Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

VÅRSKRIKET

Av Anita - 16 maj 2010 22:08

En perfekt dag för VÅRSKRIKET. Varmt och lite regnskurar då och då. Tänk att inte behöva frysa längre. Härligt.


Jag började min dag med att göra två drömfångare. Det är så länge sedan jag höll på med det nu men jag hade en beställning och när jag ändå skulle till så blev det två stycken.

 Det var riktigt roligt när jag väl kom igång. Att sitta på altanen i solen och pyssla gjorde väl sitt till. När jag blir ledig kommer nog lusten att måla,tova och en massa annat att komma tillbaka.

   

Så kom dansBritt och vi gav oss iväg för att söka oss upp på ett nytt berg.

Fördelen med att bo så här är att man kan gå upp och skrika sitt vårskrik och inte bli tagen för förargelseväckande beteende.


Naturligtvis hade vi med oss lite kaffe och var sin tunnbrödmacka. Att sitta högt uppe på ett berg i maj månad och fika och titta på utsikten och det är så varmt att man inte behöver ens jackan på är helt otroligt.

   

Så samlade jag luft och skrek ett vårskrik som ekade över sjön. Kan riktigt tänka mig hur björnar och älgar tittar upp och sprang åt olika håll. Känns faktiskt skönt att riktigt få skrika för en gång skull. DansBritt gjorde också ett häftigt skrik.

Nu vet ni. Det är vår!

  Vi hann en hel del den här söndagen. När vi kom hem åt vi resterna av den italienska buffen och sedan kom vi på att vi skulle bada bastu. Det går snabbt att få varmt i min lilla bastu och det är så skönt at sitta där och mjukna till och blir riktigt genomvarm i hela kroppen.


Så slutade vi dagen med en promenad. Ikväll såg vi inga djur men vi kunde väl inte hålla oss tysta. Oskar som är en väldigt lat katt gillade att åka på Britts axel.

   

Vilken helg dat har varit. Känner mig helt nöjd. Hunnit med en hel del av det jag tänkt och haft massor med kul. Om alla helger vore som den här så vore livet helt underbart men...... vad är det som säger att det inte blir så.


Dagens ord till er: Livet kan bara levas på två sätt. Det ena är som om ingenting var ett mirakel. Det andra är som om allting var det. 

 
ANNONS
 
angelica

angelica

16 maj 2010 23:30

Vilka fina drömfångare. Vår skriket låter både härligt och befriande. Skönt att ni har riktig vår nu här är det mest blåsigt och kallt nu igen. kram på dig

http://aangelicaa.se

 
Ingrid

Ingrid

17 maj 2010 08:13

Vilken härlig helg ni verkar ha haft och vårskrik blev det och allting.

Hoppas den här veckan bjuder på något trevligt också och att ni får behålla den goda värmen.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
av irja

av irja

17 maj 2010 11:23

Kära Anita !!!
Jag håller med dig,de varma och sköna dagarna är helt underbara,gräsmattorna är redan gröna och björkens blad är större än musöron,visst gör det ont är knoppar brister,,,, men det finns en baksida som alltid med de hela,,,Ökad risk för översvämningar,,,den senaste dagars värmebölja har fått fart på snösmältningen från kust till fjäll.....Ras och flera vägar har spolats bort ....Härligt med ett vårvrål, och så fina drömfånkare du skapat vännen..... HA en skön dag....KRAM IA.....

http://40-talistenbloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

17 maj 2010 17:37

Vilka fina drömfångare. Jag tittar på min varje kväll när jag går och lägger mig ... den hänger över sängen ... och hoppas den fångar mina mardrömmar och slänger dem all världens väg.

Just idag skulle jag vilja skrika ett helt annat skrik än ett vårskrik som ju skall vara fyllt av jubel och inte av ilska ...

Men det kommer andra dagar när jag kommer att skrika mitt vårskrik.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Lena

Lena

17 maj 2010 22:06

Underbart att ge hals för ett vårskrik! Det ska jag prova till helgen i stugan. Här hemma skulle det ställa till ett och annat bland grannarna:)

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
billan

billan

17 maj 2010 22:35

Vad händig du är, drömfångarna är jättefina!
Bra att du har gjort vårskriket, då är de ingen återvändo.....våren är här!!!!!

http://www.auroraborealis-1.blogspot.com

 
storabh

storabh

17 maj 2010 22:54

Helhäftig katt! Sån ska jag bli i mitt nästa liv!

http://storabh.wordpress.com

 
Soldansares

Soldansares

18 maj 2010 21:46

Jag vill också skrika vårskrik! Men vart ska man ta vägen när man bor mitt inne i stan? Skriker man här blir man väl inburad. Här är det förresten rena sommarvärmen just nu så det kanske är försent för skrik.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

20 maj 2010 21:54

Jag skulle också skrika ett vårskrik av ren glädje om jag inte bodde i stan.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se