Alla inlägg under maj 2010

Av Anita - 7 maj 2010 21:02

  

PappersBeda och jag åkte till Ånge på någon sorts skogskväll. Där hörde jag med fasa om baggar som kan äta upp all granskog om man har otur. Hade jag ingen aning om.


Vi fick mat och sedan var äventyraren Skinnarmo där och berättade om sina vansinnesfärder till Grönland. Hur han åkte skidor mil på mil i 30 gradig kyla och låg ute i månader bland isberg och isbjörnar.


Som ni förstår så är det helt obegripligt för mig hur man frivilligt kan utsätta sig för något sådant frivilligt. Herre je. Visst var det en häftig kille men han må väl vara lite småtokig i alla fall


Det var när vi åkte hem som det blev en verklig djurkväll. Ibland när det blir vår kan det bli så här. Vi såg massor av tjäder och orrhönor som sprang på vägkanterna, några harar en del med vinterpälsen kvar och en del bruna.

Dessutom såg vi 3 älgar också.


På tal om älgar. Krattade löv ur rabatterna ikväll och fick se att älgarna har skitit i mina rabatter och noppat av mina vinbärsbuskar. Så snäll: Gödning till rabatterna och tuktande av buskar.

Bävern som gnager pinnar till mina drömfångare  och katten Oskar som värmer mig när jag fryser. Det är inte helt fel att bo i skogen ibland.


   

Härligt är det att sjön har gått upp. Stod över bastubadet ikväll men det får bli imorgon kväll istället.


Jag var ju tvungen att gå och titta på mina granar och fast det är så kallt så hade både blåsippor och tibast slagit ut.

   

Jag såg inga granar som såg dåliga ut. Dom såg glada och gröna ut så jag hoppas att inte baggarna låg och lurade i någon mosskant.


Imorgon ska Datafia och jag ut på äventyr. Det är någonting mest jämt nu. Grannen tjatar på att vi ska räfsa hans gräsmatta och sätta hans potatis men det får vänta. Potatisen kan man ju inte sätta förrän i juni så det är väl ingen brådska.


Det är väl snart dags för VÅRSKRIKET nu men än känner jag inte den där verkliga lusten att skrika av fröjd och det är lite för mycket snö för att gå upp på något berg. Försöker att välja ett nytt varje år för att få lite omväxling i skrikandet.


Dagens ord: Tiden läker alla sår och ersätter dom med nya.

  

ANNONS
Av Anita - 5 maj 2010 18:23

  


Varför är så många stockholmare som igelkottar med alla taggar utspärrade.

Idag ringde det en man till jobbet och råskällde inte en gång utan 2 ggr och lyssnade inte ett ögonblick på vad jag sa.


I det läget försöker jag vara lugn och intala mig att egentligen är dom olyckliga för något annat och viktigare. Under de 20 år jag jobbat så är det för det mesta stockholmare som varit otrevliga och helt omöjliga att resonera med.


Är det en alltför hård värld att leva i med för mycket folk och att man måste vara försvarsberedd varje ögonblick. Inte vet jag men om det nu är så varför försöker myndigheterna till varje pris få alla att flytta till storstaden.


Känns bättre att få skäll nu när jag vet att snart behöver jag aldrig mer ta skäll för något jag inte kan rå för. Snart är jag fri. Kedjan om foten glappar mer och

mer. Hurra.


Vissa dagar som idag går livet i motvind. Det är kallgrader och snöbyarna duggar tätt. Jag har värk i mina ben av någon outgrundlig anledning och en sån dag ska man inte utmana utan bara låta den glida av sig.


Jag lånade en Selma Lagerlöfbok idag. Jag har läst hennes böcker i skolan och tyckte att dom var mörka, dystra och tråkiga.

När min brorsdotter som är i 20-årsåldern läser dom och tycker dom är jättebra blir jag lite förvånad och tänker att det kanske är annorlunda att läsa dom när man var 15 än nu när man är 62 så jag får väl försöka läsa en igen och se om jag ångrat mig.


Kom hem. Gick ner till sjön för att se om isen hade mosat bryggan men det var ok. Isen ligger inne i badstranden och det är inte så mycket is kvar. Då kan man andras ut.


   

Bestämmer mig för att inte vara ute och frysa och göra nytta utan tappar upp ett varmt bad, värmer lite ärtsoppa och brer två leverpastejmackor med gurka.

Kryper ner i badet och tar min nya "hemmets journal" och läser den. Kan riktigt höra hur en del fnyster "kärringtidning" men det skiter jag i. Jag läser precis vad jag vill.  När jag ligger här ringer DansAnn och vi pratar om sommarens höjdpunkt Dansdagarna i Härnösand.


Dessutom bestämmer vi att åka till Hanssons loge på premiär. Genast känns dagen lite bättre.


Går ner i växthuset och tittar till blommorna jag hade med från Sundsvall.

Har inte vågat sätta ut dom ännu för inatt var det många minusgrader.

  

Söta är dom i alla fall. För första gången hör jag lommen ropa ute på sjön.


Vad mer. Igår kväll hade jag trevligt sällskap av min fd svägerska och imorgon ska jag ut på äventyr på kvällen.

 2 inbjudningar har jag fått idag. En till en middag en kväll i slutet på månaden och en om en resa till Åre i början av juni.


Så framtiden ser ljus ut med mycket kul så man får väl ta att just idag inte är den mest glimrande dagen. Det har funnits sämre dagar. Vintern är trots allt slut och jag behöver inte frysa fullt så mycket.


Ska försöka hitta på ett litet positivt dagens ord: De tråkiga dagarna kanske finns för att dom fina dagarna ska glimma ännu mer.

ANNONS
Av Anita - 3 maj 2010 17:28

  


Om man nu ska pussa en padda och få en prins så får man väl ta det säkra före det osäkrad och skaffa en padda med kungakrona.


I vårens tid när det peppar,peppar ligger kärlek i luften får man göra vad man kan. Lovar att berätta när jag pussar till så ni får se förvandlingen.


På tal om kärlek vet jag inte om jag berättat att den ensamma svanen vid åmynningen har skaffat en fru. Nu fläktar han med vingarna och gör sig till ännu mer.


Helgen har varit allt annat än vårlik. Blåsigt, kallt och snöbyar då och då.

Trots det for jag till Faster G på Alnön.


Min gulliga kusin, faster och jag har gått runt på handelsträdgårdar som vi alltid brukar göra den här tiden. Det kändes inte så inspirerande som vanlig tack vare vädret. Inte ens penseer klarar någon utevistelse i det här vädret.


Vi åt på IKEA och sedan hjälpte vi faster G att komma in på facebook. Hon är så otroligt duktig.


När man har så roligt går tiden alldeles för fort och vi blev väldigt förvånade när klockan var över 7 på kvällen. Det var nog hög tid för mig att åka hemåt. Det är ju ändå 12-13 mil.


Det var ganska vilsamt att köra hemåt efter den vackra indalsälven. Jag spelade Lalla Hansson och jag är så glad att min bil går så bra och att vinterföret är borta för den här våren (hoppas jag).


Oro har man alltid

1. Ska min nya brygga klara sig för isen. Det stormar rent förfärligt och det är västlig vind. Illavarslande. Kommer hela isflaket farande är det bara mos kvar. Jag har ju varit med om det förut.

2. Var är min plånbok med mitt körkort i. Den finns inte i handväskan.


Så kommer en ny vecka med nya händelser. Började inte så bra med att männen i fikarummet yvdes över vargar och björnar som dom tycker ska utrotas och dessutom så var det väl inte bra med samerna heller. Ibland orkar jag inte ens vara kvar utan får gå därifrån. Människan är det värsta rovdjuret. Det kan man inte komma ifrån men det är inte lönt att ta en strid om mina åsikter.


Jag säger som Stenmark: Det är inte lönt att förklara för dom som inte begrip.


Till nåt annat. Varför görs det så dåliga stövlar. Dom går sönder på en gång. Igår köpte jag ett nytt par. Undrar hur länge dom håller?

Snygga var dom i alla fall.


   

Nu ska jag gå ut och räfsa lite gräs och kolla in min damm.


Dagens ord får då bli: Bättre 10 paddor i dammen än en padda i sängen.

    

Av Anita - 1 maj 2010 17:01

Känns som om jag varit väldigt positiv och glad länge nu. Dags att reta upp sig lite igen.

Det känns som om allt ska göras om nu för tiden. Ingen och ingenting duger som det är.


Många program på tv där man gör om folk. Ändrar kläder, hårfärger och frisyrer och makeup. Ibland kan jag inte ens tycka att allt blir bättre utan sämre men jag har kanske konstig smak.


Så idag när jag gjort en "makeover" i mitt hus. (klart att man ska använda engelska ord också) Duger väl inte med att "göra om", fixa till, städa upp. Nej fint på engelska ska det vara.


Jo, jag satt ner rumpan en stund för jag var trött och hamnade framför ett tvprogam med 2 omansamma gubbar, Simon och Tomas. Dom hade ett program som heter Sveriges fulaste hem.


Jag höll på att smälla av. Vilka oförskämda arroganta jävla gubbtokar. Överlägsna och otrevliga.


Herre je om dom kom in i mitt hus med nöffander grisar. skrattande häxor. Jag har till och med kylskåpsmagneter. Fy så hemskt. Man kan ju nästan döööö. Inte tror jag att dom skulle gilla att jag har änglar i taket på badrummet heller.

Med vilket förakt dom skulle se på mig och mitt hem.


Dom pratade om att "bryta mot alla designeregler. Va faan är det? Tur att man inte vet. Stackars folk som ska komma hem och se hur dom har förstört deras hem.


Dom till och med gnällde på deras lakan. Dom var ostrukna. Tror knappast att dom där styker sina lakan. Med den astronomiska lön dom lär ha så låter dom väl någon annan göra det.


Önskar att dom fick ligga min skrövliga säng med fjädrar som sticker upp i ändan bara som rent straff för att dom är så överlägsna.


Nu mina vänner ska ni få se en som verkligen gör en lyckad makeover.

Det är mamma jord själv det.


Det här är i början av maj.


    

Det här strax före midssommar inte ens 2 månader senare.

  

Min änglatrumpet som stått med bara nakna pinnar hela våren är redan så här.

  

Om ett par månader är den så här.
Slå det ni alla makeover-hejsantjosankonsulter.

 Simon och Tomas ta er i häcken.


Dagens ord:

Smaken är som baken delad.   

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se