Direktlänk till inlägg 28 mars 2010

BLANDAT KOMPOTT

Av Anita - 28 mars 2010 10:49

  

Sommartid. Pelargoner. Skotrar. Ungar. Krossmotorcyklar. Bilar. Släktingar. Bastubad. Kinaprecenter. Filipinerna. Dominikanska republiken. Gardiner. Guldvaskarpanna. Snö.


Ingredienser igårdagens blandade soppa.

Vi tar punkt för punkt så kanske det blir lite lättare.


Sommartid: Ett helvetes påfund som tvingar mig att stiga upp en timme tidigare när jag är trött nog ändå. Jag som just plockat under 2 väckarklockor måste nog ta fram två till för att komma upp. Den idiot som hittat på det där skulle jag vilja sparka i ändan riktigt ordentligt och med spetsiga skor dessutom. Så det så.


Pelargoner ser ni på bilden. Det är farmors gamla som jag vårdar ömt. Jag har tagit skott av dom och dom ska sättas i jord idag.


Gårdagen började med att jag slet ner julgardinerna och kastade upp nya utan att putsa fönster. Inte nog med det. Hittade en gullig gardin med tuppar och hönor på men bara en. 2 fönster i köket och bara en gardin. Man blir mer och mer egen ju äldre man blir så jag satt upp olika gardiner i fönstren i köket. Vem bestämmer vad jag vill ha. Jo jag ingen annan.

  

Sedan kom broder O och hans kompis på skotrar från Hammarstrand och sambon hade med sina barnbarn. En liten tjej på 3 och en 6-månaders baby.


Sedan kom brorsdottern och hennes lille Liam. Den gullknulen och puttenutten som är min favorit alla gånger. Han hjälpte mig att ta fram påskhäxor och tuppar och hönor.


Broder B med fru och kinabror befann sig på väg från Skåne. Efter att fått lite fel på bilen ett par gånger så dök dom upp på eftermiddagen precis lagom till att det började snöa igen.

Nu började det likna något. Precis som det ska vara fullt med folk i hela huset.


Guldvaskarpanna. Det var vad jag bjöd på. Älgskav, lök, kantareller och en massa god sås och potatis och sallad till det.


Sedan var det dags för mitt bastubad och det var skönt som vanligt. När jag satt i bastun kom Storfiskarn fräsande på sin krossmotorcykel över sjön och när jag kom upp hade DataFia med familj kommit.


Kinabror har varit på semester i Filipinerna på någon sagolik ö och vi satt framför datorn och tittade på bilder och filmer från blågrönt vatten palmer och vackra människor och sand och åååååååå. Vilka färger. Klara starka lysande. Avundsjuk igen blev jag.


Inte blev jag mindre avundsjuk när jag pratade med DansBritt och hon berättade om Dominikanska republiken och den paradisliknande ställe hon varit på. En plats där äldre kvinnor blir behandlade med respekt och tillgivenhet. Där man kan dansa marengi och andra häftiga danser hela dagarna och nätterna och det förstår jag att hon tog till vara till max. Vore något för mig det.


Brorsan har alltid med sig några roliga saker till mig. I år fick jag en massa kylskåpsmagneter som rör sig när man öppnar kylskåpet. Fjärilarna fladdrar med vingarna och grodar rör på benen. Häftigt och precis i min smak. Fjärilar vet ni ju att jag älskar. Kineserna gör mycket roliga saker. Det är en sak som är klar.


  


Redan tidigt imorse hörde jag hur kinaBror kokade kaffe och tände i spisen och sedan kom broder B och dom började planera inför pimpling.

Det är så mysigt att ligga och dra sig och lyssna till röster nerifrån köket och känna kaffedoften sprida sig uppför trappen. Nu är alt som det ska. Folk som kommer och går, bilar och skotrar som brummar utanför.


Nu är brorsan ute och skottar snö så jag slipper göra det idag och det känns så skönt. Jag är urless på vintern nu men snart är kvasten klar och kaffepannan på plats och jag ska dra till blåkulla och hoppas för allt i världen att det är snöfritt där.

  


Dagens ord: Ovanför molnen är himlen alltid blå så det gäller att flyga högt.  

 
ANNONS
 
zaq

zaq

28 mars 2010 12:30

Åh, Dominikanska, dit har jag länge velat åka, dansa merengue och salsa hela nätterna, mmmmmmmm!!!
Verkar som du haft en härlig dag med blandad kompott av stök och vänner och mys...

http://zaq.blogg.se

 
storabh

storabh

28 mars 2010 13:32

Låter som ett härligt liv, Skogis!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti (f.d SkogsHuldran)

28 mars 2010 14:48

Okey, då ses vi på Blåkulla då! Har ännu inte bestämt vilken av katterna som ska få följa med i år, men kvasten är i alla fall nymålad.
Ha dé!

 
av Irja

av Irja

28 mars 2010 15:14

Kära Anita !!!
Det säger jag också,de här med sommartid, vilket påhitt ,...när det är full vinter här uppe hos oss...Det har snöat sen fredag och fortsätter att snöa...Det är dom sköna ljusa sommarnätterna ,som jag går och väntar på...Me anda ord du har huset fullt,alltid skönt med såna gäster ,som reder sig sjäva,och man inte behöver stå och passa dom .... Och man kan hjälpas åt...DÅ träffas vi där,jag tänker också hasta kvasta till blåkulla,på skärtorsdag till häxornas DANS....LER...HA en fortsatt skön söndag...FÅNGA DAGEN....KRAM / IA....

http://40-Talistenbloggplatsen.se

 
Herta

Herta

28 mars 2010 16:27

Du skriver så levande om bygden och människorna Du lever nära kmpletterat med Dina tankar om detta. Det är som vanligt kul att läsa även om jag just nu har lite att läsa igen.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

28 mars 2010 16:27

Vilken härlig helg, med huset full av folk. Då ska du väl inte dra till Blåkulla? Visserligen har jag förstått att dina gäster klarar sig bra på egen hand, men ändå!


Ha det så gott i Stilla Veckan!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Margit

Margit

28 mars 2010 22:23

Hej Anita!!!
O, det var många "på en gång"....fulllt hus, kan jag förstå!!!Trevligt medn BÅDE släkt och vänner!! Vi behöver både och!!!
Härliga gardiner du satt upp. otur att det inte fanns 2 stycken... Men bättre 1 än ingen....
Har INTE hunnit att spela under helgen på mitt NYA dragspel...vi har haft bjudning och/med nattgäster...
Men om en stund skall jag försöka ta mig tid. lasse bor ju i EGET HUS...så jag stör ingen...även om det blir "mitt i natten"...
Önskar dig en fin PÅSKVECKA!!!
Kramen vännen!!

http://margitholm.blogg.se

 
Liliann

Liliann

29 mars 2010 07:57

Ses i Blåkulla....
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

30 mars 2010 21:59

Håller med, den där eländes sommartiden tar tid att vänja sig vid.

Snart blir det fullt upp med påskfirande med släkt och vänner och jag hoppas att ni kommer att få riktigt trevligt tillsammans.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

31 mars 2010 17:45

Hallå! Jag ser att kvasten står flygfärdig. Något år skulle du och jag ta sällskap till blåkulla. Skulle vara kul!

Härligt att läsa om dina "bestyr" . Alltid!

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se