Direktlänk till inlägg 17 april 2010

APRILVÄDER

Av Anita - 17 april 2010 17:46

Man kan verkligen prata om aprilväder idag. Ena stunden lugnt och fint och nästa regn, snöbyar och tokblåst.


Egentligen skulle jag ha ägnat en stund med att stuva in mina julgrejor i spökskrubben. En liten löjlig syssla som jag gruvat mig för länge fast jag vet att det kanske bara tar en halvtimme. Vet inte varför jag alltid känner sådan motvilja mot en sån bagatell.


Istället blev det som det blev den här dagen. Sofiepropp kom vid 10-tiden och vi gjorde väl ingenting särskilt.For iväg och handlade lite mat. Var ner i jordkällaren och kollade mina blomkrukor som snart ska få komma ut i växthuset. Satt en stund på altanen. Pratade och pratade som vi alltid gör.


Sedan kom broder O och vi gjorde en liten sallad till lunch. Lite Italienskt stuk med parmaskinka och mosarellaost. Rätt ok.   


Katten Oskar börjar jaga sorkar nu och det verkar finnas en del.

  


Så kom vägbasen och det blev lite skriva på papper och dricka lite kaffe och surra en stund.


När dom åkt och jag var själv skulle jag mata fåglarna. Stack ner plastskopan i säcken med fågelfrö och då hördes ett skrik och tummen var väldigt nära att bli biten men som tur var så var det plastskopan som fick ett jack.

Det satt en ekorre i fågelfrösäcken och vem som blev mest rädd vet inte jag.

Vi skrek ungefär lika högt båda två.


Ja, det var väl det mest spännande som hände idag.

DataFia och jag tog en promenad med hunden Bibi och det var skönt och fint när vi gick men innan vi var hemma var vi blåfrusna för vinden tog i och precis när vi kom fram till huset vräkte regnet ner.

  

Storfiskarn kom hem med ett fint byte. Han och en annan kille hade dragit upp 69 fiskar och en rejäl gädda.


Så bjöd DataFia på mat. Potatisgratäng och fläskkotletter. Det var gott och skönt att slippa laga mat idag. Aldrig fel.


Nu är jag hemma igen och har tänt i braskaminen för det är trots allt väldigt råkallt utomhus och snart kommer DataFia hit och vi ska göra ett pass Qigong.


Som jag sagt förut så känner jag mig väldigt stel och har lite ont överallt och vi har bestämt att vi ska börja träna med det här lite grann för att få upp mjukheten i kroppen. Är man två så går det bättre och då kanske det blir av.


Mer spännande kommer knappast att hända i Fisksjön en blåsig dag i April.

Nu ska jag ta mig i kragen och gå upp och städa undan julgrejorna. Jag menar inte att jag har dom framme men dom står i kartonger i sonens rum.


Dagens ord får bli: Stoppa inte ner händerna i påsen utan att se vad som är inuti. Du kan bli biten i tummen av någon som sitter där.  

 
ANNONS
 
zaq

zaq

17 april 2010 20:16

Underbara du!
Nog är det händelserikt så det räcker, lyckans Oskar som får smaska på en sork, och lyckans dig som har ekorr'n i frösäcken, även om h*n höll på att ta en tugga av dig!

http://zaq.blogg.se

 
billan

billan

17 april 2010 23:23

Det har varit samma aprilväder här hos mig med. Pusan smaskar också för fullt på råttor och sork, delar gärna med sig av sin jaktlycka till Frida, bläää........
Visst är det härligt att få sätta sig vid dukat bord ibland.
De måste ha varit en syn för gudar när du körde ner handen i frösäcken:) Må så gott!

http://www.auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti (f.d SkogsHuldran)

18 april 2010 12:27

Hejsan svejsan!
Kikar in för att se hur du har det.
Tycker det låter nog så spännande med Kurre Smack som gömt sig i frösäcken!
Så det blåser hos dig också, ja här blåste det utav bara tusan igår och det har inte mojnat än.
Oskar fixar lördagsgodiset själv ser jag (sega råttor?)...
Vi har renoverat hallen och det drar ju med sig en del, men det är skönt att få anledning att rensa i röran!(vår hall är liksom inte bara hall utan en lång gång som går genom hela huset och därför delvis möblerad) Det kan nog bli en låda eller två till Röda Korset.

Det där med Qi gong tillsammans med en kompis låter som en bra idé! Har själv maskat med löpträningen och behöver skärpa mig, kan ju inte bara skylla på att jag ska hålla mig undan från alla pollen... ;)

Ha det gott!!!

 
av irja

av irja

18 april 2010 15:30

Kära Anita !!!
Tog en liten PAUS från vårstädningen, och då passar jag på och titta in hos dig vännen, Visst hinner man uppleva en hel del under dagen,när man är uppmärkasm och FÅNGAR DAGEN på rätt sätt....Du får vara glad att du inte blev av med fingrarna, lilla Kurre var på söndagsmidda.som du,,,,,, LER, det är aldrig fel att bli bjuden på en bit mat, det är mycket tacksammt...DET tyckde Kurre också, Dom kan dom, de underbara djuren.....Och tala inte om april väder....igår eftermiddag börja det att snöa, som om vi inte har nog av den varan,och sedan övergick det till regn och vårstorm, idag klarna det upp med en gråblå himmel och solen strålar svagt igenom den,det är väl askmolnen från vulkanutbrotted som skymmer solen ,vi kommer nog ha det kallare ivår och något kyligare sommrar ....ÄN vanligt efter detta, utbrotted i ISLAND.... Snålblåsigt,små kyligt inge skönt ute alls,,,,,, DETTA ÄR APRILVÄDER.....LER... ELLER ????? HA det skönt i stugvärmen.....FÅNGA DAGEN....KRAM/ IA.....

http://40-Talisten.blogglatsen .se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se