Direktlänk till inlägg 22 februari 2010

TITTA HIT ! LIVET JUST NU ÄR BARA SKIT

Av Anita - 22 februari 2010 16:13

  


32 grader kallt och jag blir så förbannad.


Jag som skulle på gammeldanskurs ikväll. Nu blir det istället att stanna hemma och elda. Förbannad, instängd och frustrerad. Ska det aldrig ta slut på det snöiga kalla jävla helvetes kylan.


 Förlåt Skogshuldran som idag skrev  om oskicket att svära i tid och otid. I dag är det jävlar i mig otid. Jag är så van att karlarna runt omkring mig svär var och varannat ord så jag märker det inte ens och tyvärr så smittar det ju så jag vet att jag svär för mycket men idag har jag banne mig anledning.


Hätt iväg mig på jobbet har jag gjort i alla fall. Man MÅSTE ju.

Har ni tänkt på vilket enormt fult ord det är MÅSTE MÅSTE. Nästan ens liv består av ett MÅSTE. Man MÅSTE jobba. Man MÅSTE tjäna pengar. MÅSTE kliva upp på morgonen fast man är dötrött. Man MÅSTE skotta. Man MÅSTE köra bil. Man MÅSTE  OCH MÅSTE.

Det ordet är banne mig fulare än tusen svordomar.


På radion pratades om avundsjuka och svartsjuka idag. Det var väl någon konsult som visste det mesta. Det vimlar ju av såna nu överallt.


Kan nog säga att jag inte varit svartsjuk så mycket i mitt liv. Jag menar Om den man är tillsammans hittar någon annan är det väl meningen och man kan ju inte gå och gräva ner sig i det och kontrollera och stöka på. Jag har varit utsatt för det och det i sig själv kan ju få ett förhållande att brista. Att någon inte litar på en är ju inget bra att bygga på.


Däremot har jag och är jag ibland avundsjuk precis som jag tror att vi alla är lite då och då. Å andra sidan kan jag balansera det med attt ibland tänka: Det är tur att jag inte har det som vissa andra.


Mest är det saker jag är avundsjuka på. Till exempel dom som har en snöslunga fast dom är starka och friska och kunde skotta. Jag har ju inte råd att köpa en snöslunga och då kan jag bli lite avundsjuk och tycka att det känns orättvist.


Kan känna avundsjuka på dom som har en säng som inte har fjädrar som sticker upp i ändan också.


Avundsjuk på dom som kan åka och resa varje år.


Däremot är jag inte avundsjuk på möbler. sportstugor båtar eller dyra handväskor och kläder.


När avundsjukans fula tryne sticker upp får man fokusera på vad man har som inte andra har.


Även om det nu in vinterns plågsamma tid inte känns så väldigt bra så har jag i alla fall ett hus på en fin plats, lika gammalt och ankommet som jag men don efter person som ni vet.


Jag har en trädgård som blommar alldeles väldigt sommartid, 

En fin ren sjö med sandstrand och brygga och båt och på bara 100 meters avstånd.

En liten vedeldad bastu och sist men inte minst massor med goda vänner och trevliga släktingar.


Dessutom har jag en förmåga som inte alla har och som jag inte vet vad den kommer ifrån men som ger mig stor glädje.


 Att fjärilar och fåglar gärna landar på mina armar och pratar och sällskapar med mig och att jag har en bra kontakt med djuren och barnen också föresten. Det är ju en gåva.


Man kan väl tillåta sig att vara avundsjuk även om det är en dödssynd bara man är medveten om det.


Det kanske till och med finns dom som är avundsjuka på mig. Sitter man på 6-te våningen i ett ytterområde till en storstad och knappt vågar gå ut på kvällarna kan det kanske Fisksjön kan vara väldigt likt Paradiset (åtminstone sommartid)


Nog om avundsjukan. Det är knappast mina störst problem just nu.

Nej det är kylan och veden som snart är slut och allt som jag skulle göra och planerade i veckan som nu kanske inte blir av.


Dagens ord får bli följande: Ställ inte för stora krav på din omgivning då blir du bara besviken. Tänk på att vi bara är människor och inte begriper bättre.


Mitt i kylan får jag känna vaniljdoften slå emot mig när jag kommer in och får se att min kaktus har slagit ut mitt i kylan. Ger ett litet hopp i eländet.


                            

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

22 februari 2010 17:24

Ja det är för jävla kallt...längtar till vårsol och takdropp.
En liten flicka sa till sin mamma som hade så många måsten
:- Mamma det enda man måste är å bajsa å att dö....
Men nu är det inte så enkelt men man önskar ju det är so du säger för många måste som följs av för att...
KRAM i Vinterkylan

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

22 februari 2010 17:26

Nu har jag haft högläsning för Åke igen, så att han inser att det finns de som har det värre både vad beträffar kyla och snöskottning.
Här har just dagens ranson av snö börjat ramla ner, så det blir visst till att skotta i morgon också.
Hoppas att kylan ger sig hos dig så att inte hela veckans planering går i stöpet.
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingrid

Ingrid

22 februari 2010 17:27

Glömde säga att jag är imponerad av din kaktus!!

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Susanne

22 februari 2010 19:56

Ja Anita jag kan inte annat än hålla me om det här me kylan :( gudars så trött man blir på den. Man vill ju ingenting i denna hemska kyla. Och vinter nej nu vill jag ha snöfritt och sol och värme. Avundsjuka och svartsjuka e dom mest svårbotade av alla sjukdommar tror jag och tillhör också en av dom elakaste. Vi e för dåliga på att vara glada över det vi har och det som e gratis i livet som exempelvis att bara vara i naturen men då krävs det bättre temperaturer än de är just nu :( varm kram till dig Anita

 
Soldansare

Soldansare

22 februari 2010 20:26

Tycker inte att avundsjuka borde vara en dödssynd, men missunsamheten. Att man vill ha något som andra har är väl inget fel men om man önskar att andra inte ska ha det är det ju värre.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

22 februari 2010 20:36

Att du svär mer än vanligt är väl fullt förståeligt ... och att du är avundsjuk också. På sådana som har snöslunga eller kanske på mig som sticker söderut i morgon ... men jag tror nog inte att du är direkt missunsam utan skulle bara vilja ha möjlighet att sticka ifrån eländet, du också. Sticka ifrån eländet med snön och kylan och skottningen och veden och jobbet. Och det ääär ju orättvist, det är det. Fast jag är faktiskt avundsjuk på dig ibland (fast absolut inte missunnsam) på din livsvisdom ... din kreativitet, din hand med blommor och fjärilar och fåglar och djuren ja, närheten som du har till allt levande och du vet vad som är viktigt här i livet ... att du är liksom "nära" ... om du förstår vad jag menar. Kram på dig Anita eller Skogsnuvan ... kanske jag skall säga. Snart, om några månader, blir det bättre tider. KRAM!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

22 februari 2010 23:56

Jag hade också gormat och svurit hej vilt om det varit 32 grader kallt. Här i Stockholm är det kallt, men inte fullt så kallt. Ingen tunnelbana går där jag bor, så jag fick promenera 20 minuter i kylan till lämplig förbindelse som funkade. I morgonsolen var det faktiskt skönt och solstrålarna värmde lite. Värre var det när jag skulle hem och fick göra om samma promenad. Fy f-n vad bistert det kändes när ingen sol värmde!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
zaq

zaq

23 februari 2010 06:39

Åh, vilken underbar kaktus, härligt mitt i allt eländes-elände!
Fy tusiken att du ska behöva få en sån köldknäpp till, tänker på dig där i eldandet med allt vad det innebär...

Svartsjukans fula gestalt har även mött mig, skulle kunna skriva en hel roman om den skiten om jag hade skrivandets gåva. Fulare "kärlek" finns inte, destruktiv och ondsint, -huvva ligen att man tillsist kom undan med liv och lem i behåll och några tålmodiga vänner kvar...

Avundsjuk kan vi alla vara någon gång, jag är det på de som har det gott ställt och inte fattar att uppskatta det, och så de där utlandsresorna, fast det är inte av illvilja, jag unnar verkligen de som får åka iväg, -kanske blir det min tur snart...

Kramar, en varm en!

http://zaq.blogg.se

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

23 februari 2010 12:36

Jag svär och ändå har jag det så in i helvetes djävla bra. Men vilken otrolig kaktus, den vackraste jag sett.

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Ann

Ann

23 februari 2010 13:03

Anita! Redan på torsdag ska det bli bättre väder...Så det håller jag verkligen tummarna för, så det blir många glada buggare som kommer till Höglunda. Nästa måndag är det alla gånger varmare, så då kan du komma på gammeldansen...Det var tack vare att Ulf sa att han skulle skjutsa mej som jag for...Han känner sin fru han, vet att det kommer hem en glad lärka framöver kvällskröken, så då´är det värt det förstås....
Vi ses ju torsdag! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se