Direktlänk till inlägg 20 juni 2010

UNDRAR NÄR TVÄTTEN SKA TORKA?

Av Anita - 20 juni 2010 19:20

  

Hängde upp den i onsdag och den är inte torr ännu.

Dagen började med en titt ut och det var inget uppmuntrande. 3 grader varmt, regn och en kall nordvästan.


Nåja inget ont som inte har något gott med sig. Det blev en innedag och jag tog tag i städningen och det var verkligen på tiden. Golven var så skitiga så jag fick byta vatten mellan varje rum.


Skatan skrev idag att hon hade bloggtorka och inte kunde hitta på något att skriva om. Jag är snarare tvärt om. Jag måste hejda mig.


Hade en tanke att ni skulle få följa med mig på en skogspromenad idag och titta om guckuskorna slagit ut men men Vi spar det till en annan dag.


Har jag berättat om lilla älgen? Han som blev bortjagad av sin mamma och skiter i mina rabatter.

 Han har visst jagat efter en bil en dag och i förrgår snurrade han runt mig hela dagen när jag jobbade i trädgården.

Närmare och närmare och gnällde och pep. Kände att jag inte ville vända ryggen till honom för han känns lite desperat.

 Jag vill inte bli mamma till en älg!!!!! Det räcker med att katten Oskar inte släpper mig med blicken nu när jag kommit hem.


Igår kom AMV med man och skulle städa sin stuga. Dom har som tur är en liten husvagn stående bredvid så dom kan ligga varmt på natten. 


AMV och jag badade bastu och naturligtvis följde katten Oskar med. Det var skönt att sitta i värmen men vi hoppade över badet i sjön för som sagt snålblåsten från nordväst bet i skinnet. Vi gick hem och tittade på bröllopet istället.


I morse kom dom in och AMV:s man lånade toaletten. Min toalett skulle ha fixats för flera år sedan. Det är bara det att dom som så stort lovat det inte gjord det. Karlar ja ni vet!


 Nu började vattnet spurta rakt ut på golvet och då hittade han en skruv på baksidan där man kunde stänga av och då började det verkliga problemet.

Det läckte där också. AMV; s man sa att han aldrig mer skulle låna min toa hi hi.


Nu har jag en hink där ett rör läcker (som skulle fixas i januari men inte blivit gjort) och så en toalett som lever sitt eget liv.


Inte nog med att jag har en häxa som kraxar och skriker precis när hon vill utan helvetes toalett finns i mitt hus också.


Bror O kom och funderade om jag inte kunde köpa en ny toastol på blocket. Hittade en i Övik. Glöm att jag kör 20 mil enkel resa för att få tag i en billig toa.

Nej imorgon vänder jag blicken åt andra håll än Kälarne och försöker få tag i en rörmokare i Hammarstrand istället.


Känns inte bra att mina danspengar går till en toa men vad gör man inte. Nu när det dyker upp människor snart lär det väl sluta med att det blir översvämmning i toan och ännu mer strul.


Jag håller på att bli förkyld också. Näsan rinner och jag känner mig lite skraltig.

Med andra ord kan jag inte säga att det är världens lyckligaste dag men skit samma snart kommer mitt EVIGA SOMMARLOV.


Tiden då jag ska få vara ute hela dagarna, sova länge på mornarna, dansa på nätterna, bli solbränd (om det blir sommar någon gång) och leva det fria liv som det är meningen att vi människor ska få göra.


Dagens ord får bli: Livet är för kort för att inte ha roligt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

bopppan

20 juni 2010 20:06

Ja det är jobbigt när det liksom kliar i fingrarna så att man MÅSTE blogga fast man inte har tid.
Klappa Oscar från mig

 
Herta

Herta

20 juni 2010 21:08

Har DU kollat vad de kostar på nätet att beställa?

Förresten Älgen, när får vi se bilder på den lille älgpojken?

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 juni 2010 21:45

Så fort han står stilla nog att han fastnar på plåten. Han stutsar och hoppar och rusar så fort rackarn.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

21 juni 2010 09:48

Här hänger jag också ut tvätt, men tar in den på kvällen även om den inte är helt torr. Vi har så mycket dagg om nätterna att rinner om allting på morgnarna.

Hoppas att du får tag i en rörmokare, för visst måste man ha en fungerande toa, i alla fall om man inte har något trevligt torrdass på gården?

Och så krya på dig från den där begynnande förkylningen!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

21 juni 2010 17:02

Jo nog har jag också blogguppslag men jag får dom från andras bloggar, som jag citerar eller länkar till, och till slut känner jag att nej, vad skall JAG SJÄLV skriva om ... Tack snälla Skogsnuvan för tipsen som du gav mig.

Vilket härligt, många gånger avundsvärt, liv du ändå lever ... trots älgkalv så in på knutarna och som vill ha dig till mamma, trots regnet och blåsten och sommaren som inte riktigt har vågat sig fram ännu ... och till och med trots läckande toa och taskigt med pengar.

Men vilket härligt FRITT liv du ändå lever. Behöver inte a n p a s s a dig hela tiden som jag plöstligt hux flux har upptäckt att jag gjort och sätter mig på tvären emot till allas (mest Mannens) stora förvåning. Och jag får förstås jobba för det med konsekvenserna att det inte blir så kul ... alla gånger.

Men någon gång måste man ju bli "sig själv".

Kramar!

PS Vad roligt det skall bli att träffas på riktigt igen framöver ... DS

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 juli 08:07

  Så mycket som hänt den här veckan. Så mycket folk som kommit och gått.    Mitt i allt samman finns de små stunderna av stunder av ro och eftertanke, stunder av att njuta av dofter och syner. Som de första jordgubbarna och smultronen som fa...

Av Anita - Torsdag 18 juli 11:20

  Istället för att uppvakta vänner och släktingar så samlas vi en semesterdag och far ut på äventyr. Den här fina sommardagen drog vi mot Storsjön.   Det var Tuppolas sambo som fyllt 60. Vi åkte till Hoverberg. Så fint det var där, blommor oc...

Av Anita - Måndag 15 juli 16:45

Så kom helgen och det är bara Sonen och jag hemma. Alla andra hade åkt på backtävling till Härnösand.    Vi kom på att buskarna som tog bort utsikten till sjön borde klippas av lite. Man vill ju se sjön.   Före   Efter   Det gick ju...

Av Anita - Söndag 14 juli 07:38

  Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.   Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma.      Det har varit dagar fulla med diverse äventyr. Fredagen var det marknad nere på Ham...

Av Anita - Fredag 12 juli 06:58

  När det äntligen blir lite varmare och lite mer uppehåll så är det dags att försöka klippa gräset. Sonen har ju tagit det mesta men jag kliver upp tidigt för att ta det som är kvar.    Bland vinbärsbuskarna blev jag fullständigt anfallen av ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se