Direktlänk till inlägg 20 augusti 2010

HALLONKULLAR OCH HÖGA BERG

Av Anita - 20 augusti 2010 16:15

  

Högt upp en mulen och råkall dag men....... däruppe växer skogshallon i massor.

Där uppe brukar älgarna beta och överallt syntes spår av dem i form av sovgropar och avbiten sly.

Här högt uppe såg vi skit efter björnen och frös om händerna för vinden är nu isande kall.

Här uppe kände vi doften av söta, solmogna hallon och vi plockade och plockade.

  

Vilka vi kanske du undrar. Jo broder O:s sambo. Tänk att kunna fara iväg och plocka bär utan att ha bråttom. Ha med en kaffetermos och macka och sitta där lugnt och stilla och bara andas och lukta och småprata. Väldigt nöjd med min dag känner jag mig.


Fy sjutton vad jag börjar bli tråkig nu. Rent otroligt. Nöjd och belåten och positiv mest varenda dag. Den där sura och tjuriga Anita hon sitter i ett litet skafferi på en pall och tills vidare har jag vridit om nyckeln i låset och stängt in henne.

Hör hur hon viskar genom nyckelhålet." Det blir snart vinter. Då du! "

Ja ja, var det inte att leva för dagen som gäller nu.  


Lite mer har jag hunnit med. Varit på jobbet och hälsat på och fått lite kaffe och pratat en stund.

Varit på macken och tankat bilen och pratat en stund där också.

Nu har solen tittat fram men det är kyligt så det blir nog inget bad ikväll.

Hinner inte basta heller för jag ska på möte klockan 19.00


Jag säger bara det. Pensionärslivet är långt ifrån trist. Fick precis reda på att mina jobbarkompistjejer snart kommer och hälsar på och inte nog med det.

Snart kommer Skatan och hälsar på! Å så roligt det ska bli. 


Förut när livet var evigt jäkt då hade man massor att göra på helgerna. Nu tar jag mig friheten att tänka att helgerna är till för att bara vila och göra roliga saker. Jag hinner nog det jag ska ändå.


 Ser mig i spegeln och ser att jag är så solbränd så jag aldrig sett maken till. Jag tittar lite längre ner och ser att jag är så brun så det ser ut som jag har en kritvit bikini på mig men det är BARA jag. Härligt härligt. Tycker att jag är riktigt snygg. Åtminstone utstrålar jag hälsa och glädje och det duger länge det.


Inuti känner jag mig så här men........

  

kanske ser jag ut så här utanpå (suck)

  

Det är alltså fredagkväll och jag känner med er alla som ska iväg och handla mat, hem och städa och slänga er ner framför tv.n helt utmattade efter en hel vecka på jobbet. Somna framför tv-n som man brukade göra en sån dag.

Till er vore det ett hån att säga............


Fånga dagen men fånga lördagen i alla fall och gör något kul om ni orkar. Skit i städningen och ge er ut i luften. Trevlig helg på er alla mina rara bloggkompisar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ewan

20 augusti 2010 17:25

Ha en go´helg själv Anita!
Jag ska inta handla och fara runt som en vettvilling,dock ska jag jobba,men spelar ingen roll.För som du vet,har jag världens bästa jobb!
Kram från Ewan

 
Liliann

Liliann

20 augusti 2010 18:42

Härligt......
Ser fram emot att besöka berömda Fisksjön....ska jag ta me ett sjutillhållarlås till skafferi???Fast å andra sidan tror jag inte hon blir utsläppt så mycket i vinter och det är ju bra men lite tråkigt för oss som följer bloggen din!!!KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
sus

sus

20 augusti 2010 19:38

*fniss* ja här har du en som "däckar" i soffan, men som sagt i morrn e energin tebax. kikade in å lämnar avtryck efter mig.

http://dusisus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Cecilia

20 augusti 2010 20:24

ÅÅÅ så gott med hallon jag vill också ha.

 
zaq

zaq

20 augusti 2010 20:49

Trevlig helg!
JAg tänker för ovanlighetens skull SE på tv, wooo-wiii, minns inte sist jag gjorde det frivilligt! ;-)
sista dansen, 4:an...

http://zaq.blogg.se

 
Ann

Ann

20 augusti 2010 21:48

Jaaaa, jag har haft lite annat för mej denna eftermiddag än det som "tipsas om " här ovan....varken handlat eller slängt mej framför tvn...Det brukar jag ju inte göra annars heller.....Det finns så mycket gott att göra när det närmar sej helg tycker jag...Ha en skön helg min vän....Ann

http://dansann.blogg,se

 
Lena

Lena

20 augusti 2010 22:41

Tack! Jag ska njuta av lördagens lugn efter en veckas hårt arbete. Kanske jag hittar lite hallon eller kantareller. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lise-Lotte

21 augusti 2010 13:25

Jag har följt din blogg ganska länge nu och tänkte att jag nu äntligen skulle ta mig i kragen och lämna en kommentar :) (Jag hittade hit via Soldansarens sida). Man ska inte fylla livet med dagar utan dagarna med liv sägs det ju, och det är ju precis vad du verkar lyckas väldigt bra med! Härligt att läsa din blogg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se