Direktlänk till inlägg 25 september 2010

ROSA DRÖMMAR

Av Anita - 25 september 2010 19:31

  

När man ligger så här i soffan och börjar bli lite bättre har man tid att tänka på både det ena och det andra.


Ser på min tavla från ungdomen och tänker på de rosa drömmar man hade som ung. Drömmar om kärlek, romantik skönhet och lycka. Såna drömmar kan inte annat än gå fel.


Nu är drömmarna enklare. Nu när drömmen om frihet blev uppfyllda var det dom små sakerna jag drömde om. Att gå i höstskogen och plocka bär och svamp, kratta löv och dona i trädgården i lugn och ro. Koka härliga grönsaksgrytor av nyskördade grönsaker. Sitta på en stubbe i skogen och dricka hett kaffe och andas in den friska höstluften.


Alla de små sakerna men inte ens det blir mig förunnat den här hösten. Det är som om min tilltro till livet ständigt blir sargat. Ingenting blir någonsin som jag tänker mig.


I ärlighetens namn blir det dock ibland bättre än vad jag tänkt fast oftast tvärt om.Vissa dagar är som vackra pärlor men hu så många svarta. matta pärlor det varit nu ett tag.


Gårdagen var i alla fall en trevlig dag. Min moster Britta kom och det var länge sedan vi träffades. Vi drack kaffe och åt av hennes goda äppelkaka. Det sprakade i braskaminen och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Riktigt trevligt var det.


Jag var vaken hela dagen och det var första dagen på länge nu.

Sakta blir jag bättre men yrseln är det värsta för den hindrar mig från att gå ut.


På trötta ben har jag varit ut en sväng för att plocka in de sista blommorna innan frosten kommer inatt. Nu är det liksom för sent.


Dagens ord gör sig själv.

Sommaren blommar av sig själv. Konsten är att få hösten att blomma.

 
 
Ingen bild

Titti

26 september 2010 12:17

Det är aldrig kul att vara sjuk och aldrig infaller det på lämplig tid heller. Det känns som om man tappat bort en del av livet när man blir "bunden" hemma på det viset.
Tur i alla fall att det är så vist ordnat att man frisknar till efter ett tag. Ibland kan det vara ett långt tag, men frisknar, det gör man!

Ingen idé att gråta över spilld mjölk! De sysslor som ska uträttas låter sig göras en annan dag.

Krya på dig nu!

 
Skatan

Skatan

26 september 2010 12:36

Inte heller jag behöver STORA ting för att njuta nuförtiden ... vackra saker, naturen, ett samtal, vänner ... och så hälsan förstås. Du har verkligen haft det motigt men nu hoppas jag verkligen att det vänder och att du i alla fall går mot ljusare tider ... även om det mörknar därutanför.

Jag är också yr ... och Mannen med efter sin förkylning eller influensa eller vad det nu var. Två gånger har jag varit på vippen att svimma. Konstigt ... för så sjuk som du har varit ... och så sakta återhämtar dig ifrån ... har ju varken han eller jag varit.

Men yra är vi ... och det är väldigt obehagligt.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lise-Lotte

26 september 2010 19:04

Tycker synd om dig, men vad hjälper det...
Hoppas iaf krafterna återkommer snart! Krya på dig!

 
Ann

Ann

26 september 2010 19:14

Hej Anita! Va skönt att Du nu äntligen är på bättringsvägen...Måtte yrseln förvinna, kan det vara blodtrycksmedicinen som inte är alldeles rätt inställd, hade du kollat upp det?
Vila och ta det lugnt ett tag till, det ska bli fina dagar till veckan, då kan du gå ut på lugna höstpromenader och "suga in" lite skön höstluft... Många kramar till dej från Ann

http://dansann.blogg.se

 
mimio

mimio

26 september 2010 20:03

Åh stackars dig... läser ifatt lite här nu, har inte varit vid datorn på mycket länge... Harpest? hur får man det? låter förskräckligt! Hoppas att du snart blir frisk igen o slipper sådant elände. Det var en söt tavla du gjort med rosa flickdrömmar... blommor o fjärilar,,, det känns som du =)
ser ju också att du utmanat mig! det får bli ett nytt inlägg inom kort alltså
Kram på dig o som sagt krya på dig.

http://mimio.blogg.se

 
av irja

av" title="http://bloggplatsen.se]av" target="_blank">bloggplatsen.se]av irja

28 september 2010 01:48

Kära Anita !!!
Läste i gårdagens avisene om att sorkpesten härjar igen förfullt....och värst är det för männen, de drabbas hårdare,,, Det är den lilla skogssorken som sprider smittan sorkfebern, en virussjukdom, det kan vara en ny epidemi under uppsrgling....
Det är influensaliknande symtom, med hög feber och muskelvärk, spritsS via luft, luften vi andas in..... Så det är inte alltid en höst influensan som härjar om hösten....
Blir det inge bättre måste du igen uppsöka läkare,,,,,Krya på dig vännen, en stor styrkekram från mig IA....

http://40- talisten bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards