julen ut. Fullmåne natt av sömnlöshet. Allt på en enda gång.   Vissa ting kan man påverka och jag bryr mig inte alls om att kasta ut julen just den dagen. Jag gör väl som jag vill. ...

Av Anita - Tisdag 10 jan 13:50


  Så är helgerna slut och kylan har vänt och nu är det helt plötsligt plusgrader igen efter att det varit 31 grader kallt. Det är minsann häftiga ryck i vädret den här vintern.   När vi kom hem från Bräcke för några dagar sedan var det lite ka...

Av Anita - Lördag 7 jan 12:12


  Så kom kylan. Mannen och jag hade bestämt att vi skulle åka till AMV och Gubben i Bräcke och ev ligga över. Vi tvekade när vi såg hur grönjävligt kallt det var. Att lämna huset och katten och med kall bil är ju lite gruvsamt men samtidigt börjar...

Av Anita - Onsdag 4 jan 10:20


  Min lilla plätt på jorden är alldeles vit av snö. Nog hade jag hoppats på en snöfattig vinter så man kunde gå på sjön och i skogen. Nu blir man ju så instängd. Hoppas bara att dom som har snöskoter blir glada och kör upp riktigt mycket spår i sk...

Av Anita - 31 december 2016 11:45


Så gick då år 2016 och nu väntar ett nytt år inpå knuten. Nyårsfirandet blir en lugn tillställning med Mannen. TuppOla och jag. Består väl mest av att äta god mat och se på tv. Inget rafflande alls.   Det har väl varit ett rätt bra år ändå. Ja...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se