Direktlänk till inlägg 9 februari 2010

OMBESIKTNING

Av Anita - 9 februari 2010 21:07

  


Jaha, det blev ombesiktning om en månad. Inte av bilen utan av mig. Mitt årliga läkarbesök blev inte någon hit.


Blodtrycket var för högt igen trots mina 3 tabletter så det blev ändrade mediciner och nytt blodtryckstagning om en månad. Skit!


Så såg läkaren att jag hade ont i min axel och gjorde en undersökning av den och tyckte att jag skulle ta en cortisonspruta. Det brukar verka och han tyckte inte att jag skulle gå och ha ont i axeln och armen.


Det var bara en hake. Jag skulle ta det lugnt ett tag efter det och med snöskottning och evigt plickande på datan så sköt jag upp det till någon gång i mars.

Han undrade om inte någon av grannarna kunde hjälpa mig med snön. Vilket skämt! Vem skulle hjälpa mig med det? Jag måste ju ta mig ut och på jobbet.


Ja ja det blir väl någon råd. Har jag haft ont så länge kan jag väl ha ont ett tag till. Man får inte känna efter så jävla noga.


Istappar föresten? Är det ett tecken på att våren är på väg eller bara på att det är dåligt isolerat?


Många funderingar kan man ju ha men dagens ord är givet i alla fall


Bättre rik och frisk än fattig och sjuk 

 
ANNONS
 
Dansann

Dansann

9 februari 2010 21:33

Tänk på vad vi har framför oss i sommar.....

http://dansann.blogg.se

 
margit

margit

9 februari 2010 22:05

Bra att du blir kollad med Blodtryck och får ändrade ordinationer och blir kollad igen...senare! Blodtrycket äär ju så viktigt att det liger OK!!
Vi får vara rädda om våra kroppar.. Vi har bara en....
Krame!!

http://margitholm.blogg .se

 
zaq

zaq

10 februari 2010 06:27

mmm... Det är ju det, "man får int känn ätter så noga" och till slut så har man "int känt ätter" så länge så man nästan går i bitar...
Det var en sån cortisonspruta första läkar'n ville ge mig också, men nu börjar det ge med sig med sjukgymnastiken... Fast bra vet jag inte om jag tycker det är...

Men jag lär väl "slut känn ätter" när de slutar tjata på mig ;-)

Bäst o ha det jämnjävligt för jämnan...

Nä men krya på dig -hoppas det blir bra med trycket!

http://zaq.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

10 februari 2010 11:32

Var rädd om dig! Bra att kolla upp sig med jämna mellanrum.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

10 februari 2010 12:17

Bättre rik och frisk ... helt klart. Men fattig och frisk är nog bättre än rik och sjuk i alla fall :-)
Bättre frisk ...

Tänk det måste kännas för dj-ligt att inte kunna få den där hjälpen med sprutan ... bara för att du inte har någon hjälp med det tunga arbetet hemma. Då kan ju blodtryckte gå upp av bara farten ...
Om jag bara bodde lite närmre så kunde jag hjälpa ... hm ... hjälpa till i alla fall. Vi kunde hjälpas åt.

Det är ju lätt att säga när jag sitter så långt bort. Men jag menar det faktiskt ... och så har jag ju Mannen att "dras med" (*skojar* hoppas jag att du förstår ... *skojar')

Kramar i mängd får du i alla fall ... och medlidande. Kanske kan det kännas liiite bättre då ... när "folk" förstår hur du har det. KRAM!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

10 februari 2010 13:29

Vilkert elände att det blir ombesiktning. Hoppas att blodtrycket sjunker igen, det är ingen höjdare att behöva ta en massa mediciner. Själv är jag förskonad från det men jag ser ju hur mycket maken måste peta i sig varje dag. Inte att undra på att han mår dåligt, men utan tabletterna mådde han förmodligen ännu sämre.

Krya på dig och ta det varligt med snöskottningen!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

lillebror

10 februari 2010 19:09

kära syster
istappar är ett tecken på att vatten har frusit.kram lillebror

 
billan

billan

10 februari 2010 21:10

Det här var inga trevliga nyheter, bra att man följer upp blodtrycket. Men axeln, låter inte bra.......om du vore miljonär skulle du fylla skafferiet med föda för två-tre veckor, kalla på dina vänner som fick lasta in ved i halva huset, ta en kortisonspruta, sjukskriva dig, vila, elda och klappa Oskar och inte gå utanför dörren på ett par veckor!!!
Försök i all fall att ta det så lugnt det går, du måste vara i form till pensioneringen:
Bamsekramar!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

10 februari 2010 23:03

Vid ombesiktningen får du säkert godkänt!
Klokt att vänta lite med kortisonsprutan, kanske finns det något som kan lindra värken lite under tiden?
Istappar är vackra där de hänger och gnistrar när solen tittar fram.
Grannvillan till vårt Fritids har jättehäftiga istappar. Ungarna och vi följer deras tillväxt med stort intresse varje dag som vi går förbi där.
När jag var barn kastade vi snöboll på istapparna så de föll ner och sen åt vi dem som isglassar. Kanske var inte vattnet lika skitigt då? I vart fall så överlevde vi och inte blev vi sjuka i magen heller!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
margit

margit

11 februari 2010 13:25

TACK för tipsen...när man kör fast... Vi prövade med bilmattan...men det gick inte...Vänster hjul var för djupt ner i snön...och jag hade ingen spade. Det får jag kanske skaffa mej..så kan jag pröva med den också..om det händer igen. Sen fundearar jag att ta "sand, lite "större" stenar" som finns utanför vårt hyreshus..ha i en påse. i bilen. Använda att lägga vid hjulet om jag fastnar..så kanske det hjälper mig att "inte hjulet bara glider runt"...
Skönt att jag inte var långt från min lägenhet där jag hade tel nummer till min Bilförsäkring, så att jag kunde ringa. NU har jag lagt in det i min mobíl...
Kramen vännen!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Trollet

Trollet

11 februari 2010 19:51

Inte bra det där. Är du verkligen verkligen rädd om dej själv?

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
margit

margit

12 februari 2010 11:23

Det har blivit "populärt" att sticka/virka bakelser!!! Lite kul hobby! På bilder på min blogg...från min lilla lägenhet...har jag bilder från en bakelse som CHRISTA, en bloggvän,,,har virkat!! OCH den är jättefin! Gå gärna in på min Blogg...på högersidan där jag länkar..gå in på CHRISTA..och TITTA OCH SE!! Hon har SÅ fina saker!! Välgjorda!
Kramen!

http://margitholm.blogg.se

 
Anna

Anna

12 februari 2010 12:19

jaha så du var till norrlands Hawaii härom dagen. Ja här har vi snö, skottade av altantaket i helgen och både Henrik och jag blev som barn på nytt och hoppade från taket ner i drivorna. Nu har vi som du vet det tråkigare med magsjuka... Ha en bra helg! Kram på dig.

http://www.frucarlstajn.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se