Direktlänk till inlägg 16 mars 2010

VÄNNER

Av Anita - 16 mars 2010 15:20

  

Vädret luras lite idag. Solen öser ner sina strålar från klarblå himmel. Ser så varmt och fint ut men när man kommer ut är det 11 grader kallt och blåser en isande västanvind som får skinnet att knottra sig på kroppen. Men nog om det.....Det är i alla fall ljust på morgonen nu.


Sista tiden har det dykt upp flera gånger. Tankar om vänskap.

När man är ung tror man att man har många vänner.

Jag har genom åren sett att vänner man haft plötsligt försvinner när dom skaffat en partner. Plötslig är dom bara borta fast man umgåtts mycket innan.


Hur blir det SEDAN när man slutat träffa sina vänner och lägger alla kort i samma påse och bara satsar allt på mannen/kvinnan.


Är vännerna villiga att ta en tillbaka eller se en som vän SEDAN.

För alla kommer det ett SEDAN när vännerna blir viktiga igen.


När man blir lite klokare kan man mer tydligt se vilka som är vänner och vilka som bara är bekanta.

Kanske kan man inte höras eller ses så ofta men dom finns där ändå. Man vet att skulle något hända skulle dom finnas för en för hjälp och tröst.


Ett råd till er som skaffar partner.

Vad du gör så bryt inte med dina vänner. Se till att du behåller din egen identitet och en bit av eget liv. Män/kvinnor och kärleken kan man mista även om man tror att kärleken är evig. Riktig vänskap håller hela livet. Har du vänner blir du aldrig ensam.


När jag ser bakåt kan jag se ett mönster. Männen har kommit och gått men jag har haft den stora förmånen att få behålla många av mina vänner och till och med fått nya.


Visst har jag också sett dom jag trott vara vänner försvinna. Visst blir man besviken men då gäller det att tänka att det inte var vänner bara bekanta. och inte mycket att sakna egentligen.


Just en sån här helt vanlig dag har jag fått mail från två av mina bästa vänner och telefonsamtal. Utan vänner vore livet bra ensamt.


Nu när jag är inne på att ge goda råd ska jag ge männen ett också:

Om du ska pussa en kvinna och spottar ut snusen tillbaka i snusdosan "för att du nyss lagt in prillan och tycker att det är synd att ödsla på snuset" då kan du nog förbereda dig på att bli "gampojk" (ungkarl på jämska) resten av livet.


Det är faktiskt sant. Jag har sett det med egna ögon. Visst finns det kvinnor som snusar men att göra på det viset tror jag inte att någon kvinna skulle göra.


  


Det här var ju en utvikning men ni vet vid det här laget att jag hoppar som en vilsen kanin mellan det ena och det andra så nu är det nog dags att sluta för idag.


Dagens ord: Sanna vänner visar sig i nödens stund.

  

 
 
Ingrid

Ingrid

16 mars 2010 19:55

På tal om snus - Vi hade en granne som snusade. Han visste att hans fru inte gillade det, så en dag beslutade han sig för att sluta. Han sa ingenting till frun, för det skulle ju vara försmädligt om han inte klarade av snusstoppet.

Men det gick bra, mycket bättre än han trott. Så nöjd med sig själv gick han och väntade på en kommentar från hustrun. Men det kom ingen, hon märkte ingenting och när det gått en månad utan att han fått någon klapp på axeln över sin bedrift, började han igen.

Vänner har jag dåligt med, jag är nog lite socialt handikappad.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

16 mars 2010 20:42

Ja, vänskap är viktigare än kärlek många gånger. Att vårda och ... där är jag dålig att hålla kontakten med vänner som flyttat. Men märkligt nog är det som ingen tid alls har förflutit när man träffas igen. Och då kan det ha gått år. Så riktig vänskap rostar aldrig. Om man inte blir sviken. För det är banne mig värre att bli sviken av en vän än av en "älskling" = karl. Det finns ju faktiskt män som är ens vänner också. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

16 mars 2010 21:52

mmm... Det tragiska är att för mig är det tvärsom, jag försöker allt i världen för att hålla kontakten och hitta på grejjer och försöka tajma in träffar, men det är som att folk drar sig undan!? Jag är ju samma jag, och jag har min egentid kvar, min "frihet" kvar att göra det jag känner för...
Suck, man blir inte klok på människorna... Var det visst någon som trodde sig klok som sa...

http://zaq.blogg.se

 
zaq

zaq

16 mars 2010 21:56

Edit: "drar sig undan" skrev jag, jag menar snarare att de blivit mer passiva, visst hakar de på om jag har något på G, men det är mer jag som får ta intiativet... Var så jag försökte förklara...

http://zaq.blogg.se

 
Herta

Herta

16 mars 2010 22:27

Visst är det så. Riktig vänskap håller genom byten av karlar och annat. De gäller att bara inte släppa tjejkompisarna. De behöver vi hela tiden.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ann

Ann

17 mars 2010 08:48

Hej MIN vÄN! Den här dikten nedan fick jag av en vän för många år sen...Den säjer så mycket tycker jag...Jag har t om fått nya vänner genom att jag har skrivit denna dikt i min blogg:
Vänskap

Vad är en vänskap? Kan den förklaras
blicken som säger: Vänner är vi!
Sällan vi talar om vad vi känner.
Vi bara vet det, vet det:
Vänner vi skall förbli!

Kanske med åren ses vi rätt sällan,
möts inte ofta, skiljas igen.
Men när vi träffas, Du är densamma.
Vi vet det båda, båda,
vår vänskap varar än.

Fröjd det mej ger att Du finns i världen,
att vi kan mötas och skiljas så,
helt utan fraser, självklart och enkelt.
Tänk, att en sådan gåva
man kan av livet få

Ha det så gott Anita! Från Din vän Ann

http://dansann.blogg.se

 
Liliann

Liliann

17 mars 2010 10:52

ja nog har man genom livet lärt sig inse vilka som verkligen är ens vänner, de som finns där i livets alla skeenden. Tydligast var det faktiskt när jag skiljde mig från min första man tillika flickornas pappa, i flera av vänneparen var jag som singel inte välkommen...anledningen kan ni säkert räkna ut själva....
I dag har jag få men verkligt goda vänner både "egna" och gemensamma.
KRAM
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

17 mars 2010 11:21

Haha, så sant det där med vänner. En sak jag tänkt på är att många vänner liksom försvann när man biladade familj. Vissa har kommit tillbaka när dom också börjat skaffa ungar... Tycker det kan vara jobbigt att ha för många vänner. Då hinner man liksom inte med dom. Bättre att bara ha nån riktigt nära! Ha det bra! kram från mig.

http://www.frucarlstajn.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards