Direktlänk till inlägg 19 maj 2010

VARFÖR ÄR DET PÅ DETTE VISET

Av Anita - 19 maj 2010 19:27

Som ingen har undgått att höra så är jag rent sjukt trött på mornarna. 4 väckarklockor dånar och ringer och jag vill INTE kliva upp.


Imorse då jag vaknade till efter första ringningen undrade jag varför min hemska knöliga säng är mjuk som sammet den här tiden, inte för varm inte för kall, bara rent underbar. Ingenstans har jag ont. kroppen är hur behaglig som helst.Varför blir jag väckt ur de mest underbara drömmar precis den här tiden på mornarna? Katten Oskar är aldrig så mjuk och god och spinner så sömngivande som just när jag ska tvinga mig upp.

45 år på det här viset dag ut och dag in. Kan ni förstå att jag ser fram emot min ledighet och frihet.?


  

Annars sprutar grönskan upp även om det blivit lite svalare nu. Igår var en sån där dag som kommer alltför sällan. då liksom saker och ting trillar på plats enkelt och lätt.

1 Jag fick tag i vedkillen och beställde ved så jag ska slippa frysa i vinter.

2 Fick äntligen tag i 2 av dom jag sökt i flera veckor. Den ene kom och gick på vägen där han inte ens bor!

3 For och köpte plantor till gravarna och planerade så nu är det också fixat.

4 Vägbasen kom med fyrhjulingen och lagade hålen i vägen så nu är det gjort också och jag slipper få skäll för att det inte är gjort.


   


Vi har en ny hund på jobbet. Han heter Jansson och är både vacker och snäll men fiser väldigt illa. Jag gillar hundar och igår när jag var till broder O kom hans 3 hundar och var väldigt intresserade av min nya hundlukt. Tänk att ha sån näsa som en hund. Tur är väl det föresten.


Hängde ut tvätt för första gången iår och den blev torr över dagen. Även utan en hunds luktsinne kan man sniffa på den rena tvätten som torkat ute och konstatera att det luktar väldigt gott.


Fixade lite med mina jordbänningar

Kinesbyn                          Surgubbebyn                    Fisksjöbyn

        

och till slut Vallbyn

  

Ja ja jag vet att jag är lite knäpp men dagens ord får bli:


Den som behåller barnasinnet har aldrig någonsin tråkigt  och så en fundering till

Morgonen kommer alltid när jag är trött 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

19 maj 2010 22:07

Jag har som tur är inga svårigheter att vakna. Klockan står på ringning på 7.15, men jag är alltid upp innan den ringer. Däremot är jag ganska slö på kvällarna, visst sitter jag upp och ugglar, men jag vill inte jobba med någonting på kvällstid.

Det var en väldigt vacker hund!!

Ha en fin fortsättning på veckan.
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

20 maj 2010 06:57

Visst har jag förstått att du ser fram emot din ledighet ... vem har kunnat undgå att förstå det? Härligt härligt kommer det att bli för dig att få vakna precis när du vill utan dina väckarklockor. Du skall se att du kommer att vara "uppe med tuppen" när det inte behövs. :-)

Ha det ...

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

20 maj 2010 12:23

Du går upp ungefär när jag lägger mej :)

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
mormor Hannele

mormor Hannele

20 maj 2010 12:24

4 väckarklockor, trodde du går upp då...

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
av irja

av irja

20 maj 2010 21:39

Kära Anita !!!
Jag har svårt att komma i säng på kvällarna,eftersom jag arbetat natt i så många , många år,så jag är en rikdig nattuggla och ännu svårare nu när det är ljust hela långa natten ,,,det säger ju sitt,att jag är morgontrött,och den här sönder värkda kroppen gör som den själv vill....LER.... Jag förstår att du längtar efter ledigheten , nej man ska inte jobba längre än man behöver,,,rygg skadan satt stopp för mitt arbete......HA en skön solvarm dag vännen,,, KRAM IA.....

http://40-talistenbloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

20 maj 2010 21:47

Två dagar i veckan får jag steppa upp kl 05.00 Det är inte så kul, men det går...

Desto kuligare är dina jordbänningar! Nytt ord förresten, hade jag inte hört förut.

Jag förstår så väl att du längtar efter din ledighet. Har du lagt märke till fenomenet att det går trögare för var dag den närmar sig, istället för lättare som man skulle kunna tro?
Det är så inför varje semester, tycker jag. Det liksom känns som man inte orkar en dag till!

 
Staffan H

Staffan H

20 maj 2010 21:57

Jodå, jag har inga problem med att förstå att du längtar till din snart stundande frihet. Jordbänningarna är fina!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Soldansares

Soldansares

23 maj 2010 16:40

Vilka roliga Jordbänningar!! Du har så många kul idéer.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 25 maj 09:14

  Det är mycket nu! Det är varmt nu! Riktigt härligt varmt. Allt växer så det knakar. Dill persilja och potatisen har kommit upp lite grann redan. Helt otroligt vad sol och värme kan göra både för växter och människor. Mitt sura jag har krupit bor...

Av Anita - Tisdag 22 maj 07:00

Jag har mest legat i blomrabatterna sista dagarna och solen har gassat.   Trasiga dammen blev fylld med jord och jag planterade ormbunkar där.   Riktiga dammen blev rengjord och fylld med rent vatten. Fontänen sprutade högt nu när solen ske...

Av Anita - Lördag 19 maj 07:37

Pappersbeda och jag tänkte nog att vi valt fel dag att baka tunnbröd i hettan men det visade sig att de heta dagarna var över.   Redan på onsdagskvällen när jag åkte till odlingskursen kom kallblåsten dragande och värmen var över. Pappersbeda ...

Av Anita - Onsdag 16 maj 09:35

Det känns bara fånigt att ropa vårskriket när det liksom blev högsommarvärme på en enda gång. 15 grader redan 7 på morgonen och 35 mitt på dagen. Så iår blir det inget vårskrik pch trolien ingen nässelsoppa heller. Nässlorna är så stora redan och jag...

Av Anita - Måndag 14 maj 09:23

Lommen ropar sin sorgsna och vemodiga sång och sjön ligger blank.   Ibland händer det oväntade. Fredag morgon ringde en sköterska från långvården och sa att  Fd Grannen var väldigt sjuk och jag for dit. Precis när jag kom innanför dörrarna mötte ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se