Direktlänk till inlägg 18 september 2010

SOM ETT VISSNAT LÖV ELLER EN RUTTEN SVAMP

Av Anita - 18 september 2010 10:54

  

så har min sista vecka varit.

Det bara hoppade på mig, febern, orkeslösheten, bristen på matlust. Jag orkade inte läsa. inte blogga har släpat mig på toa och bara druckit vatten. Vräkt i mig alvedon när jag varit tvungen att göra något. Drabbats av yrsel när jag rest mig och inte har jag en aning om vad jag drabbats av.

Frossa och svettningar 38 grader, 40 grader och inga riktiga symtom.


Skatan min bloggkompis kom precis nu och jag är ledsen att jag inte kunde ta hand om henne som jag tänkt men jag har som tur är kompisar som varit här och underhållit henne lite grann i alla fall.


När en och en halv vecka gått och jag inte blivit ett dugg bättre var jag tvungen att ge mig och ringa och få läkartid. Jag har misstro mot läkare precis som politiker men när saker och ting inge blir ens ett uns bättre får man ju ge sig.


Nu har jag fått antibiotika och läkaren misstänker harpest. Idag är första morgonen jag vaknar feberfri och nu orkar jag till och med sitta i stolen framför datorn den här lilla stunden och säga hej till er alla.

Det går ingen nöd på mig. Snälle Anders har kommit och lagt presseningar över veden så den inte ska bli blöt.


PappersBeda skjutsade mig till läkaren igår. Min gamla svägerska kom med mat och fika och diskade upp min disk så trots att jag bor ensam i skogen har det gått bra.

Det är en sån här gång som huset visar sin rätta sida. Det hade kunnat vara hemskt att ligga här sjuk men soffan omfamnar mig med sin värme och katten Oskar vaktar mig med sitt liv. Ligger hos mig hela dagarna och hela nätterna och gör sitt bästa för att läka.


Så det är hopp om livet. Lekkamraten är på väg med sin iranska soppa för att bota så nu är jag på bättringen.


Man ser hur fort saker och ting kan ändra sig. Ena dagen glad som en lärka och frisk nästa dag liggande som en padda och inte orka ett dugg.

  

Dagens ord får bli:


Upp som en sol-ner som en pannkaka 

 
ANNONS
 
av irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av irja

18 september 2010 11:44

Kära Anita !!!
Skönt att höra att du är på bättringväg, det är ju bra att antibiotikan hjälper,vissa antibiotikan är man ju resictent mot.....
Var lite misstänksam att det skulle vara harpest eller sorkpest....
Men det bästa av all att du är på bättringsväg vännen.....Tur att du har Oscar som ger sitt stöd, och sköter om dig....LER... TA en dag i taget, så ska du se att orken och krafterna kommer tillbaka sakta men säkert....Ta det lungt....En stor styrke KRAM IA.....

http://40- talisten bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

18 september 2010 12:40

Oj... stackars du!
Inte visste jag att människor kan få harpest!

Jag ser att du är väl omhändertagen1
Krya på dig!

 
Soldansaren

Soldansaren

18 september 2010 13:55

Vad skönt att äntligen få ett livstecken från dig! Har ju hört, via Skatan, att du varit sjuk. Har faktiskt hört att harpest kan drabba människor och att det inte är att leka med. Skönt att du har folk och katter omkring dig som tar hand om dig! God bättring och låt dig läkas i lugn och ro!
Kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

18 september 2010 14:48

Så skönt med några rader från dig, jag har varit riktigt orolig.

Harpest - nu blev jag tvungen att googla - Tularemi heter sjukdomen på latin och det låter ju riktigt muntert - tularemi tjohej! Fast när man läser om den är det helt annat än muntert. Hoppas att du snart blir av med eländet när du nu fått antibiotika.

Jag förstår att du haft det jättejobbigt och jag har ju fått lite rapporter via Skatan.

Kram och krya på dig!
/Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

18 september 2010 17:10

Åh vad skönt att du har fått hjälp ... när jag talade med dig i telefon blev jag riktigt rädd så dålig lät du ... Men nu vänder allt skall du se.
Jag hade en fantastisk tid hos dig ... även om jag förstås blev bekymrad när du nästan "tuppade av" där vid det första blodtrycksfallet ... jag blev så rädd att mitt blodtryck ju steg så högt som jag aldrig haft förut ... men det är tillbaka på sin låga jämna nivå :-) Och även om vi kunde gjort mer utomhus om du varit frisk kanske gjorde vi ju ändå allt som vi planerat: träff med dina vänner, Lekkamraten och hans fru, bloggkompisarna och Döda fallet och den thailändska paviljongen ... Snälla Skogsnuvan ... mig gick det verkligen ingen nöd på ...jag älskar att vara hos dig ... och i Jämtlands inland ... Det har gett mig många tankar och nya perspektiv på livet må du tro.

Massor av kramar ... och krya på dig!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Trollet

Trollet

19 september 2010 09:59

Livet är verkligen en berg-och-dal-bana, får bara mer och mer bevis för den tesen. Krya på dej Skogsnuvan.

http://trolligt.wordpress.com

 
Ingen bild

Annci

19 september 2010 12:32

Krya på dig. En hälsning från för tillfället ett blött Göteborg. Det finns en massa konstiga sjukdomar,, harpest !! Men det ligger väl i jorden o väntar..KRAMIZ

 
zaq

zaq

20 september 2010 12:17

Åh, vad jag undrat vars du tog vägen!
Krya på dig nu, vaken har eller råttpest är trevliga att få, man blir verkligen ordentligt sjuk av det :-(
visst är det härligt med att bo på landet, då kommer folk till undsättning när man sitter i "skiten"...
Häls till'n Oskar att ahn gjort ett bra jobb, vakta och hela!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se