Direktlänk till inlägg 12 juni 2010

I HELSINGBORG

Av Anita - 12 juni 2010 09:32

  

Så blev det en fin solig dag och jag hann klippa gräsmattan innan det var dags att åka till Bräcke och sätta sig på tåget.


Det var Pappersbeda med dotter och jag som skulle ge oss iväg på lillsemester.

Att åka tåg gillar jag inte. Ligger jag längst ner så tänker jag att sängarna ovanför ska ramla ner och jag ska bli fastklämd som en sardin i tomatsås om något händer.

Trångt är det. Jag vill ha utrymme. Inte sov jag någonting på hela natten förrän vi stannade i Stockholm och oväsendet och skakningarna upphörde. Naturligtvis så är både vagnar och spår av det mest dåliga sorten eftersom vi kommer norrifrån.


Resten av resan gick som en dans och sonen mötte oss på centralen i Helsongborg. Tyvärr till en regnig och lite kulen stad.


Tänk att skillnaden ska vara så stor. Tänk bara att få stå i en dusch där det är jämn värme, där inte varmvattnet tar slut och att man kan duscha så länge man vill.


Vi handlade lunchmat på ett litet ICA i närheten av sonens lägenhet. Liten men med vilket utbud. Charkdisk hade dom också med idel läckerheter och en grönsaksdisk som inte var av denna världen.


Här har till och med syrenerna blommat ut och vi vandrade ner mot stan och överallt blommade de fagraste blommor. Det var rododendron i alla färger och guldregn och jag vet inte vad. Titta på bilden. Man blir mållös.

 En bedövade doft i fukten och här sjunger fåglarna fast det regnar. När det regnar hemma tystnar fåglarna. Varför är det på dette viset?


Det finns mycket att fundera över när man ser skillnaderna.

Vi åt middag på en trevlig liten restaurant nere på stan och släpade oss hem i regnet och ganska snart lockade sängen.


Sängen föresten. Vilken säng han har sonen. Jag sov som en stock. Inte en endaste liten fjäder som stack mig i ändan. Sonen tycker att jag får väl för sjutton köpa en ny madrass och nu när jag kände skillnade känns det som ett alternativ. Nu behöver jag snart inte upp på morgonen för ligger man obekvämt är det ju lättare att komma upp på morgogen. Där ser ni att jag är en positiv människa i alla lägen hi hi hi.


Näväl. Ytterligare en skillnad mellan hemma och här. Det finns BAGERIER.

PappersBeda och jag klev upp och vandrade oss iväg till ett bageri och köpte färska ostfrallor till frukost. Vilket lyx. Det låg några bullar i en korg som var från gårdagen till halva priset! Hemma får man veckogammalt bröd och får vara nöjd om det inte är mögligt och något halvpris är det aldrig ens tal om.  


Ja så nu har jag bara öst beröm över denna staden men som sagt. Det har bara gått en endaste dag men den har varit bara positiv. Hoppas att det inte regnar ikväll när vi ska till Sofiero och lyssna till Mark Knopfler.


Dagens ord: Omväxling förnöjer.  

 
 
Skatan

Skatan

12 juni 2010 12:14

Så sant som det var sagt ... omväxling förnöjer ... och man ser på det hemmavanliga med andra ögon. Idag har du mest sett fördelarna ... sängen utan uppstickande fjädrar, bagerierna ... om några dagar ser du nackdelarna ... att det aldrig är riktigt tyst så du kan höra fåglarna ordentligt, skogens sus i trädtopparna ... mossiga stigar osv osv.

Ha det riktigt skönt och kul och hälsa! Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

12 juni 2010 12:34

Så härligt att få byta miljö och vilken miljö sen. Bilden är helt fantastisk!

Nu ska jag hålla tummarna för att ni får en riktigt fin kväll på Sofiero!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
billan

billan

12 juni 2010 19:29

Instämmer med skatan.....
Älskar bilden, vilken blomning!
Hoppas det är bättre väder där nere, här är det regn och blåst:((
Ha en fin kväll på vackra Sofiero!

http://www.auroraborealis-1.blogspot.com

 
Margit

Margit

12 juni 2010 20:25

TACK för din hälsning!!
ja nu är vi hemma igen efter en myclet fin o bra vecka på Kreta!
Läst i din blogg en vecka bakåt..och läst vad du gjort och hunnit med!!
Trevlig att vara i helsinbborg..och ligga i en mycket skön säng---
Kram!!! Lagt in Kretabilder i bloggen...

http://margitholm.blogg.se

 
Henry

Henry

13 juni 2010 17:33

Hej!

Hittade hit från Ingrids blogg. Som gammal helsingborgare blev jag glad av att läsa dina fina ord om Helsingborg och inte minst Sofiero. Synd bara att det regnade och blåste under konserten.
Jag är pensionär sedan många år sedan, men jobbar dagligen med min sambo`s och vår blogg.
Titta gärna in hos oss!

Henry

http://hlu.se/blogg

 
Soldansaren

Soldansaren

13 juni 2010 18:19

Ja visst är det härligt att resa och se sig om. De märkliga är, åtminstone för mig, att eventuella bakslag när man är på resa blir till roliga historier man kan tänka sig tillbaka till efteråt medan bakslag hemma bara blir just bakslag. Ha en fortsatt skön resa!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
zaq

zaq

13 juni 2010 18:36

Ååh, Mark Knopfler!!! Vad kul!
Jag har varit "hemåt" och fiskat, småabbarn på spinnare, men så skönt, med tystnaden! Bara naturljud, inte ens en båtmotor hördes, mmmm!!!

http://zaq.blogg.se

 
The Secret Garden

The Secret Garden

13 juni 2010 18:45

Ja det är sant som det är sagt: omväxling förnöjer.

Men jag, om jag har tur, kommer bara så långt som till Sundsvall...för jag har ingen som vill passa mina djur!
För fyra år sedan övernattade vi på Alnön med en labradorvalp, det var de hörselskadades förening som hade några stugor för övernattning...det var de enda som tog emot små hundvalpar...så den gången kunde vi sova borta en natt i alla fall.
Inte ens när jag och min man gifte oss kunde vi åka bort över en natt...vi fick stanna hemma för ingen ville passa våra djur.
Så kan det vara att vara människa med djur.

Ha det gott!

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Lena

Lena

13 juni 2010 19:17

Härligt att fara bort, då är det så roligt att komma hem sedan. Njut av försommaren där och sedan hemma. Det blir dubbelt upp!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards