Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

VÅRSKRIKET

Av Anita - 16 maj 2010 22:08

En perfekt dag för VÅRSKRIKET. Varmt och lite regnskurar då och då. Tänk att inte behöva frysa längre. Härligt.


Jag började min dag med att göra två drömfångare. Det är så länge sedan jag höll på med det nu men jag hade en beställning och när jag ändå skulle till så blev det två stycken.

 Det var riktigt roligt när jag väl kom igång. Att sitta på altanen i solen och pyssla gjorde väl sitt till. När jag blir ledig kommer nog lusten att måla,tova och en massa annat att komma tillbaka.

   

Så kom dansBritt och vi gav oss iväg för att söka oss upp på ett nytt berg.

Fördelen med att bo så här är att man kan gå upp och skrika sitt vårskrik och inte bli tagen för förargelseväckande beteende.


Naturligtvis hade vi med oss lite kaffe och var sin tunnbrödmacka. Att sitta högt uppe på ett berg i maj månad och fika och titta på utsikten och det är så varmt att man inte behöver ens jackan på är helt otroligt.

   

Så samlade jag luft och skrek ett vårskrik som ekade över sjön. Kan riktigt tänka mig hur björnar och älgar tittar upp och sprang åt olika håll. Känns faktiskt skönt att riktigt få skrika för en gång skull. DansBritt gjorde också ett häftigt skrik.

Nu vet ni. Det är vår!

  



Vi hann en hel del den här söndagen. När vi kom hem åt vi resterna av den italienska buffen och sedan kom vi på att vi skulle bada bastu. Det går snabbt att få varmt i min lilla bastu och det är så skönt at sitta där och mjukna till och blir riktigt genomvarm i hela kroppen.


Så slutade vi dagen med en promenad. Ikväll såg vi inga djur men vi kunde väl inte hålla oss tysta. Oskar som är en väldigt lat katt gillade att åka på Britts axel.

   

Vilken helg dat har varit. Känner mig helt nöjd. Hunnit med en hel del av det jag tänkt och haft massor med kul. Om alla helger vore som den här så vore livet helt underbart men...... vad är det som säger att det inte blir så.


Dagens ord till er: Livet kan bara levas på två sätt. Det ena är som om ingenting var ett mirakel. Det andra är som om allting var det. 

 
 
angelica

angelica

16 maj 2010 23:30

Vilka fina drömfångare. Vår skriket låter både härligt och befriande. Skönt att ni har riktig vår nu här är det mest blåsigt och kallt nu igen. kram på dig

http://aangelicaa.se

 
Ingrid

Ingrid

17 maj 2010 08:13

Vilken härlig helg ni verkar ha haft och vårskrik blev det och allting.

Hoppas den här veckan bjuder på något trevligt också och att ni får behålla den goda värmen.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
av irja

av irja

17 maj 2010 11:23

Kära Anita !!!
Jag håller med dig,de varma och sköna dagarna är helt underbara,gräsmattorna är redan gröna och björkens blad är större än musöron,visst gör det ont är knoppar brister,,,, men det finns en baksida som alltid med de hela,,,Ökad risk för översvämningar,,,den senaste dagars värmebölja har fått fart på snösmältningen från kust till fjäll.....Ras och flera vägar har spolats bort ....Härligt med ett vårvrål, och så fina drömfånkare du skapat vännen..... HA en skön dag....KRAM IA.....

http://40-talistenbloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

17 maj 2010 17:37

Vilka fina drömfångare. Jag tittar på min varje kväll när jag går och lägger mig ... den hänger över sängen ... och hoppas den fångar mina mardrömmar och slänger dem all världens väg.

Just idag skulle jag vilja skrika ett helt annat skrik än ett vårskrik som ju skall vara fyllt av jubel och inte av ilska ...

Men det kommer andra dagar när jag kommer att skrika mitt vårskrik.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Lena

Lena

17 maj 2010 22:06

Underbart att ge hals för ett vårskrik! Det ska jag prova till helgen i stugan. Här hemma skulle det ställa till ett och annat bland grannarna:)

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
billan

billan

17 maj 2010 22:35

Vad händig du är, drömfångarna är jättefina!
Bra att du har gjort vårskriket, då är de ingen återvändo.....våren är här!!!!!

http://www.auroraborealis-1.blogspot.com

 
storabh

storabh

17 maj 2010 22:54

Helhäftig katt! Sån ska jag bli i mitt nästa liv!

http://storabh.wordpress.com

 
Soldansares

Soldansares

18 maj 2010 21:46

Jag vill också skrika vårskrik! Men vart ska man ta vägen när man bor mitt inne i stan? Skriker man här blir man väl inburad. Här är det förresten rena sommarvärmen just nu så det kanske är försent för skrik.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

20 maj 2010 21:54

Jag skulle också skrika ett vårskrik av ren glädje om jag inte bodde i stan.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards