Direktlänk till inlägg 1 februari 2010

BARA VÄRRE OCH VÄRRE

Av Anita - 1 februari 2010 10:14

Så vaknar jag till en måndag och det är 37 grader kallt. Inte nog med det det snöar också, Det ska inte snöa när det är så kallt. Har aldrig gjort förut i alla fall.


Bestämmer mig snabbt för att ringa och ta ut en semesterdag och ligga hemma i sängen. Min granne har rätt. Folk som ger sig ut i kylan är inte riktigt navlande i skallen. När det är kallt ska man ligga inne och elda.


Helgen blev ju inte som jag hade planerat. Jag skulle åka till Sundsvall och jag skulle fara och se filmen "Agatar" imorgon kväll. Två saker jag sett fram emot som draken iskyla satt stopp för.


Helgen blev trevlig ändå. Pappersbeda med man kom med ett vedlass till mig. Den enda ljusglimten i livet just nu är alla vänner jag har som får en liten liten ljusglimt att komma fram varje dag.


Lite senare kom Lekkamraten med fru och vi åt älggryta. Lilla Leila ville ut och åka spark. Hon tycker det är kul. Hur hon som är från Iran står ut med det här klimatet förstår jag inte.

Vi pulade på oss lager på lager och for ut en liten stund.


   


Sedan gosade hon med katten Oskar. Hon vänjer sig lite undan för undan. Hon har aldrig tagit i en katt förut men Oskar är bra att träna på. Han gillar kvinnor och blir gärna klappad och gosad med.


StockholmsKarin har ringt och ängslats för mig. Undrat hur det går med snön och kylan. Jag har ägnat några timmar i telefonen i helgen. Pratat med alla möjliga människor.

   


Kök. Nu ska vi prata kök. Sitter och tittar i heminredningstidningar och kollar på andras kök. Förstått att  det är köksöar och höga barstolar som är modernt nu. Eller är det vitt med mörka vitvaror.


Jag pratade med en tjej som har nytt kök och beklagade mig över mitt inte bara gamla utan nästan antikgamla kök men hon tyckte att mitt  kök var jättefint och var precis som jag. Färgglatt och annorlunda.

En sak är i alla fall säkert.


Ikeamöbler kan jag då inte gnälla på. Jag har en köksinredning från dom som är äver 30 år gammal. Det är plast i lådorna och allt var rätt billigt. Inte en grej har gått sönder, inte en knopp har lossnat ens. Det ska ni veta att ungar har suttit i lådorna och klättrat upp och ner och det här köket har används mycket varje dag och det håller. Är det inte fantastiskt!

Hurra för IKEA 


Det verkar som om många är intresserade av inredning nu för tiden. Matlagningsprogram och inredningsprogram varje dag på tvn. Jag är mer intresserad av trädgårdsprogram.


Hur det ser ut inne bryr jag mig inte så mycket om men jag ska lägga ner möda på min trädgård bara jag får tid. Jag gillar att se hur det växer och frodas.


Det är väl också ett ytterligare bevis för att jag bor på fel ställe. Här där det är frost redan i augusti och snö långt in i maj. Den korta tiden däremellan ska allt hinna blomma och min favoritblomma rosen hinner knappt slå ut.


Från det ena till det andra så skulle sotarn komma idag så jag kan inte elda i spisarna. Jag ringde och kollade och han tänkte komma fast det är så hiskeligt kallt.


Nu gör jag som grannen sa. Jag tar på mig sockar och ylletröjor och går upp och lägger mig och drar mitt gamla täcke över mig. Ska detta helvete aldrig ta slut. Januari har gått nu men än är det två månader som kan bli hiskeliga. 


Ingen tröst finns att få. Det är bara att bita ihop och stå ut. Man har ju inget val.

Sorry men jag kan inte ens hitta på något bra dagens ord.


Det får bli grannens: Den som går ut när det är 37 grader får skylla sig själv.

 
ANNONS
 
linda

linda

1 februari 2010 10:43

37 grader kallt, shit!

http://lindismalmis.bloggplatsen.se

 
linda

linda

1 februari 2010 12:05

sv: hehe okeej ja de är faktiskt gott!:P

http://lindismalmis.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

1 februari 2010 12:57

Huvva! brr!
Klokt at stanna inne och hemma, vk.se säger -15* men det tror jag inte på, dotera sa -26* det är nog närmare sanningen...Mne det är låååångt till dina grader, huvva igen!
Ja, Ikeas kök är verkligen toppen, satte in ett sånt i huset och där var också livliga ungar, djur och annat stök, det köket är nu visserligen "bara" 21 år, men inget, -inget har gått sönder!

http://zaq.blogg.se

 
billan

billan

1 februari 2010 14:15

Vad klok du var som stannade hemma, -37 det är då rakt inte klokt. Här är det -24 och snöar för fullt, de begriper jag inte heller hur det kan snöa sådana mängder fast det är så kallt.....
Kram!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
storabh

storabh

1 februari 2010 16:24

Ja, det börjar bli djävligt drygt. Men solen kommer!

http://storabh.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

2 februari 2010 11:09

Jag älskar ditt kök ... det är varmt och gott och inbjudande ... och precis som du ... väldigt originellt med allt som du målat och ... Det får du inte byta ut mot några "köksöar" eller vad det nu kan vara som lockar. Själv har vi ett "gammalt" kök som fanns där när vi flyttade in och är detsamma som när huset byggdes ... utom spisen som vi fick byta. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

3 februari 2010 12:02

Hu så kallt!

Det spelar väl ingen roll hur köket är designat eller hur flashigt och modernt det är? Vad jag tycker ska prioriteras är funktion och trivsel. Ett hypermodernt kök ser förstås väldigt snyggt ut, men så värst funktionella verkar de inte vara med alla dyrbara material som knappt tål att man lagar mat där utan att de blir skadade.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se