Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

NATTLIGT ÄVENTYR

Av Anita - 21 augusti 2010 14:37

Nattligt äventyr. Det kan vara mycket det men trodde ni att jag av en slump stötte på en tjusig karl och hade sex hela natten så trodde ni fel ....men nog kan man säga att jag fick hjärtklappning och hjärtat i halsgropen.


Vi tar det från början. DataFia och jag tog ett bastubad och nu blir det ju väldigt mörkt på kvällarna. Hon åkte hem och vid 23-tiden kom jag på¨att jag hade jackan nere vid sjön med mobilen i fickan. Varning för regn och regn är inte bra för telefoner så det var bara att ta ficklampan och vandra ner till sjön.


På vägen upp hörde jag ett vrål och tokälgen reste sig ur sin nattsömn bredvid vägen ner till sjön. Han ser på mig med skräckslagen blick, jag skriker till och ser på honom med skräckslagen blick. Så står vi där båda två med uppspärrade ögon och öppen mun och bara glor på varandra. Lika uppskrämda båda två. En älg som är 3 meter ifrån en i mörkret är väldigt stor kan ni tro.

   

Till slut kom han sig för att ge sig iväg och knappast lägger han sig att sova så nära huset något fler gång.


Nu kommer vi osökt in på älgjakten som börjar om en vecka så där.

Det har liksom blivit en annan stämning nu. Båtar och bilar har försvunnit, inga glada barnskratt och vattenplask.


Nej nu är det skotten från skjutbanan som ekar, det är röjning av pass och röjsågar som brummar, det är spikande på pass. Nu är det bråttom.


Nu kommer jag säkert att reta upp en del jägare om det mot förmodan finns någon sån som läser min blogg.

Det syns lite överallt män som så här 2 veckor innan jakten kommer på att man måste motionera hundarna som stått instängda i hundburar hela året.


Det är ju ungefär som att skicka ut en soffliggare att springa maraton.

En del män tränar sina hundar och umgås med dom och ser dom som sin bästa och viktigaste jaktkompis men minst lika många ser sina hundar som ett verktyg eller en bössa. Men även den bästa bössa behöver lite omvårdnad.


Hur man kan tro att en hund som alltid står instängd i en hundbur och som man inte umgås med ska bli en bra älghund är något jag inte förstår. Jag förstår inte heller hur synbart trevliga människor kan behandla hundarna som dom gör.

Inte bry sig om dom annat än när det är jakt.


Jag orkar inte ens tänka på det för jag tycker att det är så hemskt.

Därför går vi över till något annat och trevligare.


   

Det duggregnar idag men det är ganska skönt att vara ute. Jag gick bort till Sundsvallsborna och drack kaffe. Hon berättade att vår lille harpalt äter på hennes morotsblast man att han är så söt så han måste få hållas. Den är så otroligt söt och tittar på en med så vackra pliriga ögon.

   

Har upptäckt att svalan Iris inte alls tänker ge sig iväg. Hennes kull på 5 svalungar har inlett en turbomatning. Hon har en ny kull med hungriga ungar nere i uthuset och nu är det smått om tid. Alla 7 svalor åker in och ut och matar hela tiden.

   

Ser att det kommer att bli mycket svamp iår. Tyvärr finns det mest giftsvamp häromkring och en massa sopp förstås.

   

Solrosorna har snart slagit ut och jag hoppas bara att det inte blir frost än på ett tag men man vet aldrig vad som kan hända den här tiden.

Vattnet är bara 16 grader nu och jag får ge upp min tanke att bada hela augusti ut.

Katten Oskar går runt och letar efter alla människor som plötsligt inte finns men nu har han somnat i sängen. Det nattliga råttjagandet tar på krafterna. I morse hade han lagt ut rester efter 16 sorkar på bron.


Idag har jag inte gjort många knop och det var inte meningen heller. När jag ser att humlen har växt upp på krattan förstår jag att det inte precis råder någon brådska med städandet i min trädgård.

   

Dagens ord i anledning av att börja träna hundar veckan före jakten


Det är på kvällen den late får brått.   

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

21 augusti 2010 17:29

Din sista bild gillar jag alldeles speciellt, så ska det vara!
Här pågår nu bockjakten på rådjur. Rådjuren är illegalt inplanterade här på ön av några skjutglada jägare, så de trivs väl nu antar jag (Jägarna alltså!).

Håll dig nu borta från skogen inte bara på natten utan också dagtid, för ingen vet vad jägarna hittar på.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Titti (f.d SkogsHuldran)

21 augusti 2010 17:36

Ja du, ibland blir man överraskad så hälften kunde räcka!

Kramar från Västergötland

 
Liliann

Liliann

21 augusti 2010 19:01

Härliga bilder.....å du vad gäller de stackars älghundarna kan jag bara hålla med. Värst är när man ser idioter som sitter i bilen och kör med hunden springande bredvid...finns bara ett ord för dom IDIOTER!
Kram på Dig!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Boppan

21 augusti 2010 20:51

Snuvan stod i denna helg
framför rädd å snopen älg
Lika skraj var Snuvan med
strax de skiljdes åt i fred

Och IDIOTJÄVLARNA till jägare skulle få springa bundna bakom min Ärta för att få uppleva känslan.
Fan vad jag skulle gasa!
( hatar djurplågare som du ser...)
KRAM Lena

 
Skatan

Skatan

22 augusti 2010 06:54

Ja behandlingen av älghundarna har jag också reagerat över ... jakthundar behöver väl också ... som du säger ... omvårdnad. Fy f ..

Vilken tur att han inte anföll av rädsla, din älg ...din i trädgården inneboende "snyltgäst"¨.Han är säkert lika söt som harpalten men kanske inte lika "oförarglig" ... Hoppas han har "stuckit till skogs" när jag kommer för jag är en feg en må du tro när det gäller älgar.

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

22 augusti 2010 10:28

Hej Anita! Oj oj oj...jag liksom ser dej och älgen framför mej, när Ni skrämmer varann!!!
Ja, tänk stackars hundar som har en husse el matte som ser dem som verktyg...Du skulle se hur det ser ut i vårt sovrum när sommarn är över, alla fyra hundarna (ibland sex, när Tindra och Zippy är här), ligger i sina bäddar runt vår säng..Men vi mår verkligen gott allihopa, av närheten till varann...Vi tror ju på att hundarna blir bättre jakthundar av närheten..Och det har vi ju märkt oxå...
Är det nån som ska bo för sej hos Dej under älgjakten?

Må så gott och fortsätt ta de lugnt!! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

22 augusti 2010 19:59

Herregud, jag hade nog aldrig överlevt om jag mött en älg så nära. När jag var lite var jag fobiskt rädd för älg, trots att jag bodde mitt i de djupa Tivedskogarna och borde vara van. Men icke. Numera är jag ju stadsråtta och det blir inte så mycket närkontakt med älg här. Men jägare verkar det som om man får akta sig för ändå. Nyligen stod det i lokaltidningen om en jägare som varit på vildsvinsjakt och istället råkat skjuta en häst...

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se