Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

FREDAGEN DEN 13-DE

Av Anita - 13 augusti 2010 22:10

Ingenting tråkigt har hänt snarare tvärt om. Det har varit en rätt häftig dag med tvära kast. Egentligen är jag förvånad över att jag har hunnit med så mycket.


Började med att komma upp i skaplig tid och fara till jobbet och jobba ett par timmar.

Hem och städade lite grann. Solen började komma fram och det är varmt men fuktigt.


Kinabror och jag for på jaktmässa i Hammarstrand. Det blev mest att köpa lite att äta typ ost och korv. Dessutom satt jag i mig något som jag glömt vad det heter men det var bröd med vitlökströra och rödlök, räkor och kaviar. Jättegott. En varm munk och man var ganska mätt.

Jag tänkte köpa ett par hängsler. Mina mockabyxor har inga hällor så nu när jag gått ner lite sitter dom inte kvar och jag som så länge önskat mig såna.


Visst, det fanns hängsler men för 270 kronor! Konstigt att allt som har med jakt och jaktkläder är så dyrt. Aldrig att jag betalar det för ett par hängler.


Vi träffade lekakamraten och Leila och dom var på väg hem till oss för att bjuda oss på  Iransk mat. Det var en kycklinggryta med ris som var väldigt god.


  

Katten Oskar han har blivit rätt fet och lat under sommaren och ligger gärna i solen på förstukvisten och njuter. Om man fick önska sig något vad man skulle bli i sitt nästa liv så skulle jag gärna bli katt här hos mig. Tänk vad man skulle ha det bra. Kungen av Fisksjön. Det är han det (tror han i alla fall)


Nu när vi ändå är inne på djur så måste jag visa den söta harpalten som bor här på gården. Är han inte söt? Jag är lite förvånad över att han fått överlevt och att inte Oskar jagar honom.

   

Idag har faktiskt tvätten torkat fast nätt och jämt. Det är så fuktigt i luften men varmt och skönt.


Hela kvällen har vi tillbringat ute på den spegelblanka sjön. Jag brukar inte fiska men visst. En sån här fin kväll och med trevligt sällskap är det rätt avkopplande. Jag fiskar bara med vanligt spö och mask och vi fick massor med fisk, en hel tiolitershink så gott som full. Det var tyst och skönt på sjön så några timmar där skadar minsann inte själen. En sådan här varm kväll och totalt vindstilla är det skönt att bo här i paradiset.


Nu har jag kokat lite fisk till Oskar och gjort några pajer tills imorgon som jag och DataFia ska ha med oss till kursen vi ska på imorgon och på söndag.


Vi ska tillbringa helgen med 11 andra tjejer högt uppe på ett berg och utomhus ska vi vara hela helgen. Det ska bli väldigt trevligt att koppla bort allt och bara få vara.


Nu kan man ju fundera över hur man kan hinna med så mycket på en enda dag utan att stressa det minsta. Kan det bero på att man inte behöver skynda sig för att man kastat bort 8-9 timmar på att jobba.  Jag hann till och med sitta nere vid sjön en stund och ta ett litet bad.


Hade det varit en vanlig jobbarfredag hade jag somnat framför tvn. Jag måste säga att mitt pensionärsliv är betydligt mer innehållsrikt och händelserikt.    


Dagens ord: Man är inte äldre än man känner sig.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

13 augusti 2010 22:42

Såå skönt att höra att du har det bra och njuter, det är dig väl förunnat!

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

14 augusti 2010 09:32

Så härligt det låter, med allt du tar dig för.

Ha en riktigt härlig helg med tjejerna!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
billan

billan

14 augusti 2010 23:38

Fina dagar dina pensionärsdagar! Kan bara hålla med, man är helt slut efter en 40 timmars arbetsvecka:(((( Fredagskvällarna är inget att ha....
Jag har också tillbringat mina senaste dagar högt upp. Fast inte direkt på ett berg utan på en fjälltopp.
Hoppas du har en fin helg och må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Soldansaren

Soldansaren

15 augusti 2010 19:37

Tror att vi har mycket att lära av katter. De verkar vara experter på detta att njuta av livet, till exempel. Hälsa Oskar från mig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

16 augusti 2010 17:25

Jag med skulle inte ha något emot att vara katt hos dig ... Va fin han är Oskar!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Av Anita - Måndag 9 juli 07:45

  Så kom Sundsvallsborna och med dom katten Gosan. Kastrerade katten Morris blev kär som en klockarkatt och har mest varit borta vid deras stuga och stört och jamat och försökt att fria till tjejen som inte alls är intresserad.   I förrgår vad...

Av Anita - Fredag 6 juli 19:08

Onsdagen var det Kinabrors och Gubbens tur att ha sommarcafe. Det var blåsväder igen och två träd ramlade över vägen så Kinabror fick göra en utryckning med motorsågen så att hans gäster kunde komma fram. Hans första omgång med sommargäster kom. Ti...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se