Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

PÅ SPÅRET

Av Anita - 15 februari 2010 17:20

  


Ja, på skoterspåret alltså.


Idag är det lätt att hitta 5 bra saker.


1. Det är ganska varmt ute bara så där 5 grader och snöar inte.


2. Det är ljust när jag åker hem så jag ser älgarna. Det är många nu som hoppar över vägen överallt men som sagt nu ser man dom på håll. Jag har dessutom satt i min italienska skiva i bilen och till Italiensk musik kör man mycket bättre.


3. Skoterspåren har frusit till. Äntligen kan jag gå ut en sväng när jag kommer hem.

 Det har jag gjort idag. Jag gillar inte alls att gå på vägen. Det känns instängt och tråkigt. Att gå i skogen ger mer. Man ser djurspår, här lite rassel av älgar som rör sig och fåglar som flyger upp när jag tassar fram.

Dessutom tänker man så bra fast mina tankar flyger som galna fåglar, från det ena till det andra.


4. Solen lyser på söderväggen till mitt hus och instället för att det känns som att komma in i en jordkällare så är det nästan varmt inne. Speciellt mitt sovrum där jag har ett stort fönster värms upp av solen och det är riktigt behagligt.


5. Igår funkade inte min dator och jag bad alla mina datatomtar hjälpa till och se det har dom gjort idag när jag varit på jobbet så nu funkar allt.


Jag gick och småskrattade för mig själv idag när jag vandrade. Tänkte på grannen och hans ibland kloka och underfundiga funderingar.


Han satt här igår morse och drack en kopp kaffe och vi såg att vårt skat-par och ett par kråkor och några pärskrikor var utanför och åt lite gammalt bröd och några kallpotatisar.

 Då säger han:

En del folk är så förbannade på dom här fåglarna men då brukar jag säga att vi ska vara glada att dom finns för dom är naturens sopgubbar och behövs också.


I nästa ögonblick berättar han om älgen som noppat på mina vinbärsbuskar.

Älgen hade lagt sig att sova utanför grannens hus och då gick han ut på bron och sa till älgen: Hörrö, när du vilat färdigt kan du väl ta och noppa av mina vinbärsbuskar också så slipper jag klippa ner dom.


Om herr älg gjorde det förtäljer inte historien.


Så for mina tankar vidare i allt vidare cirklar och hamnade på kärleken. Kärlek in och kärlek ut.


Det har rört sig mycket i min omgivning sista åren. Folk har gift sig och flyttat ihop, folk har skilt sig och flyttat isär. Det är något hela tiden. Känns ibland som om allt flyter. Måste säga att ibland har jag undrat mer över att man flyttat ihop än att man flyttat isär.


Olyckligtvis är det nog meningen att man ska leva tillsammans med någon för ekonomin skull. Det är svårt att få pengarna att räcka till när man är själv. Allt ska ju betalas ur samma plånbok och räkningar droppar in hela tiden. Har man då bara en plånbok kan det bli kärvt.


Kan inte hjälpas att jag oroar mig för hur det ska bli när jag får ännu mindre pengar. Finns inte så mycket att spara in på.


Nu har jag i alla fall bestämt mig och det är bara att hoppa och hoppas att jag flyter. Nån gång i livet måste man ta en risk och ibland känns det som om man inte har något val och det här med pensionen känns trots allt som rätt val.


Kanske, kanske kommer mitt blodtryck att gå ner och om inte annat så kommer mina datautslag att försvinna och jag kommer att bli slät och fin och solbränd i ansiktet och jag kommer att bli smal och stark av allt utejobb jag ska göra.

Det blir nog bra, tror ni inte.


Dagens ord får bli: Den som aldrig vågar kan aldrig vinna.

  

 
ANNONS
 
zaq

zaq

15 februari 2010 18:16

Ja, vet du vad, -det händer ju inget om man bara står på ett ben och inte vågar ta nästa steg!

Jag tror du kommer få det bra ändå, tänk bara att slippa de eländes jobbarresorna!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Boppan

15 februari 2010 19:01

"För gammal för att blogga" Moa ha ha ha Det kan man inte bli! Så det så. Tack och lov för pippfåglarna. Vi har "träffats" förut när jag var på blogdog. Nu är jag på : boppan.wordpress.com Du är så välkommen dit lilla "Snuvan" ;-)

 
storabh

storabh

15 februari 2010 19:06

Vist skrivet Skogis! Är du inte rädd för vargen?

http://storabh.wordpress.com

 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 februari 2010 20:46

Nej då. Jag är inte ett dugg rädd för vargen och inte för björnen och inte för älgen, däremot för lastbilar och en del människor. Betydligt farligare.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

15 februari 2010 21:21

Så härligt att du känner lite hopp inför framtiden och att den värsta kylan gett med sig.

Visst är det så att det är kämpigt att klara sin ekonomi när man bara har en lön, eller en pension, men du löser det säkert på något sätt.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
margit

margit

15 februari 2010 22:02

ja visst är det viktigt "att plocka fram" positiva saker i sin "vanliga vardag" och sätta namn på de!!!
Ibland så kan det vara så enkla o banala saker...men ÄNDOCK att sätt ord på det och sätta värde på de....
Kramen vännen!

http://margitholm.blogg.se

 
Skatan

Skatan

16 februari 2010 05:40

Den som aldrig vågar (och satsar, som du) kan aldrig vinna.

Du har en levnadsvisdom som många saknar idag och den kommer "bära"dig ... tror i alla fall Skatan. Fast man kan ju inte leva på luft, det förstår ju jag med. Menh räds man varken fan eller trollen eller Stora Björn så ... så kommer allt gå vägen, skall du se.

Jag njuter (i tanken alltså) med dig mot söderväggen där i solen och kikar på naturens "sopgubbar".

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Anna

Anna

16 februari 2010 19:19

Hej du, men Anita jag tycker du borde kunna försörja dig som nån slags: livscoachspådomsglädjespridarhistorieberätterskapysselinstuktörskvinna, jag skulle gladeligen betala dig för det! Ha det bra i skogen så länge!

http://www.frucarlstajn.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

16 februari 2010 21:06

Så rätt, ditt Dagens Ord!

Apropå Kärlek:
Mannen i mitt liv arbetar just nu på en ort på västkusten, för det finns inte jobb här hemma just nu i företaget han är anställd. Vi pratar nästan mer med varandra i telefonen än vi gör här hemma på en kväll! Lustigt.

STOR kram till dig och klia Oscar lite under hakan från mig!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

17 februari 2010 19:46

Jag tror inte att du behöver gå omkring och vara orolig för hur du ska klara dig den dag du slutat jobba. Med alla dina olika färdigheter kommer du att hitta på sätt att få debet och kredit att gå ihop. Ibland undrar jag om du en dag också kommer att fråga dig själv varför du inte hoppade på det tåget tidigare.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Av Anita - Torsdag 11 okt 09:54

  Tänk så fint det blir när det slutar blåsa och löven är kvar på träden. Ett fyrverkeri av färger, en doft av löv och svamp. Dagar när det går att vara ute och göra fint i trädgården inför vintern. Jag räfsar inte löv men brukar ta bort ur raba...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se