Direktlänk till inlägg 26 juni 2010

MIDSOMMAR

Av Anita - 26 juni 2010 08:09

Kan väl tro att alla firar midsommar ungefär lika men ändå inte.

Här är min berättelse runt en helt vanlig midsommarafton i paradiset Fisksjön.

Förut när det var många barn här gjorde jag förstås en midsommarstång och vi dansade runt den och gjorde lekar och satt ute och åt.


Sitta ute och äta har man inte kunnat nu på flera år och eftersom det lovades regn så var det inte ens planerat.


Klev upp rätt tidigt för att hämta björkar innan det blev sämre väder.

  

Började med att göra en lövmatta till bron. På jul ska det vara granris framför bron och på midsommar lövmatta.


Det var pappa som lärde mig att göra sådana. Han använde sträng och det var rätt hårt att hålla på med. Till slut kom jag på att det gick lika bra med snören och när jag nu tänker på det så kommer det för mig.


Mannen använder hård sträng medan kvinnan använder mjukt snöre och resultatet blir precis lika bra men med mjukhet blir det så mycket lättare. Blev nästan ett ordspråk på en gång.

  

Så blir det då en stor krans att hänga ovanför dörren. Inga syrener har slagit ut annars brukar jag ha det i min krans.


  

Midsommarblomster och smörblommor finns det väldigt gott om. När jag går där och plockar blommor så planerar jag lite smått. Blir vi 7? Blir vi 15? Än vet jag inte. Vet att stockholmsKarin 87 år kommer och naturligtvis grannen.


Karin gör det bra som trots åldern bor här ensam i stugan. Hon och hennes tvillingsyster har ett annorlunda sätt att utrycka sig. Dom lägger alltid till en positiv beteckning före i alla meningar. Numera förstår jag att det faktiskt har en effekt. "Jag har köpt en fin ost." Vi ska äta en utsökt middag. Det är en så underbart duktig människa. Plocka några vackra blommor.


Nåja nu har jag lövat förstukvisten, plockat blommor och gjort fint.  

Så kommer sportstugegästerna från Sundsvall. Flera bilar kör över gården.

Det är roligt att dom dyker upp igen.

Oskar blir helt i extas. Det är så att från Stockholm kommer en liten söt kattmamsell. Han har förgäves försökt flörta in sig där men hon bara fräser åt honom.


Troget går han bort dit varje dag och sitter och tittar på henne. Nu drog han till med att gå och ta en mus och lämna som välkomstgåva så vi får väl se hur det går. Kanske blir det den här sommaren som dom blir vänner, man vet aldrig.


När jag fixat med maten börjar åskan mullra och det kommer störtskur på störtskur och åskan går runt runt och hela huset skakar och blixtarna skär genom luften i ett i ett. Så håller det på hela eftermiddagen.


Sofiepropp kommer och sedan börjar det droppa in folk till framöver klockan 6 när vi ska äta. Så där 13 stycken tror jag att vi blev till slut och vi åt och åt.

  

Vi tjejer avslutade kvällen med att vandra iväg till vättbäcken medan männen tog en öl och kollade blocket.

Gräset var knähögt och drypvått så vi blev helt genomblöta, men vi fick kasta i våra pärlor och önska att få hjälp ett år till.


Det blev inte att sitta uppe till solen gick upp för den syntes i alla fall inte.

    

Vid 11-tiden tittade en sista solglimt fram innan molnen drog ihop sig igen till ett mörkblått åsktak. Så vi diskade och stökade undan och då dök det upp två personer till frampå kvällskröken. Som du väl märkt så är det ofta så här på sommaren.


Människor kommer och människor går i en aldrig sinande ström. Nu är det minsann inte bara 3 innevånare här i Fisksjön. Bara på den här gården så var vi väl närmare 25 människor igår kväll. Häftigt va!


Dagens ord: Goda vänner, glada skratt och god mat gör dagen härlig även om regnet öser ner.

 
ANNONS
 
av Irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av Irja

26 juni 2010 14:03

Kära Anita !!!
Vad gör väl det om det kommer en liten regnskur, när man tillbringar midsommaraftonen med nära och kära vänner,dagen och kvällen samt natten,och det blir lyckad ändå,,,,Och så fint du har gjort omkring farstukvisten, med blommor och blader,det är mycket fint man kan göra av naturens gåvor....Katten Oscar har nog kära ner sig i lilla mamsell , det är som med våran LABBEN Lucky, han har gått och kärat ner sig i grannens gammla tjej hunden Mona, dom är så söta tillsammans.....Vi var många,många,som firade midsommaren tillsammans,men det kommer jag att skriva i min blogg....Fortsatt gemytlig och skön helg.......HA det bäst vännen.... KRAM IA....

http://40- talisten bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

27 juni 2010 07:40

... även om regnet öser ner. Du har så rätt så rätt sååå. Som alltid.

Det där med positiva förstärkningsord framför andra ord som din fina vän, Stockholmskarin och hennes tvillingssyster använder ... det skall jag börja med. Genast.

Kram till fina du, den goaste bland många fina bloggvänner.

Varm kram!

PS Vilka underbara sommarbilder förresten ... inte får jag glömma att nämna dom, inte. Härliga precis som Paradiset Fisksjön där "vi älskar att vara" ...

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Trollet

Trollet

27 juni 2010 09:10

Så roligt det var att läsa om midsommarfirande, det fick mej att tänka på att jag kanske skulle skriva ner min egen för att behålla när minnet inte går min väg.

http://trolligt.wordpress.com

 
zaq

zaq

27 juni 2010 20:50

Härligt midsommarkalas verkar det ha blivit iallafall!

JAg binder kransar och kvastar utan såväl tråd som snöre, använder en mjuk kvist precis som min farmor en gång lärde mig, hon var fenomenal på att tillverka sopar, borstar och vispar...

Sen så var mattan framför dörren däremot av gran, året om...

http://zaq.blogg.se

 
Lena

Lena

27 juni 2010 22:00

Vi hade också en midsommar med ömsom regn, ömsom sol. Satt ute och slogs med småsvean till 9 på kvällen. Sen gav vi upp. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt.    Här i Fisksjön har vi haft besök i he...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se