Direktlänk till inlägg 20 juni 2010

UNDRAR NÄR TVÄTTEN SKA TORKA?

Av Anita - 20 juni 2010 19:20

  

Hängde upp den i onsdag och den är inte torr ännu.

Dagen började med en titt ut och det var inget uppmuntrande. 3 grader varmt, regn och en kall nordvästan.


Nåja inget ont som inte har något gott med sig. Det blev en innedag och jag tog tag i städningen och det var verkligen på tiden. Golven var så skitiga så jag fick byta vatten mellan varje rum.


Skatan skrev idag att hon hade bloggtorka och inte kunde hitta på något att skriva om. Jag är snarare tvärt om. Jag måste hejda mig.


Hade en tanke att ni skulle få följa med mig på en skogspromenad idag och titta om guckuskorna slagit ut men men Vi spar det till en annan dag.


Har jag berättat om lilla älgen? Han som blev bortjagad av sin mamma och skiter i mina rabatter.

 Han har visst jagat efter en bil en dag och i förrgår snurrade han runt mig hela dagen när jag jobbade i trädgården.

Närmare och närmare och gnällde och pep. Kände att jag inte ville vända ryggen till honom för han känns lite desperat.

 Jag vill inte bli mamma till en älg!!!!! Det räcker med att katten Oskar inte släpper mig med blicken nu när jag kommit hem.


Igår kom AMV med man och skulle städa sin stuga. Dom har som tur är en liten husvagn stående bredvid så dom kan ligga varmt på natten. 


AMV och jag badade bastu och naturligtvis följde katten Oskar med. Det var skönt att sitta i värmen men vi hoppade över badet i sjön för som sagt snålblåsten från nordväst bet i skinnet. Vi gick hem och tittade på bröllopet istället.


I morse kom dom in och AMV:s man lånade toaletten. Min toalett skulle ha fixats för flera år sedan. Det är bara det att dom som så stort lovat det inte gjord det. Karlar ja ni vet!


 Nu började vattnet spurta rakt ut på golvet och då hittade han en skruv på baksidan där man kunde stänga av och då började det verkliga problemet.

Det läckte där också. AMV; s man sa att han aldrig mer skulle låna min toa hi hi.


Nu har jag en hink där ett rör läcker (som skulle fixas i januari men inte blivit gjort) och så en toalett som lever sitt eget liv.


Inte nog med att jag har en häxa som kraxar och skriker precis när hon vill utan helvetes toalett finns i mitt hus också.


Bror O kom och funderade om jag inte kunde köpa en ny toastol på blocket. Hittade en i Övik. Glöm att jag kör 20 mil enkel resa för att få tag i en billig toa.

Nej imorgon vänder jag blicken åt andra håll än Kälarne och försöker få tag i en rörmokare i Hammarstrand istället.


Känns inte bra att mina danspengar går till en toa men vad gör man inte. Nu när det dyker upp människor snart lär det väl sluta med att det blir översvämmning i toan och ännu mer strul.


Jag håller på att bli förkyld också. Näsan rinner och jag känner mig lite skraltig.

Med andra ord kan jag inte säga att det är världens lyckligaste dag men skit samma snart kommer mitt EVIGA SOMMARLOV.


Tiden då jag ska få vara ute hela dagarna, sova länge på mornarna, dansa på nätterna, bli solbränd (om det blir sommar någon gång) och leva det fria liv som det är meningen att vi människor ska få göra.


Dagens ord får bli: Livet är för kort för att inte ha roligt.

 
 
Ingen bild

bopppan

20 juni 2010 20:06

Ja det är jobbigt när det liksom kliar i fingrarna så att man MÅSTE blogga fast man inte har tid.
Klappa Oscar från mig

 
Herta

Herta

20 juni 2010 21:08

Har DU kollat vad de kostar på nätet att beställa?

Förresten Älgen, när får vi se bilder på den lille älgpojken?

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 juni 2010 21:45

Så fort han står stilla nog att han fastnar på plåten. Han stutsar och hoppar och rusar så fort rackarn.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

21 juni 2010 09:48

Här hänger jag också ut tvätt, men tar in den på kvällen även om den inte är helt torr. Vi har så mycket dagg om nätterna att rinner om allting på morgnarna.

Hoppas att du får tag i en rörmokare, för visst måste man ha en fungerande toa, i alla fall om man inte har något trevligt torrdass på gården?

Och så krya på dig från den där begynnande förkylningen!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

21 juni 2010 17:02

Jo nog har jag också blogguppslag men jag får dom från andras bloggar, som jag citerar eller länkar till, och till slut känner jag att nej, vad skall JAG SJÄLV skriva om ... Tack snälla Skogsnuvan för tipsen som du gav mig.

Vilket härligt, många gånger avundsvärt, liv du ändå lever ... trots älgkalv så in på knutarna och som vill ha dig till mamma, trots regnet och blåsten och sommaren som inte riktigt har vågat sig fram ännu ... och till och med trots läckande toa och taskigt med pengar.

Men vilket härligt FRITT liv du ändå lever. Behöver inte a n p a s s a dig hela tiden som jag plöstligt hux flux har upptäckt att jag gjort och sätter mig på tvären emot till allas (mest Mannens) stora förvåning. Och jag får förstås jobba för det med konsekvenserna att det inte blir så kul ... alla gånger.

Men någon gång måste man ju bli "sig själv".

Kramar!

PS Vad roligt det skall bli att träffas på riktigt igen framöver ... DS

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards