Direktlänk till inlägg 5 april 2010

FEM BRA SAKER

Av Anita - 5 april 2010 10:44

I vinter har jag kämpat med min kyla, min värk och mitt dåliga humör. Försökt och försökt att leta efter fem BRA saker varje dag för att hålla humöret uppe och ni ska då minsann veta att det har varit svårt. Jag har allt som oftast befunnit mig i ett svart hål av missmod.


Igår var det rent omöjligt att hitta ens 5 DÅLIGA saker. Nej jag kan inte komma på något som var dåligt med gårdagen.


Vi vaknade till en lugn solig dag med fågelskvitter och några kallgrader. Packade ryggsäcker och skotrar.

Broder B:s fru A hade repat sig från magsjukan och lille Liam var också frisk.


Karlarna drog iväg med skotrarna (fast vissa hade nog mått gott av att promenera.)


Vi tre tjejer vandrade några kilometer till Kolbjännsjön över berg och dalar och kom ner till den lilla skyddade tjärnen där bergen runt om skyddar från blåst.

Solen bara gassade ner och det var varmt som på sommaren där nere.


  

Där satt vi i vindskyddet och pratade och solade och grillade korv medan männen förgäves försökte dra upp öringar. Vad gör det at fisken inte nappar när sällskapet är rätt och solen skiner. Lille Liam och jag klättrade på stenar och roade oss på alla sätt. Jag gillar att leka med honom för han är så lättsam, aldrig något gnäll och pip där inte. Hela ungen är ett enda stort leende.


   

Många skotrar for omkring på Kolbjännsjön. Det är ett populärt ställe nu på våren även om det inte nappar så är det så fint och skönt att vara här.


Så gick vi hem och klockan 5 var det dags att åka ner till byn och äta middag hos DataFia med familj. Hon gillar inte att vara utomhus så mycket. Hennes grej är heller att gå omkring i köpcentra och titta på grejor men idag var det ju bra för då var hon hemma och fixade oss en jättegod middag. Vi blev kvar där i trevligt samspråk till det var dags att åka hem och sova.


Nu är det förmiddag och skånefolket har åkt och det blev tomt i huset igen men det lär väl dyka upp människor idag också. Kan väl aldrig tro annat. Det är mulet idag och jag har inte varit ut ännu. Ska ta och tvätta lite kläder idag tror jag för nu har man inte gjort ett skapandes dugg på flera dagar bara roat sig.


Ska avsluta skriverierna för idag med en dikt jag tänkte på igår kväll när stjärnhimlen glödde som mest.


ÖNSKENATT AV KARIN BOYE


Om någon stjärna lossar

och  segnar vit genom luften,

då fyller hon, sägs det,var bön, som när den korta glimrande banan.


Jag väntar och väntar. Det är april.

en ljum och lyhörd natt i april,

då gräset växer och stjärnorna lyssna-

de gå så lugna i natt sin väg, och ingen enda snavar och faller!


Men om jag somnar. så gör det alls intet, 

sliter en stjärna sig lös i natt,

så måste hon känna min bön. var hon sjunker,

fastän jag sover,

ty hela den tysta.tysta natten

är hela den vida,vida rymden

alleles full av min enda önskan! 

  

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

5 april 2010 12:03

Ja nog har det varit ett par härliga dagar...har heller inte gjort ett skapandes nå men det hinns...
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

5 april 2010 13:34

Hej1 Jag visste genom att Göte skrivit på Facebook, att Ni skulle på kolbjörnsjön igår...vi styrde kosan i solskenet mot Fisksjön. Vi parkerade hos Bernhard, men gick över hela sjön nästan, till stugan...Solen gassade, vi fick flera rejäla aborrar, nästa 6 hg styck vägde de. Bra att filea. Vi hade tre hundar med som njöt av att springa i solskenet på sjön. Vi var där ute i 7 timmar, gu´ va vi mådde gott. Daniel skjutsade tillbaka oss till bilen med skotern, så vi slapp gå, vi var aningens trötta ...En underbar dag!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

6 april 2010 06:54

Vilket bra knep det där med att försöka hitta fem bra saker varje dag. Och vad skönt att du inte har svårt att hitta sådana braiga längre. Nej, det är som min doktor sa ... vi är inte gjorda för den här kylan och det här mörkret vi har flera månader om året. Och du har det värre än jag ...

Men nu ljusnar det ... :-)

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Lena

Lena

6 april 2010 09:09

Håller med! Vad är fem fiskar mot fem bra saker! Underbara sol som äntligen var tillbaka, åtminstone för en dag. Men det kommer fler soliga och varma dagar nu. Fler och fler!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se