Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010

STÄDDAG

Av Anita - 6 augusti 2010 22:15

  

Förr eller senare så är det tvunget. Va, då tvunget. Jo, städa. Nu är det skitigt överallt och inte är det konstigt så många hundra steg och fötter som sprungit på det här golvet, så många smörgåsar som trillat ner och så många saftglas som spillts ut sista tiden.


Fast egentligen gick det riktigt bra. Jag gillar inte att städa men det är ju tacksamt när det verkligen är riktigt skitigt så vattnet blir svart och golven blir rena så det verkligen syns.


Jag begriper mig inte på dom som städar varje vecka vare sig det behövs eller inte. Nej som attan. Städa gör man när det behövs.

När jag skurade trappen satt en liten harpalt och glodde på mig och funderade kanske över vad jag höll på med. I djurens värld städas det nog inte så mycket.


   

Trädgården blommar för fullt nu och jag måste säga att det är betydligt roligare att städa ute i trädgården än inne.

Helt ok om man som jag får gå ut och sätta mig i solen med en kopp kaffe och sedan trava ner till sjön, lägga mig med en bok på sidentäcket och ta ett nakenbad i härligt vatten.

Precis när jag hoppat i kom BroderB ner med en termos med kaffe och visst är det härligt att sitta här med ett badlakan om sig och dricka nykokt kaffe tillsammans med sina bröder och vänner.


   

Sedan var det dags för nästa äventyr.

Vi var bjudna till en liten by som heter Fångsjöbacken tillsammans med StockholmsKarin och StockholmsAnders.

Där är vår pappas nästan 90-åriga kusin och dotter som bjöd dit oss.

   

En helt underbar plats nere vid sjön och helt underbara människor. Vi brukar träffas en gång om år och det är alltid lika trevligt. God mat fick vi och vi blev kvar där flera timmar och pratade om gamla minnen och nya tankar.


Det är fint att omge sig med trevliga människor och det har jag verkligen gjort den här veckan. Tänk så härligt. Här går dag efter dag och ingen skäller på mig en endaste gång. Nu har min förkylning börjat ge sig så tillvaron känns desto bättre och jag känner mig starkare och starkare.


Dagens ord: Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du vara i rörelse.

   

 
 
Liliann

Liliann

7 augusti 2010 11:15

Städa är ju skittråkigt! så jag håller med tar tag i det när jag själv inte står ut längre och det syns sedan att man städat. Nöjd och belåten efteråt...
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Herta

7 augusti 2010 14:12

Tycker att Du verkar vara en mycket klok person, städa när det behövs är klokt det, inte förspilla kvinnakraft i onödan.

 
Skatan

Skatan

7 augusti 2010 15:15

Ja, nån gång skall ju det göras också.Städas, alltså. Jag har din inställning till det hela... att man inte behöver städa annat än när det behövs. Men Mannen tycker annorlunda. Så då får han städa. Skönt för mig!

Nu är det bra vackert hos dig med alla dina blommor ser jag ... och du har allt bra trevligt med alla dina vänner. Och jämnt är du på G för att göra något kul. Inte kan du ha långtråkigt heller med den omväxlingen även om du bor långt bort i skogen.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

7 augusti 2010 17:18

Som du vet så förstår jag mig inte heller på folk som städar när det inte behövs. Nu börjar det väl dra ihop sig till en riktig storstädning här men har tänkt att skjuta upp den till dess jag blir arbetslös :)
Vad hindrar mig mig skriver du i din kommentar hos mig och ja, förmodligen bara jag själv.
Och du, jag visste ju att du skulle få dansa ;)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Trollet

Trollet

7 augusti 2010 23:10

Det där håller jag med om, vattnet ska vara svart och det ska skramla när jag dammsuger, då blir jag nöjd och belåten.

http://trolligt.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards