Direktlänk till inlägg 7 mars 2010

VINTERFESTIVAL. RAVUNDMARKNAD LOPPIS O VASALOPP

Av Anita - 7 mars 2010 16:07

Se så där ja. Nu när det börjar bli drägligt ute kan man börja åka hemifrån och roa sig och det har jag verkligen gjort den här helgen.


  


Började med att åka till Östersund med PappersBeda och familj. Där har man vräkt på med ljusspel och klockspel blinkande och lysande grejor överallt i hela stan.


Började med att äta en god middag med oxfile pommesfrittes och bernaisesås. Ovanligt för mig att äta en köttbit så där men det var faktiskt väldigt gott.

Så gick vi omkring lite och kollade på ljusspelen  men det var rätt så kallt. Det var konstigt nog inte mycket folk ute fast det var fredagskväll. Det var 20 grader så det berodde väl på det.


Lördag var det strålande sol  och DataFia och jag åkte på Ravundmarknad. Där gjorde vi sällskap med Lekkamretenoch Leila. En helt fantastisk marknad där man är har gamla kläder på sig och säljer mest mat.

Lyssna på det här. Kolbullar, tunnbröd, getmese, ostar, saft ,spisbröd med stekt strömming,korvar och fläsk.


Så träffar man en massa folk man känner. Jag träffade en gammal jobbarkompis som jag inte sett på flera år. Vad det känns bra när man träffar någon och det känns som om det vore igår. Hon såg likadan ut och det är också härligt. Ett kärt möte.


Vi tittade på slädhundar, Sture som körde runt med sin gamla häst och lät barnen åka.

Slutade besöket med en tur till Kohuldas där vi drack kaffe, lyssnade till dragspelsmusik och åt stut med ost och messmör på.

   


Jag gillar att handla på marknad där det är enbart närproducerade grejor och riktigt hantverk. Köpte tunnbröd, surdegsbröd och italienska skorpor. Korv,bacon och skinka.


Det har blivit populärt med luffarslöjd och det finns inga gränser för hur mycket kul och snyggt man kan göra. Köpte en hängare till handukarna i bastun och ett par hängsmycket och några små vättar. Bra att ha att ge bort till precent.


   


Så åkte vi och gick på loppis en sväng. Jag köpte 6 böcker och en bricka för 40 kronor. Det kallar jag en bra affär.


Så åkte DataFia och jag hem till mig och plockade upp en vinst jag vunnit i ett lotteri.

   


En fruktpress. Vi skalade lite apelsiner och testade. Gick ju fort och bra men det blev en förfärlig massa disk mot att använda en vanlig gammal härk i glas.

Kanske man får sig till att ta fram en del bär ur frysen och köra så det blir uppätet någon gång. Vi får se.


Idag är det ju Vasaloppet som gäller från morgonen. Snälle Sven och jag har som tradition att se på det. Grannen brukar också komma. Sven hade till och med gjort sig för och beställt smörgåstårta men så fick han magsjuka så det blev inget av det men frampå eftermiddagen kom gamle Anders och ville ja fika. Han hjälpte mig att fixa min dörr som inte går att stänga och vi trampade upp en stig ner till sjön och skottade fram bastun.


Nu ska jag snart trampa ner till sjön och ta ett bastubad. Det har inte varit något bad nu på flera månader (i bastun alltså) så det ska bli såååå skönt.

 Dessutom regnar det. Jo. det är sant och det är så härligt även om jag vet att det kommer att bli glashalka imorgon bitti.


Står ute och vänder ansiktet mot regnet och bara njuter. Det är inte snö Hurra Det är inte snö!!!!  


Dagens ord. Nu stundar härliga tider. Nu kan kung Bore gå och lägga sig och dra sitt gamla snötäcker över sig. Nu kommer häxan Tö och sopar bort all jäkla snö.      Hoppas jag ialla fall.

 
 
marsipanen

marsipanen

7 mars 2010 17:37

Ja, det är nog inte så ofta en längtar efter regn, men nu tycker jag nog att TantTö kunde komma förbi.
och stekt strömming..skulle inte vara helt fel.
Ha´re!

http://marsipan.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

7 mars 2010 18:39

Jag bli glad i hjärtat när jag ser Rune i egen hög person...och hög hatt...Jag gillar Rune...somjag träffar på tisdag, han är ledmot i bygg-ooch miljönämnden...
-Va skönt med bastubad...må så gott!

http://dansann.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

7 mars 2010 19:15

Vilken underbar helg du haft!
Jag blev riktigt hungrig, när jag läste om allt som gick att köpa på den där marknaden!
Fina och användbara små minnessaker fyndade du med. Sånt förgyller vardagen länge, länge efteråt!
Det är skönt med bastu. Jag brukar sitta en liten stund när jag simmat på torsdagskvällar. Finns nästan alltid någon man känner att prata med en stund medan hårinpackningen gör nytta.
Lova att ta det lugnt i morgon i halkan!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

7 mars 2010 22:19

Då kom du iväg till Östersund i alla fall! Det var då för väl att kylan gav med sig så att du kunde lämna Fisksjön, för du verkar ju ha haft en riktigt trevlig helg.

Hoppas du inte halkar av vägen i morgon.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Liliann

Liliann

7 mars 2010 22:35

Helt otroligt jag som bor här i Östersund har inte lyckats ta mig iväg och titta på ljusspelen......
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

8 mars 2010 06:50

Va, regnade det? Då förstår jag att du njöt ... som du har förmågan att göra ... Vilken helg du har haft! Den där marknaden skulle jag verkligen vilja besöka någon gång ... det är en marknad i "min smak" inte såna där marknader som ser likadana ut över hela vårt långa land.

Ha det och halka nu inte på blankisen! Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
av Irja

av Irja

8 mars 2010 09:47

Bästa Anita
Livet är en fest! ! ! ! Oj vad mycket du har hunnit med.Marknaden lät spännande,som på gamla tider,och mycket gott också,tunnbröd och strömming låter gott,Mums......VÄLKOMMEN och titta in hos mig om du känner för det,Är från Norranorrlandskusten , 2½ mil norr om Piteå....
vill du veta mer om mig så tassa in....FÅNGA DAGEN,,,KRAM IA....MAN ÄR ALDRIG FÖR GAMMAL......KRAM IA......

http://40-Talistenbloggplatsen.se

 
surdegsbröd

surdegsbröd

19 april 2010 23:08

Surdegsbröd är gott.
Förresten, du har en intressant blog, så fortsätt skriv ;-)

http://bakrecepten.se/surdegsbrod-recept

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards