Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

GLÖMSKA

Av Anita - 21 mars 2010 19:45

 

Jag väntade på att gubbarna skulle komma på vägmöte klockan 3 idag. Gjorde mig för med att baka sockerkaka och tosca-kaka (det enda jag klarar av att baka).

Det kom en! Ringde ordföranden och han hade glömt alltihop och satt i Sundsvall och åt tårta. Så nu blir det till att göra ett nytt försök på onsdag.

3 kvällar på raken med sammanträden och vem får skriva protokoll tror ni? Alldeles rätt. jag förstås


Bestämde mig för att ta en liten promenad på skoterleden mot Kolbjännsjön.

Katten Oskar fick stanna inne och det var meningen att det skulle bli en liten tripp men det leden var så hård och fin, solen värmde på ryggen och det var så fint väder.

Lite nysnö avslöjar vilka djur som varit ute och sprungit inatt. Det roar mig att se spåren.


Det är svag motlut hela vägen och ibland branta backar. Skoterleden var ändrad och det var nya karlhyggen på flera ställen. Jag blev ju naturligtvis väldigt nyfiken då och var tvungen att vandra vidare.

   

Efter ett tag dök en fin stor korp upp. Blank och vacker med kloka mörka ögon.

Jag har en blank svart overall så han kanske trodde att vi var släkt.


Jag  går inte fort, iakttar och öppnar sinnet och då behöver man aldrig gå ensam.

Korpen och jag gick ända fram till Kolbjännsjön. I vindskyddet glödde elden och jag blåset eld i brasan och vi satt där och vilade. Jag ropade mot vättarnas berg och fick ekot tillbaka som rungade mellan bergen. Jag gillar det.


Så hemåt igen Från nya karlhygget såg man Fisksjön glimta till mellan träden. Det har man inte sett förut.

   


Nu bär det neråt igen. Om ni inte skvallrar ska jag tala om vad jag gjorde.

Min blanka overall går bra att åka på ändan nerför backarna i . Tjoho, det det gick fort och jag skrek av fröjd. Det var då korpen gav mig en blick och drog iväg åt något annat håll.

Sedan kom jag ner till myren och jag minns alla hjortron jag plockat där.

   

Den söta doften, kladdiga fingrar, doften av myr. Det är ett tag dit men det tittar fram en liten tuva i alla fall.


  


Ansiktet känns varmt efter att ha varit ute nästan hela dagen. Gubbarna på jobbet blir nog glada när dom får färskt fikabröd imorgon.

Jag har pratat med Kinabror. Han har varit i Filippinerna och bott tre meter från havet. Till helgen kommer han och jag skulle tro att han gillar att sitta och pimpla i solen på Fisksjön också.


Nu väntar jag på att DataFia med familj ska komma och fika och sedan har helgen gått.


Dagens ord kommer som en bild:

    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anette

22 mars 2010 06:02

Helt underbart!

 
Skatan

Skatan

22 mars 2010 07:14

Jag önskade jag varit med dig och också haft en blank åkvänligt overall på mig ... Du är underbar och kan konsten att leva du!

Kram du fina Skogsnuvan.

PS Vi måste helt enkelt träffas igen IRL när du blir fri som en fågel, en korp eller skata. Fisksjön lockar ... och pockar.

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

22 mars 2010 08:58

Hääärligt!!!
Nä, när man går i naturen, ska sinnena vara på vid gavel! Såg några korpar jag med i helgen, de är ett av mina "följedjur"...

http://zaq.blogg.se

 
Liliann

Liliann

22 mars 2010 09:28

Visst är det härligt att plocka fram barnasinnet? Själv har jag svårt att motstå en vattenpöl att hoppa i ju större dess bättre!
Ha en fantastisk vecka Anita.
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
angelica

angelica

22 mars 2010 11:50

SV: Ja visst är det.. Jag tycker precis tvärt om, dom jag brukar umgås med i varje fall är där alltid liv och rörelse i, det mesta är lätt. Sen är det ju som du säger man har svårt att vara glad när man fryser men sura tycker jag verkligen inte. :) Nu är jag hemma i skåne, stressen, till dom reserverade och misstänksamma människorna. :) Skåne är en fin plats men jag önskar att människorna vore mer öppna och mindre dömande. Kram på dig

http://aangelicaa.se

 
Ingen bild

norrtäljebo

22 mars 2010 14:29

Hej! jag tycker att du skriver så häftigt,det är kul att läsa om dina bravader och du får en att tänka på det lilla,det fina i livet som man så ofta missar av allt annat man ska göra,fortsätt skriva det är glädjande.

 
Lena

Lena

22 mars 2010 22:57

Hej! Jag skulle ha ätit upp kakan själv jag! På utflykten.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Av Irja.

Av" title="http://bloggplatsen.se]Av" target="_blank">bloggplatsen.se]Av Irja.

22 mars 2010 23:08

Kära Anita !!!
Läser med glädje dina härligt skrivna inlägg,,,,,Du tar verkligen till dig,och fångar dagen....Jag älskar djur och naturen,det är så rogivande i skogen,och man är alldrig ensam,Ojojoj....det där lät kul ,att åka kana ,bara i overallen ,jag hade gärna varit med dig,men då måste jag införskaffa mig en sådan svart overall....LER...Fånga dagen....Dagen går ej i repris....KRAM /IA

http://40-Talisten bloggplatsen.se

 
Ingen bild

JAG (ACKE)

23 mars 2010 10:17

FINA BILDER NÄVAN!

 
Staffan H

Staffan H

24 mars 2010 00:28

Äsch då, var någonstans står det skrivet att man inte får åka overall bara för att man uppnått en viss ålder? Du kan konsten att ta vara på dagen och leva livet som de passar dig och det är en gåva att vara glad och tacksam för.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se