Direktlänk till inlägg 26 augusti 2010

SLUT

Av Anita - 26 augusti 2010 14:13

  


Jag gick på bara fötter på skogstig och på sand

trampade  på kottar och rötter och stenar ibland.

Så mjuk ibland var mossan och marken var så varm.

Jag gick så försiktigt och aktade blommorna små, det hände sig att jag trampade på nån pissmyra då och då.


Jag hade fönstret öppet och somnade till blommornas doft.

Jag vaknade till fågelsång och vindens sus i björken utanför.

Ikväll är allt så vemodigt tyst. Lommen ropar sorgset.


Marken är kall och våt och skorna har åkt på och sockarna likaså.

Det är så tyst och ensamt. Har inte vant mig än.


Nu kvällarna har mörknat och natten är så kall. Mitt fönster är stängt mot naturen och regnet strilar ner.

Dock ser jag genom rutan ett ljus långt långt bort. Det är Bernard som tänt lanternan. Mitt ljus i mörkret förstås.


Se skingras molnen sakta och månen tittar fram. Hon blinkar men ena ögat och värmer litegrann.


Slut på vemod och sorgsenhet. Åter till livet. Även om sommaren faktiskt är slut så kan hösten vara en fin tid med klara fina dagar och doft av bär och svamp.

  

Vallmon och solrosorna har slagit ut och lyser i solskenet.


Dagarna vandrar på och tiden går fort.

Ena dan i Östersund, Andra dagen i Bräcke tredje dagen i Sundsvall. Det har varit ett väldigt farande den här veckan.


Läste inlägget för ett år sedan om att lägga sorgerna i en säck och träna sig att tänka positivt.

 Läste om såpbubblorna jag hade i hanskfacket på bilen för att stanna och blåsa iväg när jag var förbannad och kommer på att jag nog inte är lika ilsken längre. Kan det komma sig av att jag äntligen är fri. Fri att bestämma, fri att göra vad jag vill.


Dagens ord får bli: Efter regn kommer solsken. Efter mörker kommer ljus.

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

26 augusti 2010 16:28

Vilken vacker runa över sommaren! Ja, nu verkar den ju vara slut...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

26 augusti 2010 16:40

Du kan verkligen konsten att uttrycka dig på ett poetiskt sätt. Men jag envisas med att det är sommar ett tag till.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
billan

billan

26 augusti 2010 16:44

Åh så vackert!
Du har nog rätt i att det börjar bli dags att säga farväl:(.....

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingen bild

Ewan

26 augusti 2010 17:03

Även här nere i mitt hörn,av riket,har hösten trängt sig på.
Dagarna har blivit kortare.
Skönt är att luften blivit klarare och inte så klibbigt varmt.
Kram ewan

 
Ingen bild

Susanne

26 augusti 2010 19:19

Behöver man ord ibland? Nej ibland räcker det me

 
Liliann

Liliann

26 augusti 2010 20:45

Ja...vart tog den vägen....sommaren känns som den aldrig kom på riktigt i år.....

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

26 augusti 2010 21:03

Hej Anita! Va härligt att kunna åka dit man vill...Ja, hösten närmar sej på gott och ont! Träffade Bernhard häromdan, han berättade då att:
-"Nu har jag tänt lampan till Anita!" Go´bernhard Va härligt att ha Bernhard mittemot , på andra sidan sjön...Va glad jag blir att Du inte är lika ilsken längre, när hösten nalkas, må vara skönt för Dej!!! På lördag döps lilla Melissa i Håsjö gla kyrka, det ser vi fram emot! Vi hörs! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

27 augusti 2010 08:31

... efter solsken kommer regn ... och sen kommer jag :-) ... Om det är solsken eller regn är det lika fint hos dig Skogsnuvan ... du ser att uppskatta (även om du är ilsken då och då) allt som livet ger omkring dig ...

Kram!


http://skatanstankar.wordpress.com

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

28 augusti 2010 09:20

några dagar kvar av sommaren, sedan kommer den fina hösten..

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Trollet

Trollet

28 augusti 2010 12:10

Jag kan bara nicka instämmande eftersom frihet är en av mina allra starkaste drivkrafter. Att vara fri. Bara att säga det får mej att må bra. Att stängas in, att petas in i hörn, att tvingas gör mej förbannad.

http://trolligt.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se