Direktlänk till inlägg 20 juni 2010

UNDRAR NÄR TVÄTTEN SKA TORKA?

Av Anita - 20 juni 2010 19:20

  

Hängde upp den i onsdag och den är inte torr ännu.

Dagen började med en titt ut och det var inget uppmuntrande. 3 grader varmt, regn och en kall nordvästan.


Nåja inget ont som inte har något gott med sig. Det blev en innedag och jag tog tag i städningen och det var verkligen på tiden. Golven var så skitiga så jag fick byta vatten mellan varje rum.


Skatan skrev idag att hon hade bloggtorka och inte kunde hitta på något att skriva om. Jag är snarare tvärt om. Jag måste hejda mig.


Hade en tanke att ni skulle få följa med mig på en skogspromenad idag och titta om guckuskorna slagit ut men men Vi spar det till en annan dag.


Har jag berättat om lilla älgen? Han som blev bortjagad av sin mamma och skiter i mina rabatter.

 Han har visst jagat efter en bil en dag och i förrgår snurrade han runt mig hela dagen när jag jobbade i trädgården.

Närmare och närmare och gnällde och pep. Kände att jag inte ville vända ryggen till honom för han känns lite desperat.

 Jag vill inte bli mamma till en älg!!!!! Det räcker med att katten Oskar inte släpper mig med blicken nu när jag kommit hem.


Igår kom AMV med man och skulle städa sin stuga. Dom har som tur är en liten husvagn stående bredvid så dom kan ligga varmt på natten. 


AMV och jag badade bastu och naturligtvis följde katten Oskar med. Det var skönt att sitta i värmen men vi hoppade över badet i sjön för som sagt snålblåsten från nordväst bet i skinnet. Vi gick hem och tittade på bröllopet istället.


I morse kom dom in och AMV:s man lånade toaletten. Min toalett skulle ha fixats för flera år sedan. Det är bara det att dom som så stort lovat det inte gjord det. Karlar ja ni vet!


 Nu började vattnet spurta rakt ut på golvet och då hittade han en skruv på baksidan där man kunde stänga av och då började det verkliga problemet.

Det läckte där också. AMV; s man sa att han aldrig mer skulle låna min toa hi hi.


Nu har jag en hink där ett rör läcker (som skulle fixas i januari men inte blivit gjort) och så en toalett som lever sitt eget liv.


Inte nog med att jag har en häxa som kraxar och skriker precis när hon vill utan helvetes toalett finns i mitt hus också.


Bror O kom och funderade om jag inte kunde köpa en ny toastol på blocket. Hittade en i Övik. Glöm att jag kör 20 mil enkel resa för att få tag i en billig toa.

Nej imorgon vänder jag blicken åt andra håll än Kälarne och försöker få tag i en rörmokare i Hammarstrand istället.


Känns inte bra att mina danspengar går till en toa men vad gör man inte. Nu när det dyker upp människor snart lär det väl sluta med att det blir översvämmning i toan och ännu mer strul.


Jag håller på att bli förkyld också. Näsan rinner och jag känner mig lite skraltig.

Med andra ord kan jag inte säga att det är världens lyckligaste dag men skit samma snart kommer mitt EVIGA SOMMARLOV.


Tiden då jag ska få vara ute hela dagarna, sova länge på mornarna, dansa på nätterna, bli solbränd (om det blir sommar någon gång) och leva det fria liv som det är meningen att vi människor ska få göra.


Dagens ord får bli: Livet är för kort för att inte ha roligt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

bopppan

20 juni 2010 20:06

Ja det är jobbigt när det liksom kliar i fingrarna så att man MÅSTE blogga fast man inte har tid.
Klappa Oscar från mig

 
Herta

Herta

20 juni 2010 21:08

Har DU kollat vad de kostar på nätet att beställa?

Förresten Älgen, när får vi se bilder på den lille älgpojken?

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 juni 2010 21:45

Så fort han står stilla nog att han fastnar på plåten. Han stutsar och hoppar och rusar så fort rackarn.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

21 juni 2010 09:48

Här hänger jag också ut tvätt, men tar in den på kvällen även om den inte är helt torr. Vi har så mycket dagg om nätterna att rinner om allting på morgnarna.

Hoppas att du får tag i en rörmokare, för visst måste man ha en fungerande toa, i alla fall om man inte har något trevligt torrdass på gården?

Och så krya på dig från den där begynnande förkylningen!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

21 juni 2010 17:02

Jo nog har jag också blogguppslag men jag får dom från andras bloggar, som jag citerar eller länkar till, och till slut känner jag att nej, vad skall JAG SJÄLV skriva om ... Tack snälla Skogsnuvan för tipsen som du gav mig.

Vilket härligt, många gånger avundsvärt, liv du ändå lever ... trots älgkalv så in på knutarna och som vill ha dig till mamma, trots regnet och blåsten och sommaren som inte riktigt har vågat sig fram ännu ... och till och med trots läckande toa och taskigt med pengar.

Men vilket härligt FRITT liv du ändå lever. Behöver inte a n p a s s a dig hela tiden som jag plöstligt hux flux har upptäckt att jag gjort och sätter mig på tvären emot till allas (mest Mannens) stora förvåning. Och jag får förstås jobba för det med konsekvenserna att det inte blir så kul ... alla gånger.

Men någon gång måste man ju bli "sig själv".

Kramar!

PS Vad roligt det skall bli att träffas på riktigt igen framöver ... DS

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se