Direktlänk till inlägg 25 september 2010

ROSA DRÖMMAR

Av Anita - 25 september 2010 19:31

  

När man ligger så här i soffan och börjar bli lite bättre har man tid att tänka på både det ena och det andra.


Ser på min tavla från ungdomen och tänker på de rosa drömmar man hade som ung. Drömmar om kärlek, romantik skönhet och lycka. Såna drömmar kan inte annat än gå fel.


Nu är drömmarna enklare. Nu när drömmen om frihet blev uppfyllda var det dom små sakerna jag drömde om. Att gå i höstskogen och plocka bär och svamp, kratta löv och dona i trädgården i lugn och ro. Koka härliga grönsaksgrytor av nyskördade grönsaker. Sitta på en stubbe i skogen och dricka hett kaffe och andas in den friska höstluften.


Alla de små sakerna men inte ens det blir mig förunnat den här hösten. Det är som om min tilltro till livet ständigt blir sargat. Ingenting blir någonsin som jag tänker mig.


I ärlighetens namn blir det dock ibland bättre än vad jag tänkt fast oftast tvärt om.Vissa dagar är som vackra pärlor men hu så många svarta. matta pärlor det varit nu ett tag.


Gårdagen var i alla fall en trevlig dag. Min moster Britta kom och det var länge sedan vi träffades. Vi drack kaffe och åt av hennes goda äppelkaka. Det sprakade i braskaminen och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Riktigt trevligt var det.


Jag var vaken hela dagen och det var första dagen på länge nu.

Sakta blir jag bättre men yrseln är det värsta för den hindrar mig från att gå ut.


På trötta ben har jag varit ut en sväng för att plocka in de sista blommorna innan frosten kommer inatt. Nu är det liksom för sent.


Dagens ord gör sig själv.

Sommaren blommar av sig själv. Konsten är att få hösten att blomma.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Titti

26 september 2010 12:17

Det är aldrig kul att vara sjuk och aldrig infaller det på lämplig tid heller. Det känns som om man tappat bort en del av livet när man blir "bunden" hemma på det viset.
Tur i alla fall att det är så vist ordnat att man frisknar till efter ett tag. Ibland kan det vara ett långt tag, men frisknar, det gör man!

Ingen idé att gråta över spilld mjölk! De sysslor som ska uträttas låter sig göras en annan dag.

Krya på dig nu!

 
Skatan

Skatan

26 september 2010 12:36

Inte heller jag behöver STORA ting för att njuta nuförtiden ... vackra saker, naturen, ett samtal, vänner ... och så hälsan förstås. Du har verkligen haft det motigt men nu hoppas jag verkligen att det vänder och att du i alla fall går mot ljusare tider ... även om det mörknar därutanför.

Jag är också yr ... och Mannen med efter sin förkylning eller influensa eller vad det nu var. Två gånger har jag varit på vippen att svimma. Konstigt ... för så sjuk som du har varit ... och så sakta återhämtar dig ifrån ... har ju varken han eller jag varit.

Men yra är vi ... och det är väldigt obehagligt.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lise-Lotte

26 september 2010 19:04

Tycker synd om dig, men vad hjälper det...
Hoppas iaf krafterna återkommer snart! Krya på dig!

 
Ann

Ann

26 september 2010 19:14

Hej Anita! Va skönt att Du nu äntligen är på bättringsvägen...Måtte yrseln förvinna, kan det vara blodtrycksmedicinen som inte är alldeles rätt inställd, hade du kollat upp det?
Vila och ta det lugnt ett tag till, det ska bli fina dagar till veckan, då kan du gå ut på lugna höstpromenader och "suga in" lite skön höstluft... Många kramar till dej från Ann

http://dansann.blogg.se

 
mimio

mimio

26 september 2010 20:03

Åh stackars dig... läser ifatt lite här nu, har inte varit vid datorn på mycket länge... Harpest? hur får man det? låter förskräckligt! Hoppas att du snart blir frisk igen o slipper sådant elände. Det var en söt tavla du gjort med rosa flickdrömmar... blommor o fjärilar,,, det känns som du =)
ser ju också att du utmanat mig! det får bli ett nytt inlägg inom kort alltså
Kram på dig o som sagt krya på dig.

http://mimio.blogg.se

 
av irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av irja

28 september 2010 01:48

Kära Anita !!!
Läste i gårdagens avisene om att sorkpesten härjar igen förfullt....och värst är det för männen, de drabbas hårdare,,, Det är den lilla skogssorken som sprider smittan sorkfebern, en virussjukdom, det kan vara en ny epidemi under uppsrgling....
Det är influensaliknande symtom, med hög feber och muskelvärk, spritsS via luft, luften vi andas in..... Så det är inte alltid en höst influensan som härjar om hösten....
Blir det inge bättre måste du igen uppsöka läkare,,,,,Krya på dig vännen, en stor styrkekram från mig IA....

http://40- talisten bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se