Direktlänk till inlägg 13 februari 2010

NU ÄR DET SANT. DET FINNS HOPP!

Av Anita - 13 februari 2010 20:43

Visserligen var det 20 grader kallt imorse men jag vaknade av att skoter på skoter drog över sjön. Lite karnevalstämning. Solen lyste från en klarblå himmel. Vad är det frågan om. Jo det är öppning för fiske på Kolbjännsjön. Dit drar man för att fiska öring och röding. För att äta kolbullar och dricka kaffe och umgås.


  


Ser det inte mysigt ut?


 DataFia och jag travade på de 2 km upp till sjön. Det är lite jobbigt att gå i halvdjup snö. Visserligen finns det skotertaxi att åka med om man vill men det är fusk och man behöver röra på gumfläsket.


Det var massor med skotrar på sjön. Jag slutar aldrig att förvåna mig över att det står en eller två skotrar på varenda gård. Hur man har råd med dessa maskiner som går fortare än vad man vet vad. Det verkar vara bara jag som inte har någon men så är jag ju en ensamstående kvinna. Alltså det fattigaste man kan uppbringa vad det gäller grejor. Skit samma. Jag har ben att gå på.


Kolbulle och kaffe och prata med folk blev det och på hemvägen fick vi sällskap av en tjusigt herre. Han är bra nog lik en varg och här får jag presentera den här tjusige herren. Zeb Amrén


   


Jag tycker att han är väldigt snygg.


Vilken härlig dag.

Avslutningen blev inte sämre.


Jag blev bjuden på "Allahjärtansdag middag av snälle Sven. Det var på hotellet i Kälarne. Dessutom dök  PappersBeda med familj upp och två andra kompisar så det blev en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap.


  


Nu har ju sporten börjat och jag är inte ett dugg intresserad. Det enda jag brukar se är invigningarna och imorse tittade jag en stund och blev ganska glad.


Det var indianer i olika dräkter. Häftiga totempålar i is och en jordnära känsla som jag tyckte mycket om. Indianer har alltid intresserad mig ända sedan jag var liten. Zigenare och indianer har liksom funnits i bakhuvudet. Dansen och trummorna och hela köret.


Ja nu är då den här dagaen slut och jag ska tro att jag sover gott inatt efter att ha varit ute hela dagen. Inga problem med att hitta 5 positiva saker idag inte.


Dagens ord: Det händer mycket på landet om man har en öppen blick.  

   

 
 
billan

billan

13 februari 2010 21:26

Vad glad jag blir att din dag blev så trevlig!
Det är nog så att livet på landet blir mycket lättare att leva nu när våren knackar på dörren.......Sov gott och ha en fin söndag!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

13 februari 2010 22:00

Vilken folkfest!
Så roligt det verkar, med fisket, kolbullarna och alla som vallfärdar till sjön.
Väldigt fin vovve också, med ett fantastiskt namn!

Ursprungsfolken har inte tappat kontakten med naturkrafterna. Det är väl det som somliga av oss vill återvända till, fast vi i vardagens brus har glömt hur man gör.

Har sett Melodifestivalen från Sandviken, inte särskilt upphetsande. Ska kika lite på skidskyttet innan jag kojar, fast jag egentligen inte heller är så jätteintresserad.

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
zaq

zaq

14 februari 2010 08:53

Låter som en skön dag och ha nu fortsatt härliga dagar för nu går det mmot vår!

Hälsar gör också min @ som brukar undra när jag skrattandes läser om dina eskapader, och "vojj-vojjas" när dina vedermor är så mycket så man beundrar att du dem klarar ut!

http://zaq.blogg.se

 
Herta

Herta

14 februari 2010 12:37

Vilka underbara vinterbilder och vilken snygg hund.

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards