Direktlänk till inlägg 1 augusti 2010

HÄLLESJÖ

Av Anita - 1 augusti 2010 15:05

Jag har sagt det förut och säger det igen. Om jag inte bodde i paradiset Fisksjön skulle jag gärna bo i Hällesjö, en liten by vid en sjö med en vacker hög ås där det vimlar av gamla vackra trähus, en fin kyrka och en enastående dansplats. men......det är inte allt. Där bor det massor av människor som är eldsjälar och är otroligt kreativa och trevliga.


Igår besökte vi det nyaste på byn. Tänk dig en gammal åker långt inne i buskigtland. Där finns en liten by som heter

  

Där kommer man några hundra år tillbaka till Vilda Västern. Där heter tuppen precis som min katt Oskar. Där finns allt som det fanns i en gammal guldgrävarstad. Klart att man kan vaska guld där också.

  

Salon, bordell,cheriff, bankkontor, dögrävare, ja allt man kan tänk sig. Många avbyns innevånare har förvandlats till riktigt tvättäkta cowboys.Jag blev erbjuden jobb på bordellen Rosis men  jag tro jag avböjer.

 Man har ju sett på film hur skitiga kopojkarna är när dom kommer efter att ha vari på prärien länge. Hujeda med att ligga tillsammans med en sån dynggris.

  

Klart att det dök upp en del hästar också även om det int finns så många i byn.

  

Inte nog med det. Ett billigt och gott fika fanns det också och om man ville kunde man till och med äta wildavästerngryta med bönor.


En del tycker att det är lite barnsligt och rynkar på näsan men va då. I så fall finns det väl massor av barnsligheter. Ta alla raggarbilar som gamla gubbar far omkring i på sommaren och leker sig tillbaka till sin ungdom.

All jäkla sport där vuxet folk på fullt allvar jagar efter en boll eller slår med klubba.

All jakt där man klär sig i dyra och fina kläder och drar omkrig.

Barnsligt är bra och vem har inte älskat att leka indianer och vita. Far dit och lek du också. Både barn oc vuxna mår bra av att leka lite mer, tro mig. 


Jag är imponerad och full av beundran när så många i en by gör något sådant här.

Det är kreativt om något.


Så finns det mer att göra i Hällesjö en sån här vanlig lördag i juli.


 På hembygdsgården var de hantverksdag där man fick prova på olika hantverk. Jag blev ju fast vid luffarslöjden och hoppas kunna gå en sådan kurs till hösten.


  

Så hade dom kams och flyg in och det har jag längtat efter hela sommaren. Vi satt på dansbanan och mumsade och jag kom ihåg förl länge, länge sedan då pappa och stockholmsKarin dansade hambo och dansade omkull just där.


Det var inte slut på aktiviteter med detta. En bekant till mig har en loppis uppe på åsen och dit åkte vi Hon och hennes  man har flyttat hem från Sundsvall och gjort om sin gamla ladugård till loppis.Modigt och kreativt.


Efter en så trevligdag for vi hem till Fiskjön och solen började komma fram och det blev en strålande kväll.

En sådan kväll man måste njuta av. Kan man tänka sig bättre än att sätta sig nere på bryggan och läsa en bra bok.

Pojkarn var ute på sjön och fiskade och fick flera gäddor och en halv hink med abborrar

  

Vi stannade nere vid sjön hela kvällen.Under över alla under var det varken mygg eller broms.

 Den tokiga älgen snurrade runt omkring och betade så nu fick KinaBror ta fina kort.  Vi grillade lite korv, drack lite kaffe och vid 9-tiden gick solen ner och broder B dök upp och killarna drog ut på sjön igen.


Nu har kinaBror rökt abborrar och jag ska ta en spisbrödsmörgås med rökt abborre på och ett glas iskall mjölk.

Dagens egenhändigt påhittade ord.


Även om regnet öser ner och hostan aldrig ger sig kan man njuta av en macka med rökt abborre.

 
 
Liliann

Liliann

1 augusti 2010 20:15

Har aldrig varit i Hällesjö men nu finns ju ytterligare en anledning....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Herta

Herta

1 augusti 2010 23:13

Jag har bara varit i Hällesjö några gånger men jag tycker att det är en by som ligger underbart vackert. Jag tror att min farmor kom därifrån om jag inte missminner mej. Kyrkan är väldigt speciell också. Vi var alldeles för kort i Håsjö denna sommar dvs vi var rejält men det blev lite annorlunda med tid till saker än vad vi planerat.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Lena

Lena

2 augusti 2010 10:47

Vilket roligt ställe! Roligt också att folk engagerar sig och gör något tillsammans. Kul!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

3 augusti 2010 14:35

Självklart skall man vara barnslig ibland. Jag är det nästan för det mesta. För tänk vad trist det vore att alltid vara den där allvarsamma vuxna som inte törs "släppa loss" ... Nej för sjutton ... Ha kul! Och jag beundrar som du alla dessa kreativa uppfinnigsrika människor som gör slag i saken och gör livet roligare för oss alla.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards