Direktlänk till inlägg 15 maj 2010

DET DOFTAR ITALIEN I MITT HUS

Av Anita - 15 maj 2010 21:42

Som genom ett under kommer värmen. 27 grader varmt idag och till och med nu när skymningen börjar falla är det 17 grader varmt. Så härligt.


Dörren öppen för sol och ljus.

Flugsnapparna kom men var är svalan Iris?

Första fjärilen som landar på min hand.

   

En dag som gjord för en vitamininjektion.

Nässelsoppa.

  

Här kommer farmor Annas recept.


Plocka 2 liter späda nässlor (ha handskar på)

Förväll och hacka fint.

Koka nässlorna med buljong en liten stund.

Tillsätt rejält med hackad gräslök och ev en liten gräddskvätt.

Lägg i lite kokta potatisar i tärningar och prinskorv.

Serveras med ägghalvor och ett gott bröd.


Eftersom inte alla äter såna nyttigheter och inte ens vågar smaka så fixade jag en italiensk buffe.

Huset doftar av basilika, vitlök, rosmarin. timjan och tomat.

  

Småpizzor. parmaskinka med melon,tortilini, grillspett med kyckling och lite annat smått och gott och till det ett glas vin.


Så satt vi då här DataFia med familj och jag. Italiensk musik förstås och sol och värme ute på altanen. Nästan så man kunde vara i Italien och så var det bara paradiset Fisksjön men det är inte illa det heller.


Lagomt till kaffe och glassen kom gamla svägerskan och stannade en stund.


Sundsvallsborna i sportstugan fick ett kort besök av mig. Där brinner det alltid en en eld på gården och det är rätt mysigt att sitta där och se ut över sjön.


Kvällens promenad gick "väst i gårdarna". På Gubbflon stod tre älgar och längre bort 2 rådjur.På bara ett par dagar har det blivit grönt på marken och det doftar så gott ute.

  

Jag har gjort vår på förstukvisten. Nu sitter jag på min favoritplats och ser solen gå ner bakom gamladugården och hör fåglarnas sång. En morkulla sträcker över huset. Det är också ett vårtecken. Katten Oskar gör mig sällskap och kokkaffet luktar gott.


Myggen har inte kommit ännu och mig fattas absolut ingenting.

Jag känner mig fullständigt lycklig.


Det är sådana här dagar som gör att jag står ut att bo här och glömmer bort vinterns alla våndor.


Titta visst är det väl fint. Sitta här och njuta av allt och ha den här utsikten framför sig.

  

Dagens ord: Våren tid har nya överaskningar att bjuda på varje dag. Njut. 

 
ANNONS
 
billan

billan

15 maj 2010 22:20

Vilken dag vi haft och vad vi har längtat efter lite värme!
Nässelsoppa är gott, men italienskt går inte heller av för hackor. Det känns lite i mig som om jag borde leta mig bort mot Fisksjön framöver, tror jag skulle trivas förträffligt där:)
Må så gott!

http://www.auroraborealis-1.blogspot.com

 
av irja

av irja

16 maj 2010 00:05

Kära Anita !!!
EN sån underbar dag,med go mat och trevlig samvaro med vänner, det är livet,och villken fröjd för ögat,vyn över fisksjön,vad kan en människa just i denna stund mer begära ......DET ÄR LYCKA..HA det bäst vännen....KRAM IA......

http://40-talistenbloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

16 maj 2010 06:55

Åååh vad härligt! Nässelsoppa! Italiensk buffé och så hemma hos Skogsnuvan i Fisksjön eller vid Fisksjön (vad säger man?)

Tänk att man glömmer varje år när vintern har sitt grepp om en, att det kommer soligare dagar, varmare dagar, sommardagar.

Nu börjar de komma ... den ena efter den andra.

Nu är en här.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

16 maj 2010 08:19

Hej Anita i Underbara paradiset Fisksjön!! Ulf tillbringade lördagkvällen ute på Fisksjön...Ljuvligt tyckte han...Jag gjorde nåt annat ljuvligt. Var på Centrum och lyssnade på Traveling Swedes (Joel och Lill-Ingmar) Nostalgi på hög nivå....Fantastiska musiker... och mycket 50-60- tal.... Mmmm...Vi hörs! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

anette

16 maj 2010 09:04

Hej Anita!Sitter här o njuter av morgonkaffet.Ute är det höstväder o igår var det ösregn hela dagen.Vi passar Ninjo så det får bli en del promenader.Har sett lite bra filmer o umgåtts med vänner,trevligt!Ska nu njut av en ledig söndag.Kram Anette

 
Bittan

Bittan

16 maj 2010 11:24

Härligt att solen har kommit till Dej, äntligen, efter allt kallt elände som DU beskrivit tidigare i vinter i bloggen. Njut!

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

16 maj 2010 13:11

Så underbart att du har fått smaka på sommarens fröjder!

Nässelsoppa har jag aldrig kokat, jag håller mig till kajpen i stället, den kan man plocka utan att använda handskar.

Här är grått och mulet idag. Maken har gjort ett fruktlöst försök att sitta ute, men han fick ge sig och kom in igen, det var för kallt.

Ha en fin söndag!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
storabh

storabh

16 maj 2010 15:22

Vad vackert du har det oppa dännä! Nu börjar livet!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

16 maj 2010 18:49

Det låter så mysigt hos dig, tycker jag! Alltid nå´n som tittar in en stund, eller så kvistar du förbi hos någon granne.
Fantastisk utsikt har du med!
Min är väl för all del inte så pjåkig heller, men man blir ju hemmablind...

Ja våren har sannerligen något nytt att bjuda på hela tiden! Idag hittade sonen (som förärar oss besök den här helgen) tusenskönor på gräsmattan bakom en björk. Det har vi inte haft några förut, så det var en verkligt trevlig överraskning!

 
Soldansares

Soldansares

16 maj 2010 20:07

Javisst är det fint! Det riktigt ångar frid om ur min dator när jag ser bilderna av din veranda och Fisksjön

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
zaq

zaq

17 maj 2010 16:44

Tackar för hälsning, ja, våren är en av de häligaste tiderna på året, om inte den härligaste, allt har man framför sig, näsan har inte blivit "immun" mot dofterna och örat gläds över den naturliga musiken!
Nässelsoppa var det länge sen, mmm, riktigt så jag saknar!
kram på dig och njut!

http://zaq.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

20 maj 2010 22:02

Italiensk buffé - det låter jättegott (nässelsoppa har jag faktiskt aldrig testat). Visst är det härligt när doften av god mat sprider sig i huset? På bara några dagar har Stockholm börjat lukta vår och det har varit varma och sköna dagar. Blir mer och mer övertygad om att jag inte är skapt för snö, kyla och mörker.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 20 aug 08:41

  Nu har det gått några dagar och jag har inte ens fått mig till att skriva ens ett litet blogginlägg.   Fredag åkte Kinabror, DansBritt och jag till Ålggårdsberget  och åt lunch och sedan var det den vanliga rutinen med att handla mat och åka...

Av Anita - Torsdag 15 aug 07:24

  Helgen började med att Kinabror och jag åkte på auktion bara för skoj skull. Fint väder och mycket folk var det där och massor av grejor. Jag såg ett par gamla fina rottingstolar som jag väldigt gärna ville ha. Jag har alltid velat ha sådana m...

Av Anita - Lördag 10 aug 08:46

När HunnGun var här tog vi fram mitt gamla fotoalbum och då ramlar drömmarna och minnena över en. Det var tonårstiden då man läste dikter och kärleksromaner av Barbara Cartland. Ni vet, hon med vackra riddare som kom ridande på vita hästar och kysste...

Av Anita - Onsdag 7 aug 17:25

Jag vill bara säga att jag bangar inte för vättar, tomtar och andra väsen som ställer till bus lite då och då. Jag blir inte ens förvånad men nog är vår datavärld mycket mer konstigt och skrämmande minsann.   Nu var det så att när det börjar mul...

Av Anita - Måndag 5 aug 20:35

  Så tyst det är.  Hunden Jack och jag rensar vinbärsbuskar idag. Jag drar upp ogräset och Jack bär bort det .Lommen ropar och sjön är spegelblank.   Jack badar och det är fortfarande 20 grader varmt i vattnet.   Mustachen kom och hä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se