Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

FREDAGEN DEN 13-DE

Av Anita - 13 augusti 2010 22:10

Ingenting tråkigt har hänt snarare tvärt om. Det har varit en rätt häftig dag med tvära kast. Egentligen är jag förvånad över att jag har hunnit med så mycket.


Började med att komma upp i skaplig tid och fara till jobbet och jobba ett par timmar.

Hem och städade lite grann. Solen började komma fram och det är varmt men fuktigt.


Kinabror och jag for på jaktmässa i Hammarstrand. Det blev mest att köpa lite att äta typ ost och korv. Dessutom satt jag i mig något som jag glömt vad det heter men det var bröd med vitlökströra och rödlök, räkor och kaviar. Jättegott. En varm munk och man var ganska mätt.

Jag tänkte köpa ett par hängsler. Mina mockabyxor har inga hällor så nu när jag gått ner lite sitter dom inte kvar och jag som så länge önskat mig såna.


Visst, det fanns hängsler men för 270 kronor! Konstigt att allt som har med jakt och jaktkläder är så dyrt. Aldrig att jag betalar det för ett par hängler.


Vi träffade lekakamraten och Leila och dom var på väg hem till oss för att bjuda oss på  Iransk mat. Det var en kycklinggryta med ris som var väldigt god.


  

Katten Oskar han har blivit rätt fet och lat under sommaren och ligger gärna i solen på förstukvisten och njuter. Om man fick önska sig något vad man skulle bli i sitt nästa liv så skulle jag gärna bli katt här hos mig. Tänk vad man skulle ha det bra. Kungen av Fisksjön. Det är han det (tror han i alla fall)


Nu när vi ändå är inne på djur så måste jag visa den söta harpalten som bor här på gården. Är han inte söt? Jag är lite förvånad över att han fått överlevt och att inte Oskar jagar honom.

   

Idag har faktiskt tvätten torkat fast nätt och jämt. Det är så fuktigt i luften men varmt och skönt.


Hela kvällen har vi tillbringat ute på den spegelblanka sjön. Jag brukar inte fiska men visst. En sån här fin kväll och med trevligt sällskap är det rätt avkopplande. Jag fiskar bara med vanligt spö och mask och vi fick massor med fisk, en hel tiolitershink så gott som full. Det var tyst och skönt på sjön så några timmar där skadar minsann inte själen. En sådan här varm kväll och totalt vindstilla är det skönt att bo här i paradiset.


Nu har jag kokat lite fisk till Oskar och gjort några pajer tills imorgon som jag och DataFia ska ha med oss till kursen vi ska på imorgon och på söndag.


Vi ska tillbringa helgen med 11 andra tjejer högt uppe på ett berg och utomhus ska vi vara hela helgen. Det ska bli väldigt trevligt att koppla bort allt och bara få vara.


Nu kan man ju fundera över hur man kan hinna med så mycket på en enda dag utan att stressa det minsta. Kan det bero på att man inte behöver skynda sig för att man kastat bort 8-9 timmar på att jobba.  Jag hann till och med sitta nere vid sjön en stund och ta ett litet bad.


Hade det varit en vanlig jobbarfredag hade jag somnat framför tvn. Jag måste säga att mitt pensionärsliv är betydligt mer innehållsrikt och händelserikt.    


Dagens ord: Man är inte äldre än man känner sig.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

13 augusti 2010 22:42

Såå skönt att höra att du har det bra och njuter, det är dig väl förunnat!

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

14 augusti 2010 09:32

Så härligt det låter, med allt du tar dig för.

Ha en riktigt härlig helg med tjejerna!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
billan

billan

14 augusti 2010 23:38

Fina dagar dina pensionärsdagar! Kan bara hålla med, man är helt slut efter en 40 timmars arbetsvecka:(((( Fredagskvällarna är inget att ha....
Jag har också tillbringat mina senaste dagar högt upp. Fast inte direkt på ett berg utan på en fjälltopp.
Hoppas du har en fin helg och må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Soldansaren

Soldansaren

15 augusti 2010 19:37

Tror att vi har mycket att lära av katter. De verkar vara experter på detta att njuta av livet, till exempel. Hälsa Oskar från mig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

16 augusti 2010 17:25

Jag med skulle inte ha något emot att vara katt hos dig ... Va fin han är Oskar!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 15 mars 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen. Första talgoxekvitter från björken. Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket. Visserligen kallt på morgonen men s...

Av Anita - Måndag 12 mars 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig. Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.   Väntade på att TuppOla och SofePropp sku...

Av Anita - Lördag 10 mars 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade. Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl. Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på ho...

Av Anita - Onsdag 7 mars 11:15

Nog är det konstigt att man blir så beroende av mobiltelefon och mobilt bredband. Man sitter här och tycker att man inte bryr sig så mycket men när det plötsligt inte går att ringa eller gå in på datorn inser man hur bortskämd man blivit. Måndag morg...

Av Anita - Fredag 2 mars 09:26

  Jag förstod det genast jag vaknade. Jag förstod det när katten kröp ner under täcket och vägrade kliva upp. Jag förstod att det var årets kallaste dag fast det faktiskt är mars nu. Det borde vara en vårvintermånad och visst, ljuset finns här...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se