Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010

OSKAR, JAG OCH ÅSANISSE

Av Anita - 5 oktober 2010 07:42

  

En dag som igår försökte jag uträtta lite grann från morgonen innan  orken tog slut.

Jag bar in ved och plockade in alla pelargoner. bar dom uppför trappan och satt dom i sonens rum.

Det stormade ute och löven föll som guldpengar över marken. Det var ett tag sedan jag såg någon älg nu men just idag så kom det två årskalvar och betade i min trädgård. Lite mer skygga än min vanliga älg så dom dundrade iväg när jag kom ut.

  


Så tar då krafterna slut och jag parkerade mig i soffan tillsammans med Oskar och till tröst så är det ÅsaNisse på tv.

Åsanisse och Sjökvisten och gamla bilen Eulalia. Elastabyxor och gamla saabar, dansen var tvist och kläderna på tjejerna kände man igen. Det är nostalgi för hela slanten som man riktigt kan vältra sig i när man ligger med Oskar spinnande tätt intill.


Det är mycket tv-tittande nu och igår var det en grej på morgonprogrammet som naturligtvis förvånade mig.

Är det så att vi kvinnor är mer lättlurade än män. Det var program om nya modet i vinterstövlar och skor.


Är dom riktigt kloka. Det var höga stilettklackar för hela slanten. Dessutom modernt med träsula upp i alltihop. Varför är vi kvinnor så dumma att vi går på sånt? Vem kan gå i såna skor i snön och halkan. Fast det är klart- det är väl storstadsfolket man gör mode för. Vem imponerar man på om man ligger på stengatorna med brutna ben bara för att man ska vara modern och sexig. Ja inte vet jag. Det är så dumt så man kan spy.


Karlar skulle aldrig plåga sig på det viset för kvinnor. För det är väl för männen vi klär oss i obekväma och urdåliga kläder? Eller är det för andra kvinnor?

Garderober buktar som hängsvin av alla kläder som bara hänger för visst måste man köpa nytt. Fjolårets kanske inte riktigt inte är inne. Allt handlar om att affärerna ska få sälja. Klart det måste fixas nya moden varje år då så det måste vara nytt nytt nytt.


Tycker synd om alla stackars dumma unga tjejer som tror att dom måste klä sig efter sista modet för att duga och det blir väl mer och mer så. Sitter det ett litet märke på kläderna så blir dom dessutom ännu dyrare. Fattar igenting.


Nåja inte meningen att man ska fatta allt. Som tur är så har man sin egen vilja åtminstone jag.


Tog en liten tur till Hammarstrand igår kväll och när jag for hem i mörkret efter Fisksjövägen kände jag att håret reste sig i nacken och när det gör det vet jag att det är dags att bromsa och mycket riktigt. En meter från bilen kom en tjock liten massiv älg utkutande och det var nära att vi fått närkontakt men som sagt. Peppar peppar ta i trä. Jag brukar känna på mig när något är på gång.


Nu ska jag upp och iväg och ta nya prover och sedan ska jag en sväng på jobbet.


Dagens ord får bli:

Bättre gå i platta skor och hålla sig på bena än vingla på höga klackar och bryta bena.     

 
 
Margit

Margit

5 oktober 2010 14:41

Hej Anita!!!
NU äntligen kom jag mej in på din blogg! jag gick in på Google..där lyckades jag..
Jag FÖREDARAR också slkor..som man kan GÅ I!!! Länge sedan jag hade skor med höga klackar.

Kramiz vännen!!!/Margit

http://margitholm.blogg.se

 
storabh

storabh

5 oktober 2010 17:28

Jag tycker inte att det är bra att du aldrig piggnar till. Blev det så bara för att jag hälsade på?

http://storabh.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

5 oktober 2010 18:45

Jag har också platta skor men när jag var ung ... jösses vad höga klackar jag kunde stolpa omkring i ... och lång var jag dessutom ... och tunna nylonstrumpor till de där högklackade mitt i vintern. Ibland trodde man strumporna skulle frysa fast på benen. Men skulle man vara "fin fick man lida pin" ... så jag var nog lika dum som dagens unga ... kanske inte riktigt lika dum för man behövde ju inte ha speciella märken och så ... utan det var mer en stil man hade ...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

5 oktober 2010 22:25

Nu har jag suttit här och läst ikapp lite efter min frånvaro från nätet. Det gör mig ledsen att läsa att du råkat ut för en sjukdom som gör att du inte kan hålla på som du är van vid och att din fria tid inte blev som tänkt. Jag hoppas att medicinen funkar och verkar som tänkt så du snart blir ditt vanliga jag igen. Tack för de vackra bilderna från dina omgivningar du lagt ut. Det var en ren fröjd att se dem!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ann

Ann

6 oktober 2010 07:31

Hej kompis!!!
Ja Åsa-Nisse är en härlig gubbe...Tänk va jag gillar de filmerna,,, enkel och jordnära, inte så suveränt gjorda alla gånger, men det är nog just det som gör en del av charmen....vi har ju en livslevande "Åsa-Nisse' vi i vår närhet! Ulfs underbara, roliga morbror, han ser ut som Åsa-nisse, deras klädsel påminner om varann, han är rolgare än nån annan, så där helt naturligt...OCH han skrattar precis som Åsa-Nisse.Jag blir verkligen glad av "Bolle-Jan" som han kallas för...Kram från Ann.

http://dansann.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

6 oktober 2010 19:17

Det enda negativa med att jag fått nytt jobb är att jag aldrig hann med att ligga i soffan och titta på de där gamla svartvita godingarna på eftermiddagarna. Filmerna, på tv:n alltså.
Jag undrar också om det verkligen är så att vi kvinnor är dummare än män. Vi anses åtminstone vara det verkar det som när man tittar på tv-reklamen för diverse skönhetsmedel.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Ewan

7 oktober 2010 21:29

Jag är nog unik.
Har aldrig ägt ett par skor med höga klackar.
Tacka vet jag lågskor.
Ewan gillar gudrun Sjödens dojjor.
Färgglada och fotriktiga!
Är jag kanske en osexig Tråkmåns?
Kram Ewan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards