Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

VÄRRE OCH VÄRRE OCH VÄRRE O.......

Av Anita - 24 februari 2010 08:35

  


Värre och värre och värre. Varit uppe sent och eldat för jag anade faaaan och mycket riktigt 39 grader kallt ute i morse. Om det inte varit så kallt inne så hade jag legat kvar men när det börjar vara 10 grader inomhus så är det bara att masa sig upp och elda. Veden i vedlådan slut snart så jag måste snart ut och hämta mer.


 Nu sitter jag påbulsad med lager på lager och har lindat in mig i en filt och har torgvantar på mig (tack Ing-Marie för dom).


Som lök på laxen när mitt humör är totalt på botten kommer den där jäkla Susanne Lanefelt på radion och talar om hur friskt och härligt det är med kylan och hur nyttigt det är att klä på sig och kom ut. Inte nog med det hon får bra betalt för att kasta ur sig sånt också. Känns som ett hån.


Önskade att jag hade henne här så fick hon känna hur härligt det är att gå ut och hämta ved i den här kylan. Friskt.  Pytt Kärringhelvet sitta där i Stockholm och tycka. Jag blir så förbannad.


När jag nu är så förbannad så kan jag ju fortsätta att ösa galla över saker och ting tex föreningar.


Jag var på årsmöte igår kväll för sportklubben. Dessutom är jag med i vägförening och fiskevårdsförening. Vi hade den goda idén att vi skulle slå ihop fiskevårdsföreningen och sportklubben som egentligen är en hembygdsförening.

I en sån här liten by är vi så få och det känns enbart löjligt med en hel massa föreningar. Inte faaan går det. Det är ju stadgar och annat skit som sitter ivägen.


Jag som har måttot Det ska vara lätt att leva , förstår fullt ut att inga ungdomar vill vara med i föreningar. Känns som om det har blivit en massa fjask med protokoll och kommetterr och fan och hans mormor. Mycket skriva och lite handling. Varför gör vi allt så omständigt i det här landet. Inte undra på att ingen vill göra något när det är bestämmelser och papper i högar. Det är inte klokt.


Som ni förstår är jag hemma idag också. Grannen har varit in och druckit kaffe och berättat att på 40-talet var det värre precis som om det skulle vara någon tröst.


Inte har jag någon mat hemma heller men jag får väl rota i frysen och se om jag kan hitta något.


 Jag har inte fått tag i något älgkött iår heller. Här ligger älgarna utanför huset men vad faan hjälper det. Dom blir jag inte mätta på.


Dom här positivitetsguruna som det vimlar av överallt nu för tiden påstår att om man upprepar saker och ting nog många gånger blir det så faaaan trot. Förlåt jag måste sluta svära så förbannat. men jag tror inte att det hjälper att jag upprepar.


Vinter bort, snö bort, vinter bort, snö bort. Bli varmt i huset (nej det vågar jag inte säga för då börjar väl det brinna) tar tillbaks. Ibland kan man få mer än man önskar.


Nej det är väl bara att försöka dra på sig skoteroverallen och masa sig ut och hämta ved. Kroppen känns stel som en järnspis men det finns inget att välja på  All min fina planering för veckan är raserad. Hoppas att jag kommer iväg på buggkursen imorgon men nu har man liksom tappat hoppet på allt. Bilen går inte igång heller. Som tur var så fick jag åka med PappersBeda igår till mötet.


Dagens ord: Kom för faaaan inte och säg att jag ska vara positiv!!!!!!och att det kunnat vara värre. Och föresten Kom inte och säg att det är vackert ute. Det är bara vitt och svinkallt så det så.

 
ANNONS
 
Ingen bild

IngMarie

24 februari 2010 09:40

VARMA KRAMAR TILL DIG!!!!!!!

 
Liliann

Liliann

24 februari 2010 09:59

Varma bamsekramar till dig Anita!....
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

24 februari 2010 10:32

Känner man sig lite missnöjd med tingens ordning och kyla och snö, kan man lugnt hälsa på hos dig, för du har det värre och det ska ju kunna fungera som tröst.

Jag gläder mig så åt att jag har det varmt och skönt inomhus och bara ynka -4 utomhus och jag ska omgående sluta att säga att det är vackert när solen lyser på den vita snön.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

sarah

24 februari 2010 12:41

Det är så härligt att läsa din blogg anita:) inga onödiga positiva kommentarer..helt riktigt! vi syns till helgen:D

 
margit

margit

24 februari 2010 19:16

Stackars dej, Anita!!! DEEt var inte mångagrader varmt du har inomhus. Nu känns det som att jag gnäller i onödan!!
Förlåt!!
Och inte bilen går igång heller.. Hoppas att det snart börja vända!! Du får väl värk i kroppen, när du fryser i kylan också??
Ja det var kul att träffa en bloggkompis igen!!
Var bor dudå?? Kanskeatt vi kan ses nån gång...
Kramen min vän!!!

http://margitholm.blogg .se

 
Soldansare

Soldansare

24 februari 2010 19:39

Kramar i mängder!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Cecilia

24 februari 2010 19:47

Tänker på dig faster vi längtar nog alla till våren kommer.Tyvärr kommer nya problem med översvämmningar.Kramar i massor och ha det så bra.

 
billan

billan

24 februari 2010 20:04

Idag har jag frysit och klagat hela dagen......Men herregud, det är ju rent bedrövligt synd om dig. Bra att du är hemma och eldar, tror att det enda rätta under sådana omständigheter är att gå i idé.
Bamskekram ar!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

25 februari 2010 05:41

Det är för djäkligt helt enkelt. Har aldrig hört nåt värre ... jag skulle "dukat under" helt klart. Du skulle "bjuda upp" Susanne Lanefeldt till dig på studiebesök (hon skulle förstås få betala) så kunde ju hon få gå ut och bära in ved ... och kanske hugga upp lite också och "knipa" inne i din 10-gradiga "värme" ... så kanske hon "kniper käft" ett tag. Jag förstår verkligen att det uppfattas som hån. Men det är också jättesvårt att fatta för oss "söderut" hur in i helv-te (fast där i helvetet är det väl varmt förstås) kallt och jobbigt du har det.
Det ska vara lätt att leva ... så jag hoppas du lyckas övertala byborna om att slå ihop föreningarna. Man skall ju som du säger inte behöva tjafsa med en massa protokoll och sånt i onödan.

Massor av kramar från mig ... jag vågar knappt säga det ... i varma (+12 grader) Österrike och Bad Ischl ... KRAMAR!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

28 februari 2010 23:43

Hu och tvi vale vad kallt! Jag misstänker starkt att många lider av någon form av tvångstankar. Man ska till varje pris tycka om vintern och tycka att det är friskt och skönt med kyla, man ska ägna sig åt vintersportaktiviteter osv. Men vi som inte har de intressena då? Måste vi tvunget hänga med på det tåget?

Skrattar lite för mig själv när jag läser dina rödglödande ilskna rader. Jag förstår att du är förbannad. Det hade jag också varit.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se