Direktlänk till inlägg 20 mars 2010

MJUTER AV SOL.GÖR LATHUNDEN ANITA

Av Anita - 20 mars 2010 14:12

  


Om man inte har något spännande att berätta får man göra något spännande av det man har att berätta.


Fredag kväll är en speciell kväll för oss som jobbar.

När jag kommer hem vinkar tomten glatt från övervåningen.

Jag har så gott som slut på veden så jag eldar inte mycket nu.


Jag har gjort en poncho av en fleasefilt och en kjol av en annan. Dessutom har jag mosters varma hemvävda yllefilt omkring mig när jag ser på tv.

men.... fredag kväll ska det vara mysigt. Jag eldar i vedspisen och kaminen för att få det riktigt varmt.


Packar bastukorgen och gär ner till sjön och tänder i bastun. Katten Oskar hänger med. Ikväll är det bara Oskar och jag som bastar. DansBritt är i Karibien och DataFia i Umeå.


Tänder ljus som kastar skuggor på väggarna och på stenarna.

   


Oskar och jag sitter och småpratar. Jag frågar hur dagen varit och om den varit bra spinner han till svar. Har det inte varit bra då blänger han bara surt. Idag har det varit bra så vi tar lite ölkorv och han får lite "Pripps Blå" i träskopan.


Han gillar inte när jag häller vatten på stenarna så det fräser och ångmolnet sprider sig i bastun. Nu börjar det bli hett. Jag gillar inte att rulla mig i snön. Det sticks tycker jag. Det skulle inte heller falla mig in att hugga upp en vak.


Bäst gillar jag när det regnar så man kan stå ute och tvätta sig i regnet och kyla ner sig men idag blev det en ny upplevelse, nästan en sensation.


Det snöar. Stora blöta flingor som vi här uppe kallar för "lappvantar". När jag stod naken ute blev jag genast genomblöt, nästan blötare än av regn. Tog den gamla lavendeltvålen och tvålade in mig. Oj vad det löddrade. Har aldrig sett på maken. Jag blev vit som en snögubbe. Härligt härligt att stå där ute i lavendellödder och svalka av sig.


In i värmen igen. Jag är ju torr som en ödla den här tiden på året  men jag fick något väldigt bra i julklapp. Det heter kroppssmör och är rätt kletigt.

Perfelt att smöra in sig med i bastun för av värmen och fukten går det in i huden och gör en mjuk som ett barnasle.


Som ni vid det här laget vet så är jag ingen pedant  och det finns dom som säger att alla mina frottehandukar är gamla. kassa och inte suger åt sig fukt. Sånt lägger jag inte märkt till men bastun är jag noga med.


Där har jag bänkarna överlagda med de tjockaste finaste frottehandukar man kan tänka sig i aprikos och golvet såoskuras ofta. I fönstret hänger en gnistrande kristall och stenar är noga utvalda.

Bastun är min plats för eftertanke och njutning. Ingenstans kopplar man av så bra. Fredagkvällar är bastubad, se på "lets dance" och äta lite gott. Undrar hur det blir när jag slutar jobba. Blir alla dagar lika då och ingen speciell. Kanske får man göra lite för att behålla helgdagar som helgdagar annars blir det väl lite tråkigt. Nu är det snart bara 3 månader kvar. Friheten väntar bakom hörnet.


Av det där med gardinbyten blev det ingenting. Solen skiner ju idag. Ner till strandstugan med kaffetermos, en bra bok, lite frukt och ett grillat kycklinglår.

Solen varm och ljuvlig. Luften klar men inte kall. Bara en svag vind. Dropp från taket, skotrar på sjön, fåglarnas kvitter. Småprat med grannen. Surra lite i telefon och rätt vad det är så har nästan hela dagen gått.


Min mysko uggla har börjat komma fram under snön och huvudet på storsjöodjuret börjar också titta fram.


Dagens ord får bli: Det som göms i snö kommer upp i tö.

  

 
ANNONS
 
Skönhetsbloggen!

Skönhetsbloggen!

20 mars 2010 14:49

Vilken fin sista bild! :D

http://frida.blogg.se

 
Liliann

Liliann

20 mars 2010 16:42

Njuter oxå av en lugn och skön lördag......
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
billan

billan

20 mars 2010 16:43

Vilken härlig fredagskväll Oskar och du hade med ölkorv, pripps blå, lavendeltvål och kroppssmör. Jag kan tänka mig att det finns en liten risk att alla dagar blir lika när du får friheten, det är nog bra att försöka sätta lite guldkant på helgdagarna.
Apropå squash-frön så gror dom väldigt snabbt, jag brukar så mina ca 5-6 veckor före utplantering. Jag kommer nog så mina typ i mitten av april.
Må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

20 mars 2010 17:21

Det som göms i snö kommer upp i tö ... så sant så sant sååå. Livsandarna också. Nog har man helg även när man är ledig hela veckan. Det bryter ju av och man gör det lite extra mysigt. Och vad härligt du och Oskar har ... men det kan ni ju ha en och annan vardag i fortsättningen också eller behålla fredagen som "lögaredagen". Lät skönt det där med kroppsmöret ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

20 mars 2010 18:51

Visst måste man se till att det blir helg även när man inte jobbar!

Åke och jag börjar vår helg på torsdagskvällen, för då blir det ett glas vin till maten och det blir det fredag, lördag och söndag också. På söndagskvällen blir det absolut bara ett glas, fredag och lördag kan det bli två. Sen börjar våra vardagar. Måndag, tisdag och onsdag blir det bara lättöl till middagen.

Ha en fin helg!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
mimio

mimio

20 mars 2010 23:04

Vilket härligt ord! Lappvantar... har jag aldrig hört.
Bastu är jätteskönt och tänk att du har din alldeles egna! Vilken lyx. Fredagar är en bra dag att basta på. Man blir så lugn o avslappnad en bra veckoavslutning minsann.
Vilka fina, söta stenar du målat. Har du målat på fönstret också?
Så skoj det ska bli att du kommer ner till sommaren! Du är sååå Välkommen!
kram kram

http://mimio.blogg.se

 
The Secret Garden

The Secret Garden

20 mars 2010 23:34

Det låter ju riktigt otroligt mysigt när du skriver om bastun! Förstår att det är avkopplande. Själv är jag nog ingen bastumänniska, jag badar hellre. Ett varmt bad, till o med sova i badet, det är härligt.

Ha en fin helg!

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
storabh

storabh

21 mars 2010 09:28

Ett råd: Njut av de sista tre månaderna som du är på jobbet! Sen är det slut.

http://storabh.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

21 mars 2010 12:15

Mm fredagar är härliga! Härligt med egen bastu : )

http://kokosnoet.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se