Alla inlägg under juli 2010

Av Anita - 14 juli 2010 09:37

Igår morse när jag vaknade tänkte jag att det skulle bli en lugn dag. Det var mulet och lite regnigt och jag bestämde mig för att måla hästar. Sonen drog iväg till Sundsvallsborna för att röja åkrar fria från sly.


  

Dom som skulle ha hästarna kom på besök och blev kvar en god stund för att titta på. Det är roligt att måla hästar men ganska tidsödande i alla fall. Den jättebra färgen jag fått från kina är bra att måla med men torkar väldigt sakta.

  


Så en tur till Kälarne för att köpa mer tjära. En cykeltur för att titta till StockholmsKarin och passade på att dricka lite kaffe hos svägerskan.


Så måste man ju bada och bestämde mig för att värma lite vatten i värmaren nere vid sjön och tvätta håret i det. Ingenting ger så fint hår som att få tvätta det i sjövatten och sedan skölja i sjön.

Inte var jag ensam där nere. Svägerskan och lille Liam kom och sedan kom broder B. Han hade skaffat sig en dykardräkt och såg ut som stålmannen (fast tjockare).


Det mörknade över sjön och allt stannade upp. Vattne stilla, fåglarna tysta, en tjock tung värme lade sig över paradiset Fisksjön.


Då går man hem och drar ur ström och telefoner. Inga fler apparater ska jag kasta i åskans gap.

Föresten jag går barfota nu hela tiden. Det är skönt att känna kontakten med moder jord man blir liksom mer jordnära då.


  

Vi klarade oss undan värsta ovädret men mer västerut har det varit besvärligt.


Kvällen lillbringade jag tillsammans med tjejerna borta i broder B:s hus.

Vi såg på film och pratade.


Idag ska vi åka tll Böle på stora kakdagen. Då bullas det upp med massor av kakor och man får äta så mycket man vill.


Tänkte inte åka till Hällesjö ikväll för kändes som om det räcker med tre kvällars dans i Härnösand men hörde ryktas att min bloggkompis Zag kanske kommer och henne vill jag ju träffa.


Som sagt 3 dagar med dansgänget i Härnösand. Härligt ska det bli. Vi ses när jag kommer hem på söndag.


  

Dagens ord: Snus är snus om än i gyllne dosor men rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.


ANNONS
Av Anita - 12 juli 2010 20:46

 

På mornarna när jag sitter och äter min frukost i lugn och ro äter kråkorna sin frukost utanför. Kråkparet har fått två ungar iår och dom är rätt tama.


Den här tiden på sommaren börjar dom blå sländorna fara omkring och jag gillar dom. Vackra och så kort liv. i dammen har snart grodynglen fått ben och det står inte på förrän dom blivit små söta grodor.


Det var naturredogörelsen för idag nu över till annat.


Gårdagen var en arbetsdag. Jag klängde på taket till bastun för att måla på tjära och det är det värsta man kan använda. Segt och skitgit göra. dessutom målade jag det som skulle vara vitt.Knäskurade hela bastun inomhus och  höll på nere vid sjön hela dagen. Klart jag badade lite emellanåt också.


Jag badar varje dag nu. I Fisksjön blir det aldrig för varmt för det blåser alltid en svalkande vind från sjön.


Idag kom först killgänget för att sitta på bryggan och dricka kaffe och prata.

   


Medan vi satt där och hade det rätt fint så kom Lekkamraten, Leila och Lekkamratens systrar och barn och en hund.


Det är så lättsamt med dom för dom har alltid med sig mat och lånar bara köket och så får man smaka någon ny maträtt. Idag plockade dom örter, lippsticka, gräslök, basilika mynta, oregano och tro det eller ej rabarber. Detta stektes i smör och gjordes en sötsur sås som vi åt till stekt lax och ris. Var jättegott till laxen.


Så badade vi förstås och en av systrarna sov några timmar i min säng. Den ena pojken somnade på förstukvisten och hunden somnade i skuggan.

   

Den söta hunden som  är van att gå i band och bo i lägenhet ville inte åka hem utan tjurlåg kvar på gräsmattan. frihet och vatten. Vad mer kan  en hund önska.

  

Så for dom iväg och jag tog cykeln och åkte ner till kyrkogården.


En stund av lugn under cykelturen. Vägkanterna  är fulla av doftande blommor.

Nu är tiden för alla okrideer och ni kan tro att dikena är fulla av ovanliga och vackra blommor och det doftar underbart.


Nere på kyrkogården gick jag omkring och tittade lite. Minns många av dom som ligger här. tex Sundman som bodde hela sitt liv i en gammal barack bredvid dansbanan i by. Han som kastade in nyckeln i ett snår när han gick hemifrån och gömde brännvinet  i en fågelholk.  På hans grav växer smultron som börjar mogna.Så rart.


När jag kom hem hade sonen och brorsan tagit fram sina gamla mopeder för att göra årets provtur.

  

Så kom nästa gäng. Det var DataFia och resten av tjejerna. Den här varmaste dagen hade dom varit tlll Sundsvall och  handlat tvättmaskin Tur att man slapp.

Nu blev det ett till  bad och kaffe på brorsans veranda och nu känner  jag mig rätt trött.


Dagens ord: Om man vistas utomhus hela dagarna sover man gott på nätterna.

ANNONS
Av Anita - 10 juli 2010 22:08

För några år sedan fick jag en fritös och sonen och hans kompis och jag friterade av hjärtans lust. Vi provade alla möjliga grejor som man kunde doppa i frityrsmet och greja med.

Lessande ganska fort för det luktar så äckligt av frityrolja och köket blev kletigt och dant.


Nu efter några år så började vi fundera över det där och idag så satt vi igång igen.Så onyttigt.

Vi kom på att vi kunde hålla till på förstukvisten och på så sätt slippa oljelukten.

Vi hittade det gamla receptet på frityrsmet med öl i och hackade upp fläksfile och skalade räkor och skar lökringar.


Hua så vi åt och huva vad vi blev mätta. Nu har grabbarna gått och lagt sig fullkomligt stoppade med för mycket fet mat.


  

Broder B har kommit från Skåne idag. Broder O är här. DataFia med familj har anlänt. SnickarMagnus och hans familj och föräldrar och några fler är här och alla har klämt in sig på Björns veranda. nu är det verkligen sommar.

Nu är det fullt med bilar på gården.

  

Tyvärr började det regna ikväll och myggen hade kalas när det vankades nytt blod.

En del sover och en del spelar kort ute på altanen och jag sitter här en stund framför sonens dator.

Det är nog så att jag inte riktigt fattat ännu att jag inte har "bara" semester utan verkligen är ledig framåt. Det har varit en ganska lat dag men vad då:


Dagens ord: Att vara lat, slö och bara äta, sällskapa och ha det skönt kan vara nog så viktigt.

Av Anita - 9 juli 2010 23:41

  

Mitt i natten lånar jag sonens dator för att berätta lite grann. Sonen och hans kompisar sitter i köket och spelar gitarr och sjunger. Mysigt mysigt.


De två sista dagarna har det varit en väldig fart. Igår hoppade jag in och jobbade hela dagen så gott som. Sedan var jag ner till byn och hämtade dalahästarna jag skulle måla och gjorde en liten tur till sommarcafe på håsjgården Där träffade jag en gammal man jag inte sett på länge och han bjöd på fika och en trevlig liten pratstund och naturligtvis en kram.


Trädgården doftar och blommar rent härligt nu och jag startar med att vattna och gå runt och prata lite med blommorna. Svalan Iris har fått sina ungar nu och dom skriker efter mat hela tiden.

   

Så for jag till jobbet och var där till 12. Blev bjuden på lunch och det var så varmt att vi kunde sitta ute och äta.


Kom hem och gick ner tlll  sjön en stund. Sonen och ett par av hans kompisar var där och fixade med bryggan.

Klippte lite gräs och tog cykeln och for till stockholmsKarin. Plockade en blombukett till henne för hon fyller år.  

Hon har en rätt tam hare på sin gård. den hade till och med suttit på hennes fötter imorse.


AMV med familj är här och vi satt nere vid stranden en stund. Så blevjag bjuden på mat hos dom och så var det dags att fara iväg till Döda Fallet och vridläktaren och se på "En midsommarnattsdröm" med bl.a Sven Wolter och Kim Andersson.


Bara vridläktaren i sig själv är en upplevelse. Man snurrar runt och kan på så vis följa flera olika grejor. Vädret var helt underbart så det var naturligtvis en upplevelse. Sven Wolter är en helt otrolig skådespelare.


När jag kom var ett helt gäng nere vid sjön och badade bastu. Jag gjorde det samma och nu är det härligt att doppa sig i sjön efteråt.


Så nu sitter jag här i sommarnatten och lyssnar till gitarrmusik. I morgon kommer broder B med familj från Skåne.

  

Det är liv och rörelse. Utifrån ön hörs dansmusik, båtar kör fram och tillbaka, barn som skrattar och plaskar och mitt i alltihop sitter jag och bara myser  och  mår så bra som någsin kan.


Dagens ord: Att  njuta av livet och nuet är en gåva.

Av Anita - 8 juli 2010 14:19

Så tror man att man ska hinna så mycket när man är ledig men tiden rinner undan så fort.

Mornarna är nästan härligaste. Jag har börjat äta en riktig frukost i lugn och ro. Inget kutande nerför trappan och ut i bilen och iväg. Katten Oskar och jag kelar på mornarna och kliver upp och lullar på länge, länge.


Nu blev det så att jag fick dra till Sundsvall och lämna in den trasiga datorn.

Det är inte första gången, kanske 5-te. Måste säga att killarna på SIBA är underbart trevliga och gulliga. Jag kommer aldrig att handla datagrejor på något annat ställe. Dom får mig inte ens att känna mig som en idiot som datakunniga killar för det mesta gör.


Sedan sonen kom har det varit fullt ös hemma. En natt satt han och jag och pratade ute på farstukvisten klockan 3 på natten tills vi kom på att myggen var lite väl påflugna.


Igår skulle det vassröjas med mitt nya agregat.

  

Vilken jäkla grej må jag säga men det blev väldigt fint i alla fall. Jag låg nere på bryggan och solade och tittade på. Sonen brände sina armar i solgasset. Han tål inte solen så bra.


Efter det satt karlarna på farstukvisten och drack öl medan jag gjorde mig klar för dansen ikväll.

  

DansAnn fyller år så jag gjorde henne en blomkrans att ha i håret. Den blev fin tycker jag.

  

Så drog vi tjejer iväg på dansen i Hällesjö. Ganska lite folk och inte den roligaste danskväll man varit med om men vad gör det när hela dansgänget har så trevligt och mysigt.

  

Det kom några tjejer och fikade med oss och dom satt sig ner och sjöng för oss. Synd att jag inte kan spela upp stumpen jag spelade in med deras fina sång.

  

Tyvärr håller jag på att bli förkyld men hoppas det går om sig. Klev på vågen imorse och upptäcker att jag gått ner 2 kilo i vikt sedan jag slutade på jobbet.

Det är väl allt kutande upp och ner till sjön och all gräsklippning och dansning och alla små cykelturer som gjort det men jag har ju lite gummhull att ta av så vad gör det.


Tänk vad nätterna är ljusa. Inatt när jag kom hem vid ett var det nästan ljust och de vita blommorna lyste i dunklet.

  

Idag har jag varit iväg och jobbat (jo det är sant) och hämtat en jättedalahäst som jag ska måla. Ömse uppdrag alltså.


Dagens ord: Tiden går fort när man har roligt.


Av Anita - 5 juli 2010 21:04

men vad faan allting kan ju inte vara toppen hela tiden så att åskan har tagit min dator så jag måste åka iväg med den ända till Sundsvall nu när solen skiner och det verkligen är sommarvärme.


Det har hänt så mycket oväntat de här dagarna så nu får ni faktiskt finna er i att det blir en jättelång berättelse den här gången.


Börjde med att dansgänget drog till Hällesjö för sommarens premiärdans och som vanligt hade vi det jättetrevligt och tänk att inte behöva jäkta med att komma i säng när man kom hem utan kunde lulla runt och känna att jag skulle ha evigt sommarlov.


Första dagen for jag till StockholmsKarin och planerade en rabatt som hon beställt. Det tog mest hela dagen.


Så kom då fredagen. Stora firardagen då de attans väckarklockorna skulle kastas i sjön.

 Klart att det var fint väder.

. Klart att det var 23 grader i vattnet.

 Sofie Propp och jag lagade mat i flera timmar och dess emellan var vi nere vid sjön. AMV: döttrar och barnbarn var här och badade och badade.


Så kom då de 7 noga utvalda brudarna som skulle vara med vid den stora cermonin.

 Kasta i alla 4 väckarklockorna i sjön för att riktigt ta till mig att nu är det slut på att tvinga sig upp på morgonen.

  

När tjejerna kom hade dom med sig en ryggsäck som det stod FRIHET på. Den var fylld med saker som kunde vara bra att ha framgent.

puzzel. luftmadrass att flyta på. Solglasögon. Boken "Den långa sommaren". Skosvärta till dansskorna och tabletter för andedräkten Evenemangsbok och ljus för mysiga kvällar och ett gäddrag så jag kan fiska när pengarna tar slut. Allt är fixat och klart och nu ska livet bli fest.

    

Här åkter den första klockan, tätt följda av tre till.Så satt vi på altanen i strandstugan och åt en härlig italiensk buffe och som efterrätt. Pannacotta med jordgubbar. Roliga skratt och berättelse om hur vi hade det då vi var unga och vackra och levde ett härligt lössläppt liv i Italien ( åtminstone jag). Allt igenom en trevlig kväll.

  

Så när man är ledig kommer uppdrag på uppdrag. Nu blev det barnvakt som gäller. Lille gullige Liam som är jättesnäll men ändå en tvååring är ju en tvååring .Efter 2 dagar hos mig så såg han rut som en unge ska göra när han har kul.

Skitig, full med myggbett och med skrapsår på knäna. Vi hade skitkul men hur man hann göra något med småbarna är mig en gåta. Man får ju vara glad för att blöjorna nu för tiden bara är som ett par trosor. Man ser att världen går framåt i alla fall.

 

Jag ska måla dalahästar och jobba lite på Håsjögården så det känns som om jag inte kommer att få långtråkigt.


Inatt kom sonen körandes ända från Helsingborg. för värmens skull hade han kört på natten. Jag hade mobiltelefonen i sängen för man är ju lite orolig men det skulle jag inte haft.


Klockan 7 ringde telefonen och jag svarade. Det var "Radio Jämtland" som ringde och väckte mig. Nyvaken och strängt taget helt förvirrad och borta i skallen pratade dom med mig. Det var kinabror som ordnat det och det kan han nog få ångra kan ni tro.


Det blommar överallt. Syrener, lupiner, pioner. Allt på en gång.

Dagen har gått som på rus. Klippa gräs. Vara iväg och handla. Folk som kommit och fikat och gått och kommit igen.

  


Sonen tog gitarren och gick bort till Sundsvallarna efter att vi grillat och ätit och suttit ute och mått gott


Han har köpt en ny grill och gjort någon koppling så jag kan skriva på hans dator genom min skärm.  Jag har nästan kommit av mig med de kloka orden men får väl klämma till med ett i anledning av att jag suttit inne på kontor alldeles i onödan i 45 år.


Dagens ord:Gräm dig inte över det förfluta. Gå mot det kommande.

Av Anita - 1 juli 2010 18:04

Sista dagen på jobbet och det var en sån där helvetes  dag som man är glad att man slipper vara med om igen.

Kom hem och åkte iväg till dansen i Hällesjö.

När jag kom hem hade wws ängeln varit hos mig och satt upp toaletten.

Jag hade tagit fina bilder som ni skulle få se av min sista jobbardag men tro det eller inte åskan har slagit sönder mitt bredbandsmodem.


Jag åkte till hammarstrand och fick tag i ett nytt men när jag kom hem var det bara sladdar i lådan.


Tillbaka igen och fick ett nytt men av ett annat märke som jag inte klarar av att installera så nu sitter jag hos Datafia och bli inte brydd om jag inte syns på några dagar.


Ingen sovmorgon blev det. Telefonerna ringde i ett. jag har hållit på med en rabatt till Stockholmskarin hela dagen och som sagt försökt att fixa datan.


Min första lediga dag blev inte som jag hade tänkt mig. Jagh hade tänkt gå ut lugnt men det kanske är som dom säger. Att vara pensionär är stressigt.


Till helgen ska jag vara barnvakt.

Vi hörs när jag fått till den förbaskade datorn.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se