Direktlänk till inlägg 1 augusti 2010

HÄLLESJÖ

Av Anita - 1 augusti 2010 15:05

Jag har sagt det förut och säger det igen. Om jag inte bodde i paradiset Fisksjön skulle jag gärna bo i Hällesjö, en liten by vid en sjö med en vacker hög ås där det vimlar av gamla vackra trähus, en fin kyrka och en enastående dansplats. men......det är inte allt. Där bor det massor av människor som är eldsjälar och är otroligt kreativa och trevliga.


Igår besökte vi det nyaste på byn. Tänk dig en gammal åker långt inne i buskigtland. Där finns en liten by som heter

  

Där kommer man några hundra år tillbaka till Vilda Västern. Där heter tuppen precis som min katt Oskar. Där finns allt som det fanns i en gammal guldgrävarstad. Klart att man kan vaska guld där också.

  

Salon, bordell,cheriff, bankkontor, dögrävare, ja allt man kan tänk sig. Många avbyns innevånare har förvandlats till riktigt tvättäkta cowboys.Jag blev erbjuden jobb på bordellen Rosis men  jag tro jag avböjer.

 Man har ju sett på film hur skitiga kopojkarna är när dom kommer efter att ha vari på prärien länge. Hujeda med att ligga tillsammans med en sån dynggris.

  

Klart att det dök upp en del hästar också även om det int finns så många i byn.

  

Inte nog med det. Ett billigt och gott fika fanns det också och om man ville kunde man till och med äta wildavästerngryta med bönor.


En del tycker att det är lite barnsligt och rynkar på näsan men va då. I så fall finns det väl massor av barnsligheter. Ta alla raggarbilar som gamla gubbar far omkring i på sommaren och leker sig tillbaka till sin ungdom.

All jäkla sport där vuxet folk på fullt allvar jagar efter en boll eller slår med klubba.

All jakt där man klär sig i dyra och fina kläder och drar omkrig.

Barnsligt är bra och vem har inte älskat att leka indianer och vita. Far dit och lek du också. Både barn oc vuxna mår bra av att leka lite mer, tro mig. 


Jag är imponerad och full av beundran när så många i en by gör något sådant här.

Det är kreativt om något.


Så finns det mer att göra i Hällesjö en sån här vanlig lördag i juli.


 På hembygdsgården var de hantverksdag där man fick prova på olika hantverk. Jag blev ju fast vid luffarslöjden och hoppas kunna gå en sådan kurs till hösten.


  

Så hade dom kams och flyg in och det har jag längtat efter hela sommaren. Vi satt på dansbanan och mumsade och jag kom ihåg förl länge, länge sedan då pappa och stockholmsKarin dansade hambo och dansade omkull just där.


Det var inte slut på aktiviteter med detta. En bekant till mig har en loppis uppe på åsen och dit åkte vi Hon och hennes  man har flyttat hem från Sundsvall och gjort om sin gamla ladugård till loppis.Modigt och kreativt.


Efter en så trevligdag for vi hem till Fiskjön och solen började komma fram och det blev en strålande kväll.

En sådan kväll man måste njuta av. Kan man tänka sig bättre än att sätta sig nere på bryggan och läsa en bra bok.

Pojkarn var ute på sjön och fiskade och fick flera gäddor och en halv hink med abborrar

  

Vi stannade nere vid sjön hela kvällen.Under över alla under var det varken mygg eller broms.

 Den tokiga älgen snurrade runt omkring och betade så nu fick KinaBror ta fina kort.  Vi grillade lite korv, drack lite kaffe och vid 9-tiden gick solen ner och broder B dök upp och killarna drog ut på sjön igen.


Nu har kinaBror rökt abborrar och jag ska ta en spisbrödsmörgås med rökt abborre på och ett glas iskall mjölk.

Dagens egenhändigt påhittade ord.


Även om regnet öser ner och hostan aldrig ger sig kan man njuta av en macka med rökt abborre.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

1 augusti 2010 20:15

Har aldrig varit i Hällesjö men nu finns ju ytterligare en anledning....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Herta

Herta

1 augusti 2010 23:13

Jag har bara varit i Hällesjö några gånger men jag tycker att det är en by som ligger underbart vackert. Jag tror att min farmor kom därifrån om jag inte missminner mej. Kyrkan är väldigt speciell också. Vi var alldeles för kort i Håsjö denna sommar dvs vi var rejält men det blev lite annorlunda med tid till saker än vad vi planerat.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Lena

Lena

2 augusti 2010 10:47

Vilket roligt ställe! Roligt också att folk engagerar sig och gör något tillsammans. Kul!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

3 augusti 2010 14:35

Självklart skall man vara barnslig ibland. Jag är det nästan för det mesta. För tänk vad trist det vore att alltid vara den där allvarsamma vuxna som inte törs "släppa loss" ... Nej för sjutton ... Ha kul! Och jag beundrar som du alla dessa kreativa uppfinnigsrika människor som gör slag i saken och gör livet roligare för oss alla.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se