Direktlänk till inlägg 11 april 2010

DET ÄR NÅGOT SÄRSKILT'

Av Anita - 11 april 2010 19:40

Det är något särskilt med allt som man gör för första gången på våren.

Den här söndagen möter mig med strålande sol och fågelkvitter.

DataFia och jag bestämmer att vi ska börja dagen med en promenad med hunden Bibi.


För första gång iår tar jag fram mina ljusblå gummistövlar och börjar gå neråt byn. Vägen är snöfri. Det rinner och porlar i alla diken och är fullt med leriga vattenlokar på vägen. Inte kan man annat än trampa i den och göra små¨rännor så vattnet rinner av vägen. Visst gör väl alla så eller......

   

Sedan for vi hem till mig och nu har altanen tinat av och vi tog fram stolar och bord och satt oss till rätta i solskenen. DansBritt kom också och vi satt där och gosade oss i solen och fikade lite grann.

   

Den här attans DansBritt har ju varit i Karibien och kan göra oss gröna av avund för sina bruna ben. Solen gassade mer och mer och till slut så hade vi tagit av oss i trosor och topp och satt där i solen.


 Nu måste jag snart måla tånaglarna för det gör man när det det blir vår. Rosa tånaglar ska jag ha om jag så blir 100 år. Lite kvinnlighet finns det i mig i alla fall.


För första gång i år kom bofinkarna farande och satte sig i stora flockar på snön och letade något att äta.


Vi för vår del tog fram en engångsgrill och grillade ytterfile av gris. Första gången med grillningen iår och det kändes och smakade helt underbart.



   

Vad gör man då när man sitter så här i solen. Man pratar och pratar och så tittade vi i Halens katalog. Hittade lite fina kläder till sommaren och funderade över bh-storlekar på baddräkter. Det är tur att man nu kan köpa bikinibyxor för sig för ofta har man olika storlek. Liten ända och stora bröst eller tvärt om.


När det började närma sig kväll kom DataBritt och jag på att vi skulle göra ett stortag.


I två års tid nu har jag tänkt ta ner en gammal rönn på gården. Jag har bett flera av mina manliga bekanta att ta motorsågen och ta ner dom men som vanligt så händer ju ingenting när det gäller karlar. Sedan eller också är det besvärligt .


Så vad gör man. Ingen av oss kan hantera en motorsåg så vi tog en vanlig såg och började så smått försöka såga ner den. Det var hårt som fasen och besvärlig men vi har i alla fall lyckats få ner halva trädet nu.

   


Hälften är kvar men det får bli en annan dag. Har det dröjt två år så kan det väl dröja några dagar till. Synd att jag är så feg med grejor som brummar för det skulle säkert ta bara en liten stund om jag vågade ge mig på trädet med motorsågen men som sagt. Jag är för feg för allt som brummar.


Nu är det slut på den här fina dagen men det skulle bli lika fint imorgon. Om det hade varit som vanligt skulle jag vara avundsjuk på dom som var lediga och fick njuta av det men nu kan jag unna alla som är lediga att njuta för snart är det min tur att vara ledig. Tänk att få vara ute hela sommaren. Vilken lycka.


Dagens ord: Glädje är att se livet genom en solstråle.      

 
 
Herta

Herta

11 april 2010 21:03

Ta till motorsågen men håll Dej undan så går det nog bra.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Skatan

Skatan

11 april 2010 21:12

"Glädje är att se livet genom en solstråle."

Visst är det så. Och nu, en månad framåt, kommer jag vara så in i bomben glad hela dagarna för solen kommer att gassa på mig ... nästan ... kanske ... fööör mycket. Om man nu kan få för mycket av det goda.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

11 april 2010 21:46

Låter som en härlig helg....själv har jag varit gräsänka igen denna gång fiske på tapeten...
Anita...du hjälpte väl trädet dra ner sina energier innan ni började såga......
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
zaq

zaq

11 april 2010 23:04

Ännu en likhet, jag avskyr "handmaskiner" som låter, när dotera var liten röjjde jag vår grusgrop på sly, men visst var träd, det hade växt så länge... Med yxa och såg... slet som ett djur... Då var det lite aggression över att den som kunde hantera såg inte iddes.. vissa karlar... Morr!

http://zaq.blogg.se

 
Lena

Lena

11 april 2010 23:14

Bra kvinna reder sig själv! Heja på med rönnen.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

12 april 2010 07:16

Hej och gomorron Anita! en fantastisk helg har det varit....vi var till Lillkälsjön igår hela dan...Daniel bjöd dit oss på kolbullar...det var dålig mottagning där, så därför bröts vårt samtal med Er i Fisksjön...men Ni snappade upp att det var Forsmo va?, Som var frågan?
Idag skulle vi vatt ledig, eller hur? Ha det så gott! Det är gammeldans ikväll...kvart över sju...på Vildhussen...Om Du vill, kan och törs...

http://dansann.blogg.se

 
av irja

av irja

12 april 2010 17:40

Kära Lena !!!
Ja , det år skönt att lapa sol,och så blir man ju så glad i sinn,ser att du har haft en del att göra,vi har inte hunnit än med premiär grillningen, men det blir vä så småningm...... HA en bra kväll....KRAMIZ/ IA

http://40-Talisten.blogglatsen .se

 
Ingrid

Ingrid

12 april 2010 19:41

Vilken härlig helg det blev där vid Fisksjön. En dag i påskhelgen satt jag och solade i bara ett linne, men sedan har det varit för blåsigt. Fast igår satt jag en stund i kortärmad tröja och njöt.

Grillat har vi inte gjort ännu i vår, men det kommer, det kommer!

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Soldansares

Soldansares

13 april 2010 12:40

Visst måste man "hjälpa våren". Men jag är lite tveksam till de där målade tånaglarna för egen del. Kanske är jag inte så kvinnlig :) Får väl se hur rebbelisk jag är i år.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards