Direktlänk till inlägg 30 maj 2010

FIRA FIRA FIRA

Av Anita - 30 maj 2010 17:51

  


Sedan i torsdags kväll har det bara firats på alla möjliga och oväntade sätt.

Torsdag fyllde broder O:s fjälla år. Dom firade det med att köpa några små fina höns så nu har jag skrinlagt mina planter på höns. Kan ju få tag i fina hemägg i alla fall.

  

Fredag morgon när jag kom till jobbet möttes jag av ballonger och blomma. Jag har jobbat här i 20 år och ingenting sånt har hänt förut. Kan det möjligen bero på att vi fått en tjej på jobbet? Roligt var det i alla fall.


Alla mina bröder ringde och grattade och facebook var full av grattis.

Jag fick kort och till och med 4 telefonsamtal där man sjöng för mig.


På kvällen kom Snälle Sven och hämtade mig och vi mötte upp med PappersBeda med familj och jag blev bjuden på middag i Övsjö på

  

Det var inte en vanlig middag. Det var en UPPLEVELSE. Enbart närproducerat och allt från området runt byn. Det vill till en hel blogg för att berätta om det så vi får ta det en annan dag. En upplevelse utöver det vanliga var det i alla fall.


En vanlig 62-årsdag men ändå inte. Det här är ju ett väldigt särskilt år för mig. Året då jag äntligen blir fri. Det är väl värt att fira!


  

Igår började dagen med att jag hittade 2 fyrklövrar ute på åkern. Det bådar gott inför framtiden. Det var vackert ute även om åskan närmade sig över sjön. Det var ett speciellt ljus.


Sofiepropp firade sin födelsedag idag med tårta och mysig stund på inglasade altanen. Hon fyller egentigen år den 21-a men firade igår.

Jag fick med mig plantor och en rosbukett hem och av Sofie fick jag en italiensk kokbok. Dom vet minsann vad jag gillar.


När jag kom hem började jag stöka i växthuset. Då fick jag min finaste precent. Ett glatt kvitter hördes och SVALAN IRIS kom och landade på min axel. Precis när jag hade gett upp hoppen. Hon var sliten och mager och tufsig men hon var i alla fall på plats. Hon hade med sig endast en svala till. Annars brukar dom var 6 stycken så jag förstår att resan i år har varit svår. Vad jag blev glad.


   

Senare framåt kvällen när jag stod och gjorde tårta och smörgåstårta kom en farbror från byn och gav mig 8 stycken jättestora abborrar i precent.

Det var till att ställa sig och flå och filea dom.

Kvällen tillbringade jag tillsammans med DataFia m familj framför tvn hemma.


   


Idag har broder O med fjälla och Sofipropp varit här och ätit smörgåstårta och vanlig tårta och lite längre fram på dagen kom grannen in.


Sedan kom DansBritt och då blir det alltid äventyr. Vi skulle bara gå en liten runda för att titta på forsen i ån. Så gick vi över ån, till kanalviken och följde kanalen en bit. Eftersom det regnat och karlhyggena nu för tiden liknar apskit med sina vattenfylllda hålor så blev promenaden vi trodde skulle bli en halvtimme till över två timmar och vi var hur hungriga och törstiga som helst.

   

Ibland kan mossan se otroligt inbjudande ut för en totalt utsliten kvinna. Mjuk och len som en smekning.


Vilken helg. Jag säger bara det. Än är inte tårtorna slut och än är inte dagen slut så säkert dyker det upp flera människor.


Jag är en rik kvinna. Fattig på pengar som en kyrkråtta men rik på vänner och kärleksfulla varelser och djur.

 Satt nyss ut en tårtbit till mitt skatpar. Dom ska väl ha lite dom också. En del gillar inte skator men jag tycker att dom är vackra och kloka. (precis som du vännen skatan).


Nu ska jag ge er dagens ord: Om benen känns trötta så vila på mossan.

  

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

30 maj 2010 21:23

Så mycket du hade att berätta idag, men det roligaste är ju nästan att svalan Iris dykt upp till slut, för jag vet ju hur du väntat på henne. Och vilka små lustiga höns med en lite tofs på huvudet!

Hoppas veckan blir fin!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Titti

30 maj 2010 21:29

Fira den som firas bör! :)

Vilken fantastiskt rolig helg du haft, ända se´n i torsdags!

Det var underhållande läsning och jag blev också glad av allt fint du upplevt.

Härligt att svalan kommit åter! Våra är också tillbaka, men de har varit här snart 4 veckor nu.
deras speciella skrik när de jagar insekter i sommarkvällen är så stämningsfullt, på nå´t vis. När svalorna har kommit, då är det sommar! :)

 
Ann

Ann

30 maj 2010 21:30

Hej på Dej min kompis!!! Vilken helg för Dej ..och Svalan Iris är nog det bästa... Här är det lugnt just nu, vi kör ett "lugnt rejs"...å det känns så bra! Familjen tätt omkring å igår blev det kams så det stod "ut ur örona!....Idag en fin dag i kyrkan! Var även tilll Anny-Marias grav å titt...så fint!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

31 maj 2010 06:06

Grattis här på bloggen i efterskott ...

och GRATTIS till att svalan Iris äntligen har kommit. Tänk om man kunde få veta vad hon har varit med om på vägen "hem".

Du är ju en så fantastisk människa (som inte "växer på trän" direkt) så det är klart att du firas i dagarna tre när du fyller år. Eller var det fyra? Och nu närmar det sig med stormsteg också. Din lediga tid att jobba i ... och med ... vad du vill. Att njuta av när du vill det ...
Du har ju den förmågan ... att njuta av stort och smått ... så jag håller med. Du är rik! Det är inte alla förunnat även om det är "gratis" det vi har runtomkring oss.

Kram på dig du fina Skogsnuvan!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

31 maj 2010 08:55

Fina härliga du!

http://zaq.blogg.se

 
 av Irja.

" title="http://bloggplatsen.se]" target="_blank">bloggplatsen.se] av Irja.

1 juni 2010 02:06

Kära Anita !!!
GRATTIS: vännen så här i efterskott, vill självklart hylla dig på din stora dag......

Fira och njut av din födelsedag , Som me nå´t fantastiskt nyttigt och bra...
För det är så sant som här det står skrivet att ju fler du firar desto längre blir livet.....

Här kommer en hälsning från mig, kära du ,
Som hoppas du firar att livet är nu,
Och ta vara på dagen , när du nu fyller ÅR...
För idag,är idag,är i morgon,i går....
FÅNGA DAGEN..... KRAM IA....

http://40- talisten bloggplatsen.se

 
RoSt

RoSt

1 juni 2010 16:13

En kul blogg. Mycket värme och glädje! Uppskattar ditt naturtycke!

Allt gott!

http://rost-tankegods.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se