Direktlänk till inlägg 26 juli 2010

SOM DRÄNKTA KATTOR

Av Anita - 26 juli 2010 14:04

  

Har inte metrologerna haft rätt förut så hade dom det nu. Just den här dagen på tre veckor öste regnet ner. men vi Jämtlänningar är hårda och tuffa och inte en enda hoppade av tävlingen "Fångarna i Skogen"-


 De två tuffa lagen "Röde Björns drabanter och Stureplans tappra riddare" gjorde allt för att vinna så många stenar som möjllgt för att kunna lura ut ordet som skulle ge dom den stora segern.


Jag gjorde min första roll som den elaka häxan Hanna och jag måste vara en naturbegåvning som häxa för även utan häxkläder så fanns det vissa barn som skrek när dom såg mig under resten av dagen.


  

Vattentävlingar ingår förstå eftersom det är naturligt med både vatten uppifrån och underifrån en sådan här dag. Dessutom var det pilskytte, slangbella, golf och bågskytte och en massa andra kluriga saker.

Det var 13 stationer så ni kan tro att det tog några timmar i ösregnet.

  

Vi var en hel massa människor men jag tror inte att vi var över 30 stycken.

   

Här kommer röde Björn i egen hög person med två skattkistor. Segern kan kännas nära.

Jag spelade ut min andra roll som "Farfar Att" som sitter i ett rum högt under taket i ett gammalt timmerhus och ställer kluriga gåtor. Det var väldigt skönt att sitta där inne i värmen och stearinljusen och slippa regnet för en stund.


Nåväl. En av dom sista grejorna vara att ta upp stenar med munnen under vatten.


  

Ingenting blir ju som man tänkt sig. Mat till 30 personer går väl bra att fixa när man tänkt att vi skulle sitta ute och äta. I värsta fall om stolar inte räcker kan man ju sitta på filtar i gräset. Nu dök problemet upp.


Hur i helsike får man plats med 30 personer inne i mitt hus. Jag tände i braskaminen för alla var genomblöta och frusna och jag hoppas innerligt att ingen dragit på sig förkylning på kuppen.


Blöta kläder och handukar överallt och hallen full med sura skor och stövlar. På något vis gick det i alla fall och alla såg ut att njuta av brasan och älgskavet och kaffet och  Sofipropps goda kladdkakemuffins.


Klart att ni funderar. Vem vann? Röde Björns dragoner. Sonen som lidit av bromsens bett hela sommaren kom ganska snart på att ordet stenarna skulle bilda blev. BROMS-HELVETE


Som sagt. Hade vädret varit som det varit sista veckorna skulle det blivit dubbelt så roligt men det blev ju skapligt i alla fall och jag tror och hoppas att alla hade roligt.


Jag hostar fortfarande och idag ska jag ta det lugnt. 8 av oss åkte till Hotell Hammarstrand och åt lunchbuffe idag för att slippa matstöket. Det var gott och mättande och nu ska jag vila på soffan en stund.


Det är mulet och duggar lite och det doftar enormt gott av ängarna runt omkring, en söt härlig honungsdoft. Fönstret är uppe mot sommarnatten och delaktigheten med moder jord och skogen är påtaglig.


Det här var min sommars enda fest nu tänker jag bara vänta på att bli bortbjuden till andra instället så det så.


Dagens ord: Ingenting blir någonsin som man föreställt sig så det är bäst att ta allt som det kommer och bara se det med humor.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

26 juli 2010 19:04

Heja häxan!!! Vilket härligt "spektakel" Anita, du är bara helt otrolig!!!
Sommarkramar
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
mimio

mimio

26 juli 2010 19:29

Röde Björn Stureplan Vilka kombatanter! hahaha
Vad skoj ni måste haft regnvädret till trots... vinnarinstinkten tog säkert över.
Hihi häxan ser faaaarlig ut ju :)
Smart ord förresten, Bromshelvete hahaha
kram kram

http://mimio.blogg.se

 
Ingen bild

sarah

26 juli 2010 21:06

o som vanligt kom inte jag!! *sur* men regn, övernattningsgäster osv gjorde sitt..men ville verkligen åka iväg!

 
Skatan

Skatan

26 juli 2010 21:13

Det var väl själva f-n ... att det skulle regna men ni verkar ha tagit det med fattning och ja ... häxan var ju fantastisk :-) ... Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jennie

26 juli 2010 21:29

Det var verkligen jättemysigt, trots eller tack vare regnet. Jag tycker att StockholmsAnders har rätt i att som han sa "Att det gör verkligen inget att det var sånt här väder, för hade det inte varit fångarna i skogen hade alla bara suttit hemma hos sig och inte gjort något alls på hela dagen". Vad är bättre än att umgås med trevliga människor, leka och äta god mat!

 
Ingrid

Ingrid

26 juli 2010 22:41

Ni är verkligen några riktiga tuffingar! Det är storståligt att 30 st ställde upp i detta väder. Jag är säker på att här på Gotland hade allt blivit inställt.

Hoppas nu att din förkylning inte blir ännu sämre efter dina häxövningar i blötan!
Kram Ingrid (som har vissa förhoppningar om bra väder på onsdag)

http://blog.stenstugu.com

 
Margit

Margit

27 juli 2010 12:14

Suttit och "bläddrat" och tittat och läst en hel del i din blogg...bakåt..ocg SÅ mycket trevligt och fina bilder du lagt in!!
Sommaren är nog för de flesta av oss...lite "hetsig"...med besök...eller man besöker...
Men roligt o trevligt är det!!!

Kramen Anita och ha en bra dag!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Titti

27 juli 2010 17:27

BRA gjort av er att genomföra allt fast det regnade!

Det här kommer ni alltid att minnas, just för regnet.

Och en brasa är alltid lika mysig, sommar som vinter!

 
Staffan H

Staffan H

28 juli 2010 00:42

Jisses vilket jobb att komma på allt det där. Du måste dessutom ha en osviklig talang för att improvisera. Det låter som ni, trots vädret, hade trevligt tillsammans och då kan det få regna bäst det vill.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se