Direktlänk till inlägg 3 februari 2010

KALLHÅLET FISKSJÖN

Av Anita - 3 februari 2010 18:51

Kan förstå om flera av er undrar varför i fridens namn jag stannar kvar i kallhålet Fisksjön och gudarna ska veta att ibland undrar jag själv om jag är fullständigt galen och inte riktigt klok i huvdet.


men........här ska jag ge er några anledningar

VATTNET,BADEN,BASTUN

   

TIDIG FÖRSOMMARMORGON MED HÄRLIG LUFT OCH EN ÖRONBEDÖVANDE FÅGELSÅNG


  

LUGNA DAGAR PÅ SJÖN MED ETT METSPÖ OCH KAFFE I TERMOS


  

SOLNEDGÅNG NERE VID BADSTRANDEN


Det som får mitt liv att sjunga av glädje. SOMMARDANSERNA


  

Underbara kvällar på dansbanan i Hällesjö med glada vänner och gott fika i pausen och så många glada skratt.


SOMMARFESTERNA OCH MUSIKEN


    

Fest hos mig. Fest hos mina bröder. Fest hos mina vänner. Surströmming. Midssommarfest. Kräftskiva och bara fest för att vara tillsammans.


  

Micke spelar och fler med honom. Många gitarrer plingar i sommarkvällarna och ett och annat munspel. En del spelar bara bus.


   

KRÄFTSKIVA NERE VID SJÖN


SÅ ÄR DET ALLA UNDERBARA BLOMMOR. Trots att det är så kort sommar så blommar det överallt, både på åkrar och ängar och vägkanter och förstås i min trädgård.


    

  Det här kortet är taget när jag kom hem från dansen mitt i natten. Det är sant. Våra nätter är ljusa i midssommartid.


  


Gökskon eller guckusko som ni kallar det i övriga landet blommar i midssommartid. Finns ingenting som doftar så gott som att hitta ett ställe i skogen där massor av gökskor blommar. Ett sånt ställe har jag förstås, inte bara ett utan flera.

   

Klöverna lyser överallt i dikeskanterna och är en verklig glädje för humlor getingar och fjärilar.  


  


aklejan trivs i min trädgård. Det finns många i olika färger men den här gillar jag bäst.


  


Lite senare på sommaren blommar riddarsporrarna i en häftigt blå färg.


  


I slutet på sommaren väller krassen över alla brädder och min farmors gamla pelargoner får stå ute sommartid och blommar och njuter av sommaren.


så till sist.........


Mina djur. Fjärilarna som är så tama och ofta sitter på mina händer och mina ben. Den här är en stor härlig sorgmantel.


   


Sedan min vän ugglan. Här är en av hennes fina ungar, liknar ett litet skogstroll.


   


Förstår ni nu.


En kort tid på året förvandlas den grå, sura och missnöjda skitkärringen till en glad, skrattande och lycklig ung tjej som bara njuter av livet på en plats som faktiskt är min med djuren som finns nära mig, med glada vänner och släktingar och ett rikt och fint liv. Därför står jag ut.....hoppas jag för den här vintern tar nästan knäcken på mig men bara nästan......


Dagens ord: Bakom molnen skiner alltid solen.


  

 
 
Skatan

Skatan

3 februari 2010 19:37

Det förstod jag i somras ... trots att det regnade nästan hela tiden ... att det är underbart där i Fisksjön. Människorna, naturen, musiken ... och Skogsnuvan. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
billan

billan

3 februari 2010 22:59

Inte ens en sådan här vargavinter kan ta kål på oss, men jag tror att vi ibland behöver påminna oss om de vackra som kmma skall.........härliga bilder, nu känns det lättare att orka med det vita en tid till!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
zaq

zaq

4 februari 2010 11:05

mm... det är nog kanske därför vi ämdå i grund och botten trivs, jag skulle tillexempel aldrig i livet vilja åka utomlands under barmarkstiden, varken tidiga vår eller sena höst, hela, hela den säsongen har ju sina olika tjusnnigar...

De här bilderna ger en gnistan att stå ut tillbaka!
thx! ;-)

http://zaq.blogg.se

 
mimio

mimio

4 februari 2010 20:47

Vilka bilder!!!
Sååå underbart liv (människor och djur) och fantastisk fägring i trädgården... jag är nästan stum! och det vill inte säga lite hihi
Förstår ni har extremt stora växlingar där uppe i norr med vädret ,,, inte konstigt att humöret växlar då också,,, man lever ju liksom med naturens gång.
Så härligt att du delar med dig av din fina, fina bilder, jag längtar också till sommarens fester i sol och under trädens skugga, vid havet och i trädgården, då leker minsann livet. ((o: och när B spelar munspel o gitarr är det allra bäst! Nu ligger här en halv meter snö och det är vackert det med, fåglar sjunger i alla fall och påminner om att våren är nära. Hoppas snön varar februari ut så jag slipper leran och sörjan.
Dina blommor är sååå vackra, lupinerna o syrenerna natten är underbara.
Inge älskar riddarsporrar kan du tro, men de har aldrig trivits riktigt på vår kolonijord, sniglarna brukar dessutom käka upp dem,,,
Kollo--- är såld numera (ja, jag kan knappt inte prata om det...) och jag ångrar mig såklart, måste vänja mig vid min pyttelilla täppa .... den är också fiiin men inte detsamma naturligtivs... men, men man kan inte hinna med allt så det blev som det blev. Du kan tro att jag drömmer om kollo fortfarande, den sitter i själen för evigt.
Ha det så bra! Imorgon är det fredag!
kram
m

http://mimio.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

4 februari 2010 23:44

Ja du, av någon oftast outgrundlig anledning gör man sina val, även om man många gånger undrar om man är riktigt klok. Fisksjön ser ut att vara ett alldeles underbart vackert ställe och både sommaren och livet är till för att njutas av.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
margit

margit

4 februari 2010 23:49

Ja, Anita! V förstår dej när vi ser alla dessa vackra o fina bilder i din blogg! Sommar o sol..goda vänner ute vid vattet!! Härligt!
Vilken fin bild av katten Oskar!! Gullig!!
Kramen till dej!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ewan

Ewan

5 februari 2010 13:48

Vi plockar det vackra i tillvaron,så överlever vi!

Kram Ewan

http://ninniemari.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

5 februari 2010 14:19

Ja, själv har jag varit hemma och flyttpackat i mitt föräldrahem som också ligger ute på landet, dock inte lika vackert som ditt. Jag har tänkt en del på dig som tog över ditt barndomshem, men jag har inte det som krävs. Jag är inte lika tuff som du helt enkelt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
marsipanen

marsipanen

5 februari 2010 18:18

Precis vad jag behövde... sköna sommarbilder. Om ynka fyra månader (knappt) ska jag ha ett par veckor semester. Jag vill inte missa "mellan hägg och syren". En magisk tid.

http://marsipan.bloggplatsen.se

 
Ulf Dahlquist

Ulf Dahlquist

7 februari 2010 13:14

Min nya fiskebåt. Som då stod i Kallhålet Fisksjön. Jag heter Ulf Dahlquist som försöker bedriva fiske. Fiske-enhörningen kan ju vara upp och ner de gångerna, gående... kan inte de varit, utan man är, en förändring på, ska man väl säga. Ja, det var för 4 år sedan.

Nu är jag vid fiskehamnen, där båten ligger för ankar... för sista gången. De var väl i Kallhålet Fisksjön för fyra år sedan... på besök. En värd fyra jävel, vet du. Fiske-rave har varit på gång och... nu är den på nedgång på nytt. Jag ska börja om början ännu, men jag bör, jag går från färdig båt med disk.

http://sanningenfakta.bloggagratis.se

 
Dansann

Dansann

3 februari 2021 12:58

Underbart med sommarminnen! Så toppen att kunna plocka fram under vintern och de kalla dagarna! Kram till Dej från mej! //Ann

http://www.dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards