Direktlänk till inlägg 13 oktober 2010

OTRÖN

Av Anita - 13 oktober 2010 09:01

  

Det var meningen att jag skulle vara ute och promenera och hämta hem lite kraft de första dagarna den här veckan men det blev att fara och jobba istället. Det var skit samma för det har stormat rent förfärligt och isvindarna från norr har inte lockat till uteliv.


I förrgår natt vaknade jag vid 1-tiden. Då blev jag otrön. Otrön är kanske jämska men betyder ungefär halvrädd, ängslig, mörkrädd. Det finns egentligen inget ord som säger riktigt vad det är.

Tänk er att ligga ensam i ett stort, tomt, mörkt hus och utanför vräker stormen på för fullt.

 Får det att pipa och tjipa i fönstren. Hör hur avbrutna kvistar och fan och hans mormor kastar på fönstren så det smäller.

 Hör hur vinden går ner i skorstenen och får den att tjuta som en ilsken varg.


 Då börjar man tänka på den gamla björken och vad som skulle hända om den ramlar rakt på huset. Då hör man hur grenarna skrapar på plåttaket så det gnisslar och gnäller.


Jag är inte mörkrädd men jag må erkänna för er att just då skulle det ha varit rätt mysigt att ha en trygg och modig man i sängen att krypa ihop hos.


Å andra sidan så ger jag mig fasen på att om jag skulle skaffa en man så skulle han vara mer mörkrädd än jag. Som ni vet har jag ingen större lycka med mina män, eller kanske det är jag som är lite väl kritiskt.


Nåväl. Det får duga med katten Oskar en natt när jag är OTRÖN. Jag har alltid ogillat storm och det gör mig orolig och nervös. Katten Oskar har med åren blivit  väldigt omhändertagande så han kryper upp och klappar mig med sina mjuka tassar.


Det blev till att kliva upp och tända lampan läsa i en bra bok och koka en kopp choklad med vispgrädde. Efter ett par timmar så somnade jag igen och nu är det en ny dag.


Jag har inte riktigt anpassat mig till pensionärslivet ännu. Det har varit så mycket men en sak är i alla fall säker. Jag har inga problem med sömnen (om det inte stormar). Många säger att man börjar vakna tidigt på morgonen men jag vaknar vid halv 8 tiden och lägger mig halv 11 på kvällen. Jag har äntligen hittat den sömntid jag är gjord för.


Försöker att få in några rutiner men mitt liv är nog inte gjorda för rutiner för det blir aldrig som jag planerat.


Nu har jag tex tänkt få mig till att byta däck men vet inte om jag har fått tillbaka nog styrka för att orka. Jag är fortfarande svag i både armar och ben.


Grannen kom in imorse och ville att jag skulle komma in och äta smörgåstårta till frukost. Så istället för spisbröd med ost blev det smörgåstårta. En bra början.

Det brinner bra i spisen och det blåser inte lika hårt så idag kanske det blir lite promenerande.


Man lovar snö tills imorgon och som ni vet hatar jag snö. Hösten har jag inte så mycket emot så länge snön inte kommer men sedan blir livet i svart-vitt-grått i sex månader utan minsta ljusglimt. Jag tycker om färg. Jag tycker om ljus. Jag tycker om värme.


Eftersom jag erkänt min feghet och rädsla för er får dagens ord bli


Det kan vara modigt att visa sig feg. 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

13 oktober 2010 10:28

Jag kan hålla med om att när det stormar är man lite otrön MEN så den människa du är som värnar om moder jord och alla dess "varelser" inte behöver Du vara rädd att björken landar på ditt hus.....
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

13 oktober 2010 13:04

Otrön var ett nytt uttryck för mig, det har jag aldrig hört förut. Men visst kan man bli lite otrön när man ligger i ett gammalt hus och lyssnar på alla konstiga ljud.

Vi har tydligen ungefär samma dygnsrytm du och jag. Jag lägger mig också vid halvelvatiden och vaknar nog som i regel vid halvsju, men ligger kvar och mojar till lite efter sju.

Jag håller tummarna för att det INTE blir snö i morgon!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

13 oktober 2010 18:12

Vad skönt att få leva efter sin egen dygnsrytm. Den rytm jag tvingas leva i är helt fel för mig, men så sover jag riktigt illa också...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

13 oktober 2010 22:09

Kul att få lära sig ett nytt ord, även om jag tillbringat mången dag i jämtland har jag aldrig hört otrön.
Vad skönt du kommer få i vinter när du kan sova och elda på tider som passar dig och Oskar! Jag hatar tidiga jobbarmorgnar....
Det låter på rapporterna som om första snön tänker komma snart:( Inte kul!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

14 oktober 2010 11:00

Vad bra att du kan hoppa in på jobbet när de har mycket att göra. Det är viktigt att vara behövd!

otrön... ett bra ord, tycker jag.

Ha dé!

 
Skatan

Skatan

14 oktober 2010 11:56

Nej, stormen skulle inte heller jag vilja möta ensam även om du har Oskar och han är en modig katt ... Fy sjutton när det viner och blåser som du beskriver det. Och nu är Sonen och Pa snart ute till havs också ... Det ÄÄÄR modigt att erkänna att man är rädd för det ena eller andra tycker jag också. Hoppas nu bara att OM det kommer snö att den tinar upp direkt och inte blir kvar ännu på ett tag. För din skull.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 juli 10:32

  Den vita doftande rosen blommar men annars slokar blommorna i torkan.   Kinabrors brunn har sinat och jag som har djupborrad brunn vet inte hur det står till med vattnet. Vi börjar i alla fall försöka vara försiktig med vattnet. Det blir ing...

Av Anita - Onsdag 18 juli 15:09

  Nej nu kan man kalla det hetta. Skogsbränder runt omkring som är svåra att släcka. Den som är två mil härifrån brinner sedan lördag  och det är verkligen en hemsk brasa.   Uppe i bergen där det är oländig terräng kämpar massor av människor ...

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se