Direktlänk till inlägg 16 april 2010

ALMANACKAN REDAN FULL

Av Anita - 16 april 2010 12:09

Inser att jag måste börja hejda mig i mina planer. Jag håller banne mig på att bli som en pensionär redan innan jag kommit dit. Så mycket att göra att tiden inte räcker till. Agendan är redan fulltecknad varenda helg hela sommaren och då finns det bara det jag bestämt mig för.


Nu är det bara roliga saker. Danser, fester och tillställningar. Dagarna kommer inte att räcka till.


Dansgala i Härnösand. Onsdagsdanser på Hällesjö. Kurs i Andlighet. Fest när jag kastar mina klockor i sjön.

  

Vår stora grej:" Fångarna i skogen" (ungefär som fångarna på fortet om ni minns det.

Klassträff med några tjejer från Håsjö.

Jobba på sommarcafe

Se "En midsommarnattsdröm" på vridläktaren på Döda Fallet.

Gå på "kakalaset i Böle.

Äta kams på hembygdsgård.Dessutom är det flera födelsedagskalas iår.

 Plantera en trädgård åt StockholmsKarin

  

Det här var bara lite av allt jag ska ta mig till framöver. Jag ska ju åka till Skåne en sväng också fast det blir i juni.

När jag börjar fundera kommer jag på att jag nog får lägga det där med loppisen på is isommar och hoppas att jag får leva och hälsan nästa sommar.


  

Planera frön och fixa i trädgården vill jag också göra och då kommer vi in på en helt annan sak.


Jag funderade på prydlighet. Snåklippta gräsmattor. Död åt mossan. Raka grusgångar och välansade rabatter där tagetesen står i militäriska rader.


Sånt tycker jag inte om. Naturen målar med färger, blandar hejvilt och det blir så vackert så. Vi människor behöver inte ha kontroll på allt.


Tur att jag har den inställningen annars skulle jag jobba ijäl mig i min trädgård för skogen omfamnar den från alla håll och skickar in ormbunkar. blåbärsris och linneor i kanterna och där mossan är mjuk under mina bara fötter. Som att gå på den finaste silkesmatta.  Det kan väl inte bli bättre.


Vi behöver inte vara perfekta och inte våra trädgårdar heller. Vilket blånylle har hittat på ordet "perfekt". Nej, vildvuxet och lummigt är min modell.


När jag tittar ut på den döda marken så har man svårt att tro att om ett par månader ser det ut så här. Naturen är underbar. Den ska man hålla sig vän med.

  

Från det ena till det andra så min första blogg var på något som heter blogdog och jag läste lite där en dag. Såg att jag har kvar samma läsare utom tre stycken som försvunnit. En var "dansmannen" som jag inte vet vem han var. Borta är han ialla fall och det grämer mig att jag aldrig fick veta vem han var.

Annars var det "lekkamraten" och "misterP". Tydligen är dom inte intresserade av vad som händer längre sedan dom skaffat kvinnor. Så det kan bli.


Nej nu får det vara bra för idag. Titta på bilden! Längst fram har midssommarblomstret nästlat sig in i rabatten och jag låter den stå kvar för den är fin mot det gula.


Så kom ihåg: Ogräs är bara blommor som hamnat på fel ställe och ibland kan dom vara minst  lika vackra.


  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susanne

16 april 2010 12:41

som vanligt en massa kloka ord :) och sånt man borde tänka på oftare. Men egentligen VEM har tid att arbeta?? För det finns ju så mycket annat kul att göra :) Kram

 
zaq

zaq

16 april 2010 13:19

Neeej!!! Inte ska du lägga loppisen på is, den kan du ju köra på med medan du pysslar i trädgården, eller överhuvudtaget är hemma, släng bara upp en skylt med öppettider, du kan ha flera skyltar med olika tider så behöver folk inte fundera... Man behöver ju inte ha öppet hela dagarna utan vara realistisk och bara ta de timmar man känner för!

Jag hade "skitaskoj" när ajg hade min loppisbod, och hoppas att jag får göra det igen! Man träffar så mycket roliga människor! Önskar dig lycka till med planerna och en finfin helg!
Själv har jag möjlighet att åka och dansa men känner ingen lust :-( jag tror jag planerar in så många sommardanser som möjligt istället, det är ju underbart i sommarnatten, med picknick mmm...

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

16 april 2010 19:30

Jo, men visst är du på god väg att bli en riktig pensionär! Hur ska det bli när du äntligen är där?

Men det verkar som om du får fullt upp i sommar i alla fall.

Ha en fin helg!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Marja

16 april 2010 20:59

Glöm inte bort att planera in ett besök hos oss i Sundsvall! Vi är nu hemma igen efter curling-veckan i Cortina. Gläds med dej att du snart får göra dej av med klockorna./Marja

 
angelica

angelica

16 april 2010 21:28

Vad kul att du kommer till skåne i sommar. :)
Du har så rätt (som vanligt) om trädgårdarna, vem behöver raka rader? Gubben som ägde vårt hus innan han låg nog på knä och klippte gräskanterna några gånger om dagen och skulle väl säkert få en smärre hjärtattack om han så hur det ser ut idag.

http://aangelicaa.se

 
Ingen bild

Anette

17 april 2010 09:04

Man skulle ju kunna tro att det är jag som står där o viftar i vattnet! När är kakkalaset i Böle? Jag o Tina är MYCKET intreserade av det.Jag har aldrig varit där så det är på tiden.Trevlig helg. Kram till dig.

 
storabh

storabh

17 april 2010 12:53

Jag märker att livsandarna vaknar ju närmare pensionen du kommer! Dansa på!

http://storabh.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

17 april 2010 16:56

Så mycket roligt du har framför dig = ) Och vad spännande med kurs i andlighet. Det skulle jag också vilja gå : )
Och sommardanser, vad roligt! = )
Har länge funderat på att ha loppis, ska nog försöka ha en nu i sommar tror jag : )
Är ju i jämtland lite då och då så vem vet, kanske vi ses på din loppis i sommar om du kommer att ha någon vill säga : )

Ha det bra och Trevlig helg!
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingen bild

IngMarie

18 april 2010 19:15

Det där med klockorna låter de´.....
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se