Direktlänk till inlägg 21 februari 2010

SKIDSKOLA

Av Anita - 21 februari 2010 17:18

  


Allt beror på vad man jämför med det insåg jag idag.

 Lekkamraten och jag letade fram några gamla skidor och han skulle försöka åka. En liten liten backe går från huset och neröver sjön. Lämplig träningsbacke. Finner mig själv stå och ropa "böj på knäna". Akta skidorna korsar sig." Vem är jag att komma med råd om skidor. 


Jag trodde mig vara världens mest dåliga skidåkare men så är det inte. Jämförelsevis är jag riktigt bra.


  

  Så där ja. Det gick ju bra i 4 meter i alla fall. Tänk att det är så kul när folk ramlar om det inte är man själv förstås.


Hittade inga passande skidor till Leila så då åkte vi till DataFia. Hon har ju allt och hade naturligtvis mycket nyare och finare grejor. Ett litet försök på hennes gård gjordes men eftersom det är så jäkla kallt så åkte vi hem och började laga mat.


  


Jag hade fått tag i ett par öringar av Datafias son och nu skulle det festas på den. Vi hjälptes åt med maten. Lekkamraten skalade räkor till såsen och gjorde sallad och Leila skalade potatis. Det är rätt roligt att hjälpas åt med maten. Salladen får en alldeles egen god smak när det blir lite iransk kryddning och smak.


  


Lekkamraten är onekligen lite annorlunda än de jämtländska männen. Han startade upp med att bära ved till mig, han hjälpte mig att skotta taket på växthuset och till och med bredde kex åt mig med ost och paprika. Han gör alltid sådana små oväntade saker, serverar kaffe, skalar ens nötter och liksom pysslar om en. Vet inte om det är hans personlighet eller kultur som gör det. 

Leila gör väldiga framsteg med svenskan. För varje gång vi ses pratar hon bättre och bättre. Jag är imponerad av henne faktiskt.   


Jag vet inte om det är min nya medicin som spökar för mig för ett vet jag. Det är inte fullmåne nu i alla fall. Jag kunde omöjligt sova inatt så klockan 2 klev jag upp och råkade se en väldigt bra film på tv. Handlade om riddarna runt runda bordet Kung Artur och var samtidigt en kärlekshistora.  Sean Connery och Richard Gere spelade huvudrollen. Jag gillar Sean Connery en riktigt manlig och tjusig man. Så blev jag sittande till kl 4 imorse. Fördelen med det var att jag eldade hela natten så det var riktigt varmt inomhus  imorse. Om man nu kan säga att 15 grader är varmt. Med mina mått sett i alla fall


Dagens ord får bli: Allt beror på vad man jämför sig med. Jämför dig med det sämsta du vet så blir du själv väldigt duktig och bra.  


 
ANNONS
 
zaq

zaq

21 februari 2010 18:44

Han är inte en kräfta, lekkamraten?

Bara allmänt nyfiken ;-)

http://zaq.blogg.se

 
Herta

Herta

21 februari 2010 19:03

Skidåkning är inte enkelt, om man inte åker så ofta... Härhemma har vi för ett par år sedan köpt nya SMALA skidor. Dessa är inte kul . Av någon anledning resulterar det ofta i att jag ligger bredvis spåret. Bäst går det med mina gamla Sandströms från 70-talet. Har också ett par jag fått av sonens skidåkande farfar, inköpta på 90-talet. Dessa fungerar också hyffsat med dessa smala nya...jag vet inte. Måste på något sätt för familjens skull lära mig ta mig fram på dessa.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Skatan

Skatan

21 februari 2010 19:19

Allt är relativt ... heter det ju. Vilka fina bilder ... man känner precis hur det var när man tittar på dom ... och känner smaken av maten ...

Jag tror kanske att det är både ock... att Lekkamraten är så omtänksam och "uppvaktande". Det är nog att han uppskattar dig så himla mycket och vill visa det på sitt sätt ... och så är han artig och gentleman" som han har lärt sig hemifrån ... antar jag.

Kram och hoppas att det blir varmare!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

21 februari 2010 19:28

Ja, si på tusiken, då har du nog svaret där, min @ är också en kräfta... sen har jag haft att göra med några kräftmän till, samma sak där :-o känner även ett apr kvinnor, men det blir ju int lika utmärkande där eftersom man ju är "van" att vi kvinnor gör sånt!

http://zaq.blogg.se

 
Boppan

Boppan

21 februari 2010 21:36

Ha ha en sån stil. OS nästa?? ;-) Bra ide´att jämföra sig med kassa saker... Kram till dig Snuvis

http://boppan.wordpress.com

 
Ann

Ann

22 februari 2010 08:50

Hej och hipp brudar! Må ju bara meddela att jag är kräfta jag....Det lät som att det var bra att vara det?!!!
Anita! ska hålla alla tummar att det blir varmare tills ikväll, så syns vi på gammtjo!!!

http://dansann.blogg.se

 
margit

margit

22 februari 2010 10:31

Vilka härliga bilder..av skidåkningen...och maten!!
Vilket LAGARBETE ni haft under helgen.
Snöslunga, ja det verkar jättebra! Här är dom ju 4 husägare...som har denna tillsammans...och dom turas om lite med körningen också. NU när även Lasse är pensionär..så är 2 av dom 4 pensionärer. Och nu på veckorna så har min Lasse och Bengt, som han heter..kört under veckorna..och igår var det en av dom andra...Så om en enda skulle köra hela detta område, vid husen och den stora bilparkeringen...så kulle det vara lite tufft för en enda preson...men nu delar dom...
Ösnkar dig Anita en mycket trevlig o fin avkopplande dag!!
Kramen vännen!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se