Direktlänk till inlägg 17 april 2010

APRILVÄDER

Av Anita - 17 april 2010 17:46

Man kan verkligen prata om aprilväder idag. Ena stunden lugnt och fint och nästa regn, snöbyar och tokblåst.


Egentligen skulle jag ha ägnat en stund med att stuva in mina julgrejor i spökskrubben. En liten löjlig syssla som jag gruvat mig för länge fast jag vet att det kanske bara tar en halvtimme. Vet inte varför jag alltid känner sådan motvilja mot en sån bagatell.


Istället blev det som det blev den här dagen. Sofiepropp kom vid 10-tiden och vi gjorde väl ingenting särskilt.For iväg och handlade lite mat. Var ner i jordkällaren och kollade mina blomkrukor som snart ska få komma ut i växthuset. Satt en stund på altanen. Pratade och pratade som vi alltid gör.


Sedan kom broder O och vi gjorde en liten sallad till lunch. Lite Italienskt stuk med parmaskinka och mosarellaost. Rätt ok.   


Katten Oskar börjar jaga sorkar nu och det verkar finnas en del.

  


Så kom vägbasen och det blev lite skriva på papper och dricka lite kaffe och surra en stund.


När dom åkt och jag var själv skulle jag mata fåglarna. Stack ner plastskopan i säcken med fågelfrö och då hördes ett skrik och tummen var väldigt nära att bli biten men som tur var så var det plastskopan som fick ett jack.

Det satt en ekorre i fågelfrösäcken och vem som blev mest rädd vet inte jag.

Vi skrek ungefär lika högt båda två.


Ja, det var väl det mest spännande som hände idag.

DataFia och jag tog en promenad med hunden Bibi och det var skönt och fint när vi gick men innan vi var hemma var vi blåfrusna för vinden tog i och precis när vi kom fram till huset vräkte regnet ner.

  

Storfiskarn kom hem med ett fint byte. Han och en annan kille hade dragit upp 69 fiskar och en rejäl gädda.


Så bjöd DataFia på mat. Potatisgratäng och fläskkotletter. Det var gott och skönt att slippa laga mat idag. Aldrig fel.


Nu är jag hemma igen och har tänt i braskaminen för det är trots allt väldigt råkallt utomhus och snart kommer DataFia hit och vi ska göra ett pass Qigong.


Som jag sagt förut så känner jag mig väldigt stel och har lite ont överallt och vi har bestämt att vi ska börja träna med det här lite grann för att få upp mjukheten i kroppen. Är man två så går det bättre och då kanske det blir av.


Mer spännande kommer knappast att hända i Fisksjön en blåsig dag i April.

Nu ska jag ta mig i kragen och gå upp och städa undan julgrejorna. Jag menar inte att jag har dom framme men dom står i kartonger i sonens rum.


Dagens ord får bli: Stoppa inte ner händerna i påsen utan att se vad som är inuti. Du kan bli biten i tummen av någon som sitter där.  

 
ANNONS
 
zaq

zaq

17 april 2010 20:16

Underbara du!
Nog är det händelserikt så det räcker, lyckans Oskar som får smaska på en sork, och lyckans dig som har ekorr'n i frösäcken, även om h*n höll på att ta en tugga av dig!

http://zaq.blogg.se

 
billan

billan

17 april 2010 23:23

Det har varit samma aprilväder här hos mig med. Pusan smaskar också för fullt på råttor och sork, delar gärna med sig av sin jaktlycka till Frida, bläää........
Visst är det härligt att få sätta sig vid dukat bord ibland.
De måste ha varit en syn för gudar när du körde ner handen i frösäcken:) Må så gott!

http://www.auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti (f.d SkogsHuldran)

18 april 2010 12:27

Hejsan svejsan!
Kikar in för att se hur du har det.
Tycker det låter nog så spännande med Kurre Smack som gömt sig i frösäcken!
Så det blåser hos dig också, ja här blåste det utav bara tusan igår och det har inte mojnat än.
Oskar fixar lördagsgodiset själv ser jag (sega råttor?)...
Vi har renoverat hallen och det drar ju med sig en del, men det är skönt att få anledning att rensa i röran!(vår hall är liksom inte bara hall utan en lång gång som går genom hela huset och därför delvis möblerad) Det kan nog bli en låda eller två till Röda Korset.

Det där med Qi gong tillsammans med en kompis låter som en bra idé! Har själv maskat med löpträningen och behöver skärpa mig, kan ju inte bara skylla på att jag ska hålla mig undan från alla pollen... ;)

Ha det gott!!!

 
av irja

av irja

18 april 2010 15:30

Kära Anita !!!
Tog en liten PAUS från vårstädningen, och då passar jag på och titta in hos dig vännen, Visst hinner man uppleva en hel del under dagen,när man är uppmärkasm och FÅNGAR DAGEN på rätt sätt....Du får vara glad att du inte blev av med fingrarna, lilla Kurre var på söndagsmidda.som du,,,,,, LER, det är aldrig fel att bli bjuden på en bit mat, det är mycket tacksammt...DET tyckde Kurre också, Dom kan dom, de underbara djuren.....Och tala inte om april väder....igår eftermiddag börja det att snöa, som om vi inte har nog av den varan,och sedan övergick det till regn och vårstorm, idag klarna det upp med en gråblå himmel och solen strålar svagt igenom den,det är väl askmolnen från vulkanutbrotted som skymmer solen ,vi kommer nog ha det kallare ivår och något kyligare sommrar ....ÄN vanligt efter detta, utbrotted i ISLAND.... Snålblåsigt,små kyligt inge skönt ute alls,,,,,, DETTA ÄR APRILVÄDER.....LER... ELLER ????? HA det skönt i stugvärmen.....FÅNGA DAGEN....KRAM/ IA.....

http://40-Talisten.blogglatsen .se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se