Direktlänk till inlägg 19 juli 2010

HÄRNÖSAND

Av Anita - 19 juli 2010 10:30


De 8 dansbruttorna drog iväg i torsdags. I vanliga fall vore det Dansveckan i Malung som gällde men iår skulle vi prova något nytt. Det är bara hälften så långt också.


Här förklarar DansAnn festen öppnad med plankstek inne på en liten gård där kajorna väntade på att vi skulle tappa något.


Min dator är fortfarande trasig och nu gick min kamera sönder också. En enda bild blev det och det är är väl inget fotografiskt mästerverk precis eller vad säger du Staffan?


Sammanfattningar är jag dålig på men vi försöker.

Varmt och skönt ute hela tiden.

På det lite slitna hotellet var utsikten över kanalen och havet helt betagande.  Staden är så fin med backar och kullar och en klaffbro, båtar och fiskmåsar-

Den gamla kåkstaden är så fin och överallt hade man fina blomsterarrangemang.


Hotellfrukost åt vi alla tillsammans och likadant middag annars gick vi på lite olika saker. Två av dagarna åkte DataFia, Dansbritt och jag ut till Smitingen en helt sagolik badplats med både klippor och fin sandstrand.


Vattnet var inte så varmt som i Fisksjön men det fanns inte en enda broms eller mygga och det kan man inte skryta med i Fisksjön.

  


Vi fick god mat överallt men det som mest fastnar i minnet är en grillbuffe inne på en gård i gamla kåkstaden. Tänk att kunna sitta ute på kvällen bararmad och inte frysa eller bli myggbiten. Dessutom fnittra och skratta i goda vänners lag.


Själva dansgalan var eb liten besvikelse. Ganska lite folk och mest par där en del kvinnor stod och höll sina män i ett krampaktigt grepp.


Demokratisk dans är ett sattyg tycker jag för männen har blivit mer och mer lata och bjuder inte upp och här var det extremt. Dom gick inte fram till banan utan stod utspridda och häckade lite varstans i bakgrunden så man visste inte om dom gömde sig eller......


Aldrig har jag dansat å lite.  Det var som om jag började fundera på om det är den här sommaren det ska hända?


Är det ingen som vill dansa med mig?

Är det nu jag får stå som panelhöna?

Ä det nu jag blivit för gammal?

Är det jag ska sluta med det roligaste jag vet?


Jag ger det en chans på  Hällesjö på onsdag.

Bjuder ingen upp mig på herrarnas lägger jag av

Jag har sagt mig att jag tänker inte bara dansa på damernas.


Jag som fått dansa så mycket och det är samma män på danserna som jag alltid fått dansa med men det är klart.

 Karlar är alltid unga och vackra. Det är bara kvinnor som blir gamla kärringar? Konstigt va?

Ser mig i spegeln och tycker att jag ser ut som ifjol bara ännu mer solbränd och vithårg (läs blond).


Nåja för att återgå till Härnösand.

När DataFia och jag åkte hem igår var vi in på alla loppisar vi hittade. Det är ju kul om inte annat för att se priser nu när jag ska börja med loppis själv.


En del loppisar var fina och ren. andra rent miserabla i gamla fallfärdiga uthus.

Värre än en del kan det inte bli.

  

Jag hittade en gammal läsebok jag minns sedan skolan kanske mest för det vackra bilderna. "Vill du läsa" av Elsa Beskow. Mellan två blad låg en gammal V 75 kupong och jag bestämde mig fort för att lämna in den raden.  Kanske jag har lite tur.


Så tillbaka i Fiskjön och Sonen sa att det varit lugnt och skönt!!!!!

Det var svalt och tyst i mitt sovrum bara ett lodjur morrade och skrek utanför och skrämde skiten ur katten Oskar.


Nu har jag fått min första pension. 7000 kr. Vad tror man om det?

Hittade ett härlig kort i Härnösand där jag med min prickiga baddräkt hoppar rakt i plurret utan flytväst och det är väl precis det jag gör.


Dagens ord får bli som texten.

  

TRO PÅ TUREN OCH LEV PÅ HOPPET 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

19 juli 2010 11:17

Du verkar ha haft fina dagar om man bortser från själva utflyktsmålet, Dansgalan....
Undra var paren gör ute när de inte dansar med andra än varandra, då kan man ju lika gärna ta en svängom på golvet hemma....Jag och maken dansar en hel del med varandra även när vi är ute på dans bara för att vi tycker om det men lång ifrån hela tiden.....och jag lovar Anita du är varken för gammal eller panelhöna eller nåt annat så det så!
Sommarkramar från mig....

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Titti

19 juli 2010 13:01

Låter som en trevlig helg!

Dansgalan verkar ha spelat ut sin roll.
"Allt har (som jag brukar säga) sin tid".
Dax för arrangören att hitta på något nytt som kan roa och locka folk!

Så du ska öppna loppis? Jag som trodde du skulle måla åt folk!
Men det ena behöver såklart inte utesluta det andra.

Kul kort och bra Dagens Ord!
(håller en tumme för vinst på travraden)

 
mimio

mimio

19 juli 2010 14:25

Vilka hääääärliga dagar du har!
Massor av trevligt folk o vackert väder (har läst ikapp nu).
En annan är tyvärr tillbaka i "saltgruvan" fyyyyyyy så hemskt. Jag vill bara UT UT UUUUT i det fria.
kram kram från mimio
ps/ så Broder B ser ut som stålmannen hihi ;)

http://mimio.blogg.se

 
Skatan

Skatan

19 juli 2010 15:58

Klart du skall fortsätta dansa och göra det du tycker är roligast av allt här i livet ...

Vad kul ni har ni tjejer också ... Vad kul att du skall börja med loppis, måla och tillverka också annat som du kan sälja, kanske lite tovade saker, kanske tavlor av alla dina vänner, trollen, älvorna, fåglarna, fjärilarna ...

För dryga ut kassan (pensionen) förstår ju vem som helst att du måste. Och nu kan du tjäna pengar och ha roligt samtidigt. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

19 juli 2010 22:04

Vilket härligt tjejgäng ni är!
Ni verkar ha haft så trevligt, även om själva dansgalan blev en lite besvikelse.

7000:-, det låter inte mycket, kan det verkligen vara allt du får ut, eller avvaktar du med uttaget av folkpensionen?? Jag gick i pension när jag var 63, men började inte ta ut min folkpension förrän jag fyllde 65.
Ha det så gott!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Staffan H

Staffan H

20 juli 2010 00:52

Trist att kameran gick sönder, men bättre bilder än den vet jag alldeles bestämt att du kan ta. Jag håller tummarna för att nästa danstillställning blir bättre. Ett trevligt gäng verkar du ha rest med och det är alltid något.

Din pension verkar oroväckande låg tycker jag. Är det verkligen rätt belopp?

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ann

Ann

20 juli 2010 23:09

Tack för fantastiskt fina dagar....
Kram Dansann...

http://dansann.blogg.se

 
Sundinska

Sundinska

21 juli 2010 00:39

"Vill du läsa" hade vi också när vi var små! Tyvärr försvann många böcker under ett par flyttar, men många av mina egna böcker och en bok som handlar om tjejen "Puck"(som var mammas bok) finns kvar.
Det är roligt med gamla böcker, gillade att bläddra i mormors gamla "husböcker" när jag var liten. :)

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se