Direktlänk till inlägg 15 oktober 2010

EFTER STORMEN

Av Anita - 15 oktober 2010 13:51

  

Ja nu har stormen visat sitt riktigt läskiga sida. Alla vackra löv är borta. Min älsklingstomte som stod ute i trädgården har ramlat ner och gått sönder. Jag ska försöka laga men det fattas bitar och dom lyckas jag inte hitta. Skit.


Brorsans stora båt hittade vi igen borta vid badstranden utan större skador som tur var. På andra sidan sjön har något (kanske en flotte) åkt högt upp på klippan.

'

Grenar ligger överallt i trädgården och jag fryser som en naken hund när jag går ut. Efter harpesten och viktnedgången fryser jag hela tiden och det är jag ju inte van.

Bestämde mig för att lämna in däcken på macken och få dom bytta till vinterdäck för att slippa ligga ute i snålblåsten och göra det. Nu är det gjort. Dock hade jag förträngt att två av däcken var dåliga så jag måste nog köpa 2 nya. Nya onödiga utgifter.


Så det förfärliga historien med min dator. Jag har ju hela tiden berömt SIBA men nu får jag nog backa på det.


Som ni vet så lämnade jag iväg datorn i början av augusti och då hade den varit hel en månad och gått sönder igen. I september fick jag SMS att man bytt moderkort och skickat tillbaka den till Sundsvall så det var bara att hämta.


En kompis skulle hämta den och då fick hon höra att den inte kommit till Sundsvall. Jag ringde verkstaden igen och dom sa att den var i Sundsvall.


En kompis for dit och skulle hämta den och fick först höra att den var hämtad (av vem kan man fråga sig) Sedan att den skulle hämtas av ägaren.


Efter ett tag hittade dom igen den men påstod att den inte var åtgärdad för att min försäkring täckte bara mjukvara och det här var alltså en hårdvara.

Så nu har dom skickat hem datorn efter alla dessa månader jag varit utan.

Jag vet ju inte om moderkortet är fixat som man sa på verkstaden eller om det är bara skit med alltihop. puuuuu.


Sån tur att jag fått låna AMV:s gamla härk på obegränsad tid.


  

När jag ändå är på sursida kan jag berätta att mina blommor fått ullöss och det är ingen fest ska jag tala om. En del har jag fått kasta ut, bland annat mina största och finaste kaktusar. Till och med min orkidee har fått löss men jag har köpt pinnar idag och försöker rädda den genom daglig genomgång och behandling.


Jag har varit iväg och jobbat några timmar idag.

Då får vi väl komma till dagens positiva då för att balansera upp lite grann.

Jag var och åt på hotellet med snälle Sven och träffade en massa trevliga människor att sällskapa och prata med.

Sedan fick jag en fin krukväxt av Sven och det var ju bra nu när jag fått slänga så många.


Jag ska till dataFia och hjälpa dom att paketera älgkött ikväll men nu ska jag ta på mig vinteroverallen och försöka gå badstrandsrundan och kolla läget.


Ja,vad ska man säga. Det är ju helg nu och jag hoppa innerligt att blåsten börjar ge sig så att man kan vara ute och stöka lite i trädgården för det behövs innan snön kommer.


Kan inte påstå att jag är på mitt soligaste humör så dagens ord får bli:


Ibland kan livet vara som en promenad med grus i skorna.

 
 
Skatan

Skatan

15 oktober 2010 15:26

Fy vad synd ... Han var verkligen fin den tomten. Hoppas du kan laga den även om den inte blir som ny. De hade haft det rejält gungigt på kryssningen. Alla i sällskapet hade spytt utom Pa och Henrik och så var det isande kallt i Helsingfors. Men det hade jag varnat för så hoppas de hade kläder med sig.

Datorproblem gör en verkligen galen och att få saker och ting gjorda ... man är ju så utelämnad ... kan få en att bli helt knäckt. Men du är ju van att råka ut för mycket och har väl fått motståndskraft hoppas jag.

Nu får vi hoppas på en fin helg. Här är det soligt men kallt (Borlänge)

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

15 oktober 2010 15:52

Trasig tomte, trasig dator och ullöss - inte undra på att du surar!

Hoppas att helgen blir fin i alla fall och att vädret är nådigt mot er. Nu ska jag gå och sätta in en kålpudding i ugnen.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

AnEk

15 oktober 2010 17:06

Jag har precis tagit ut min kålpudding ur ugnen.
Förstår inte att allt hopas över dig, du som är en
så undebar människa. Jag lovar att i morgon är en ny och bättre dag. OTRÖN har jag hört förut och är det ibland själv. Ha en skön helg!
Kram Anita E

 
Soldansaren

Soldansaren

16 oktober 2010 14:26

Åh, vad tråkigt med den fina tomten! Hoppas att det går att få honom på fötter igen. Inbillar mig att det är enklare att laga tomtar än att få fason på datorer, men jag har faktiskt aldrig prövat med tomtar så vad vet jag...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

16 oktober 2010 17:50

Stackars tomte, halshuggen på det där viset.....
Du får hojta till om jag ska gå och skrika åt dom på SIBA, jag kan vara riktigt grym om det så krävs:(((
Gott med älgbiff...Ha en skön lördagskväll!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Herta

Herta

16 oktober 2010 20:30

Vilken otäck halshuggning. Vad det verkar ha stormat. Det verkar inte finnas en ände på allt elände för Dej just nu,.

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards