Direktlänk till inlägg 9 juli 2010

SOMMARNATT I JULI

Av Anita - 9 juli 2010 23:41

  

Mitt i natten lånar jag sonens dator för att berätta lite grann. Sonen och hans kompisar sitter i köket och spelar gitarr och sjunger. Mysigt mysigt.


De två sista dagarna har det varit en väldig fart. Igår hoppade jag in och jobbade hela dagen så gott som. Sedan var jag ner till byn och hämtade dalahästarna jag skulle måla och gjorde en liten tur till sommarcafe på håsjgården Där träffade jag en gammal man jag inte sett på länge och han bjöd på fika och en trevlig liten pratstund och naturligtvis en kram.


Trädgården doftar och blommar rent härligt nu och jag startar med att vattna och gå runt och prata lite med blommorna. Svalan Iris har fått sina ungar nu och dom skriker efter mat hela tiden.

   

Så for jag till jobbet och var där till 12. Blev bjuden på lunch och det var så varmt att vi kunde sitta ute och äta.


Kom hem och gick ner tlll  sjön en stund. Sonen och ett par av hans kompisar var där och fixade med bryggan.

Klippte lite gräs och tog cykeln och for till stockholmsKarin. Plockade en blombukett till henne för hon fyller år.  

Hon har en rätt tam hare på sin gård. den hade till och med suttit på hennes fötter imorse.


AMV med familj är här och vi satt nere vid stranden en stund. Så blevjag bjuden på mat hos dom och så var det dags att fara iväg till Döda Fallet och vridläktaren och se på "En midsommarnattsdröm" med bl.a Sven Wolter och Kim Andersson.


Bara vridläktaren i sig själv är en upplevelse. Man snurrar runt och kan på så vis följa flera olika grejor. Vädret var helt underbart så det var naturligtvis en upplevelse. Sven Wolter är en helt otrolig skådespelare.


När jag kom var ett helt gäng nere vid sjön och badade bastu. Jag gjorde det samma och nu är det härligt att doppa sig i sjön efteråt.


Så nu sitter jag här i sommarnatten och lyssnar till gitarrmusik. I morgon kommer broder B med familj från Skåne.

  

Det är liv och rörelse. Utifrån ön hörs dansmusik, båtar kör fram och tillbaka, barn som skrattar och plaskar och mitt i alltihop sitter jag och bara myser  och  mår så bra som någsin kan.


Dagens ord: Att  njuta av livet och nuet är en gåva.

 
 
Ingen bild

IngMarie

10 juli 2010 00:33

Va underbart du har det, är avundsjuk på bastubadet......här har vi slitit häcken av oss med hö, men vi har lurat vädergudarna, nu är det inne under tak:) En underbar känsla fast kroppen SKRIKER!! :) Det har varit underbart att ha dig på jobben dom här dagarna. En stor KRAM till dig!

 
zaq

zaq

10 juli 2010 15:15

En gåva inte alla fattar att ta vara på, utan rusar på och mumlar sitt mantra "en vacker dag ska jag..."

Nu!
Just precis NU, -när tillfället kommer!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards