Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010

ATT MAN ALDRIG LÄR SIG

Av Anita - 29 augusti 2010 09:21

Tycker att man skulle bli klokare och klokare ju äldre man blir men jag tror tamme faan att man blir bara dummare och dummare.


Jag borde förstått igår morse att det drog ihop sig till en otursdag.

När jag kom hem från Höglunda ringde telefonen och det var en sur gubbe som ringde. Sur gubbe-dålig dag. Det borde jag ha lärt mig.


Sedan skulle jag börja göra lunch till mina två skolkamrater som skulle dyka upp mitt på dan. Hade precis tömt upp en tillbringare med dricka då den gled ur handen och föll i golvet. Tänk er dricka och glasbitar i en rejäl hög på golvet.


När jag skulle ta en ny tillbringare ur blå skåpet ramlade en av mina favoritvaser ut och även den gick i kras.

Ett gammalt talesätt kom för mig:HAR DU LEGAT MED SLÄPPEN INATT


Det har ni väl hört.

Nåväl mina kompisar kom och vi hade några trevliga timmar tillsammans. Tänk så mycket opratat men har när man inte träffats på länge.


  

Jag hade en hel hink svartvinbär som nu skulle bli saft. Jag har en fantastisk apparat som heter SaftMaja. Bara att lägga bären i en korg och vatten under. Sedan kommer saften ut genom en gummislang. Lätt som en plätt. KANSKE men inte idag.


Medan den står och kokar ska jag göra krusbärskräm till grannen. Han har tjatat på det länge nu.

Fick den ljusblå ideen att jag skulle ta fram min nya hushållsmaskin och mixa dom så man slipper sitta och klippa bort den där lite förargiliga svarta saken som sitter på varje bär.

Smart va. men........... jag hatar maskiner. Försökte sätta ihop alla delar. Den startar inte. Under förbannelser och eder försöker jag gång på gång och till slut förstår jag att det är instruktionsboken som gäller.


Var är den? Jaha på massor med språk men inte Svenska? Till slut hittar jag ett litet blad och fick den att gå. Fyllde på bär och satt igång.


Ve och fasa Det börjar ryka och lukta om maskinen och jag fick snabbt som ögot dra ur sladden. Tömma ut bären som nu är halvmosiga och vänder mig om vid ett underligt ljud från spisen.


Gummislangen på SaftMaja har ramlat av och kokhet saft har runnit ut över golvet, spisen, stolen och precis överallt. Det är inte klokt hur mycket saft som det blir av 10 liter bär.


Då står man där då med golvet fullt av klibbig saft. Bordet med halvkrossade krusbär och ett urdåligt humör. Ut med mattan, torka torka torka.

Försöka diska ur mixern och plocka undan hela skiten.


Kallt är det. Regnar gör det. Jag borde förstått att när det börjar med något illa ska man inte utmana ödet och börja stöka med maskiner.


Jag och maskiner går liksom inte ihop. Det borde jag har lärt mig men jag blev väl övermodig när jag lyckades få till den gamla datorn.


Kokar krämen i alla fall efter att ha tagit och stampat lite på bären. När jag skulle gå till grannen med krämen i ösregnet hade han åkt bort så där stod jag med min jäkla kräm.

  

Nu undrar ni varför jag har satt in bilden på solrosen. Jag försöker vara positiv för sjutton. Jag har ju gått på kurs att fokusera på det positiva.


Mitt förstånd sa mig i alla fall att jag skulle strunta i att dra iväg på dans ikväll.

Vad gör man då en lördagskväll när humöret är si så där.


Jo jag for till DataFia och där fick jag middag, en trevlig promenad när det blev en stunds uppehåll och en tv-kväll med godis och film på tv. Bröllopsfotografen som var en otroligt seg och tråkig film. Tror att vi småsomnade lite då och då hela högen.


Sammanfattningsvis så kanske det besöket och besöket av mina trevliga klasskamrater tog ut allt jävelskap som hände men det kan inte hjälpas att dagens ord måste bli.


En olycka kommer sällan ensam.

  


Den här dagen blåser jag bort som en fjäder och satsar på en otroligt bra söndag istället och hoppas att gräsklipparen är på bättre humör än dom andra maskinerna


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

29 augusti 2010 10:15

En vända in här till dig hjälper mot det mesta. Jag hoppas att du inte tar illa upp att jag skrattade gott åt alla dina missöden. Vilken dag!

Hoppas söndagen blir bättre, för sämre kan det väl nästan inte gå!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
zaq

zaq

29 augusti 2010 11:44

Ja, är det någon gång det blir mycket saft så är det när den hamnar på golvet, annars känns det alltid som förlite!
Huvva vilket stök, jag känner i kroppen hur ont det gör, stressen som blir, de dåliga energierna...

Bröllopsfotografen såg jag på bio, är nog knäpp för jag skrattade gott, -jag ser väl och hör de där som "vanligt folk" inte uppfattar...

Ingen svampskog blir det för mig, fy tusan vad surt :-(

Ha en go söndag, jag ska iallafall träffa lite gamla bekanta!

http://zaq.blogg.se

 
Margit

Margit

29 augusti 2010 12:18

Jaadu, kära Anita!! Vem skulle inte tappa tålamodet..och bli jättearg..och säga "FULA SAKER",
Det var ju så hemska skaer också..ta reda på ALLT detta..på golvet. Kunde INTE varit enkelt. Och kladdigt...
Du är beundransvärd, som på slutet av ditt inlägg ändå orkar se positivt på alllt ...och gå vidare...
Skönt samtidigt att få skriva ner...med ord...allt som hänt och dela med till oss så vi förstår att det var BEDRÖVLIGT!!
Hoppas denna dag blir bra/bättre!!! Utan missöden..och grejer på golvet...
Ja tänk hur vissa dagar kan vara..utan att vara fredag den 13:e.... Ja, missöden kan hända när som helst, men JOBBIGT nÄR det händer!!
Kramen min köra vän!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Liliann

Liliann

29 augusti 2010 14:12

Mmmm vissa dagar skall man inte ens kliva upp känns det som....det verkade inte vara din dag direkt igår, hoppas dagen blir bättre!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansaren

Soldansaren

29 augusti 2010 20:14

Åh, jag vet precis hur det känns. Men mest brukar jag bråka med datorn, inte så mycket köksmaskiner. Tack för bilden på saftmajan. Jag blev riktigt nostalgisk. Min mamma hade en sådan och jag kunde riktigt känna doften av vinbärssaft.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

29 augusti 2010 20:43

Hej på dej! Förstår av inlägget att Du aldrig kom iväg på dansen.......Å söndan blev nog en mycket bättre dag tror jag! Hörde av mamma att Ni hade en trivsam stund....
Ja, vi hade en fantastisk dag i Håsjö, vi igår...blir alldeles varm av tanken ....Vi höres under veckan! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Cecilia

29 augusti 2010 21:36

Oj oj vilket elände.

 
Skatan

Skatan

30 augusti 2010 11:50

Herre min je ... jag skulle själv ha legat där på golvet i en liten (stor) hög och bara ylat om jag varit i din sits. Fy sjutton vilken olycksdag. Det var då tur att du hade någon liten ljusglimt (klasskamraterna och att bli bjuden på middag) annars så ...

Nu måste det bara bli bättre ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lise-Lotte

30 augusti 2010 14:33

Usch vilket elände! Påminner mig om när min son var 3 år och hängde och gungade på en kylskåpsdörr och gångjärnen gick av... Det var sylt, saft, gurka, ketchup och f-n och hans moster och glassplitter över hela köksgolvet.

 
av irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av irja

30 augusti 2010 16:28

Kära Anita !!!
Man kan ju tro att det var fredagen den trettonde!!! De må jag då säga vilken otursdag, inte undea på att du tog till med kraft orden,men det hjälpte nog inte dig så bra , kan jag ana.....Själv har jag ju herrans tålamod , men de här skulle nog också ge mig spader....
Som sagt det var inte din dag, sällan kommer en olycka,utan den tredje....Hoppas det är bättre nu, med tiden kan du skratta åt eländet, men just när man är inne i de, så är det inte så kul....HA det bäst KramiZ IA.....

http://40- talisten bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se